ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ 4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ 2-3 ΦΥΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕΝΤΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Λιώνουμε το ζελέ με τα 2 φλιτζάνια βραστό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι χυμό λεμόνι. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να κρυώσει. • Χτυπάμε το παγωμένο εβαπορέ μέχρι να σφίξει και να αφρατέψει και το προσθέτουμε στο μίγμα που έχουμε βάλει στο ψυγείο. • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε κι αυτά. • Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ • Βράζουμε το χυμό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και αφού το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη μέντα. • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και περιχύνουμε τη μους που έχουμε ξεφορμάρει βυθίζοντας την για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Για όποιες απορίες μη διστάσετε να μου γράψετε: www.manolisperaticos.com ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Διαβάστε επίσης

Κέικ καρότου (Carrot Cake)Γεύση

Ζεστός μήνας ο Αύγουστος, τρώμε ελαφρά, αλλά πάντα θέλουμε και λίγο κέικ με τον απογευματινό καφέ μας. Γι’ αυτό προτείνω ένα αυθεντικό εγγλέζικο, ανάλαφρο και αέρινο κέικ καρότου χ...

Πάστα ΦλώραΓεύση

Καταρχήν, συγνώμη για το λάθος στη συνταγή του προηγούμενου μήνα: το 1 ποτήρι κρασιού Μπράντι έγινε κακάο κατά λάθος..., ο δαίμων του τυπογραφείου!!Γι’ αυτό τον μήνα θα φτιάξουμε μ...

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡΓεύση

Υλικά 250 γρ. βουτυρο1 φλιτζανι ζαχαρη6 αυγα4 κουταλιες της σουπας κακαο1/2 κιλο σαβαγιαρ1/2 λιτρο γαλα1 ποτηρι του κρασιου κακαο200 ΓΡ. αμυγδαλα καβουρντισμενα Εκτέλεση • Χτυπάμε ...

Νηστίσιμος μπακλαβάς  χωρίς ζάχαρηΓεύση

Σε αυτό το τεύχος, μιας και σε λίγες μέρες αρχίζει η Σαρακοστή, θα σας δώσω μια συνταγή για έναν υπέροχο μπακλαβά χωρίς ζάχαρη, ο οποίος μένει τραγανός για τουλάχιστον 15 μέρες, πρ...

ΓαλακτομπούρεκοΓεύση

Ας πούμε καλό χειμώνα μιας και κρύωσε για τα καλά και να σας δώσω τη χρωστούμενη συνταγή του υπέροχου γαλακτομπούρεκου που λόγω φεστιβάλ φιστικιού πήρε τη θέση της το παστέλι, για ...

Νηστίσιμο κέικΓεύση

Λόγω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου, αποφάσισα ,αντί του γαλακτομπούρεκου που ήθελα, να σας δείξω ένα απίθανο κέικ με λάδι και καρύδια. Επιφυλάσσομαι για το επόμενο τεύχος, για...

Palmier: 2 υλικά =1 μπισκότοΓεύση

Καλοκαίρι ίσον ζέστη, ίσον ελαφρύ φαγητό και γλυκό, ίσον… PALMIER. Τα αγαπημένα σας μπισκότα με μόνο δύο υλικά, για να τα σερβίρετε με τον καφέ, με παγωτό, αλλά και σκέτα, ανά πάσα...

Ο σεφ του Saronic Magazine προτείνειΓεύση

Αυτό τον μήνα σάς προτείνω μια ελαφριά μους με φράουλες, μιας και είναι στην καλύτερή τους εποχή. Η ίδια μους μπορεί επίσης να γίνει με πορτοκάλι, λεμόνι ή μανταρίνι, ανάλογα με τη...