ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζει τον πλανήτη η λίστα Επστάιν - Στη δημοσιότητα οι πελάτες του παιδόφιλου- Κλίντον, Κόπερφιλντ, Γούντι Άλεν- Πρίγκιπες, διάσημοι, πρωθυπουργοί

Η δημοσιοποίηση από τις δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης της λίστας του παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν έχει προκαλέσει σάλο και συζητήσεις σε όλο τον κόσμο καθώς στην… πελατεία του περιλαμβάνονται από πρόεδροι των ΗΠΑ μέχρι διασημότητες, πρωθυπουργοί, πρίγκιπες και δισεκατομμυριούχοι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Επστάιν, συνελήφθη στις 6 Ιουλίου 2019, για λειτουργία κυκλώματος σεξουαλικής διακίνησης, στο οποίο φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια.
Βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους- ενώ οι αρχές διαπίστωσαν ότι κρεμάστηκε.

 

 

Μεταξύ των ονομάτων και στην 23η σελίδα αναφέρεται το όνομα του Παύλου Γλύξμπουργκ μαζί με τον τίτλο και την προσφώνηση που χρησιμοποιεί, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εταιρεία Ivory Capital Group LLC που ίδρυσε το 1998 και αμερικανικοί αριθμοί τηλεφώνου.

Επίσης αναφέρεται και το όνομα της Πριγκίπισσας Όλγας με την ένδειξη (Ελλάδα) και ένα τηλέφωνο των ΗΠΑ αλλά και το όνομα του Δημήτρη Γουλανδρή επίσης με την ένδειξη (Ελλάδα) και τρία τηλέφωνα, δύο ΗΠΑ και ένα ενδεχομένως Μπαγκλαντές.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:


“Ο Επστάιν έγινε κάποια στιγμή ιδιοκτήτης μιας κατοικίας στον αριθμό 9 της Ανατολικής 71ης Οδού της Νέας Υόρκης. Στον ίδιο δρόμο στο Μανχάταν, κατοικούσαν μετά τον γάμο τους το 1995, ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ. Δημοσιεύματα έχουν στο παρελθόν αναφέρει ότι σε αυτή τη γειτνίαση οφείλεται το γεγονός ότι είχε ο Επιστάιν τα στοιχεία του Παύλου στην ατζέντα του”.
Η λίστα Περιλαμβάνει συνολικά 1971 ονόματα που δίνονται σταδιακά στη δημοσιότητα. Προσοχή! Πρέπει να γίνει σαφές πως η αναφορά των ονομάτων στην λίστα δεν αποτελεί απόδειξη αδικήματος και δεν υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Σοβαρές ενστάσεις έχουν υπάρξει καθώς μπορεί ορισμένα ονόματα να αναφέρονται χωρίς να εμπλέκονται αναγκαστικά.

Τα ονόματα πολλών που ενδεχομένως συνδέονται με τον Τζέφρι Επστάιν δημοσιοποιήθηκαν με τη δημοσίευση δικαστικών εγγράφων αργά την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024. Οι αποκαλύψεις ρίχνουν νέο φως στο δίκτυο εμπορίας σεξ που διεύθυνε ο Epstein, και η συνεργάτις του Ghislaine Maxwell.

 

Το μέιλ για τον Χόκινγκ
Ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν έτοιμος να προσφέρει χρήματα ως «αμοιβή» σε οποιονδήποτε φίλο ή γνωστό της Βιρτζίνια Τζιουφρέ, της Αμερικανίδας που τον κατήγγειλε δημόσια για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, θα μπορούσε να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ήταν αναληθείς.

Τα παραπάνω έγραφε ο ίδιος σε email που είχε στείλει στην Γκισλέιν Μάξγουελ στις 12 Ιανουαρίου του 2015, λίγο καιρό αφού η Τζιούφρε κινήθηκε νομικά εναντίον του. Το email δόθηκε εχθές στη δημοσιότητα μαζί με άλλα δικαστικά έγγραφα που συνδέουν τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο με ηχηρά ονόματα της αμερικανικής και βρετανικής ελίτ.
Στο email που έστειλε στην πρώην ερωμένη και συνεργό του στην κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, ο παιδόφιλος ανέφερε τα εξής:


«Μπορείς να προσφέρεις αμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, τους γνωστούς ή τους συγγενείς της Βιρτζίνια είναι πρόθυμος να βοηθήσει να αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί της. Οι πιο ισχυροί [ισχυρισμοί] είναι αυτός με το δείπνο με τον Κλίντον και η νέα εκδοχή στις Παρθένες Νήσους ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικα άτομα».

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ, που έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), έφυγε από τη ζωή το 2018. Ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βρετανός επιστήμονας είχε επισκεφθεί το διαβόητο νησί του Έπσταϊν το 2006 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου σε γειτονικό νησί, και είχε φωτογραφηθεί εκεί. Συγκεκριμένα είχε παρευρεθεί σε ένα μπάρμπεκιου και είχε συμμετάσχει σε μια ξενάγηση του βυθού με υποβρύχιο, σύμφωνα με την Telegraph.

Δεν είναι σαφές γιατί ο Αμερικανός παιδόφιλος – ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019 – ήθελε να διαψεύσει τον εν λόγω αναπόδεικτο ισχυρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, πολιτικοί και επιχειρηματίες επισκέπτονταν κατά καιρούς το νησί του απολαμβάνοντας τη φιλοξενία του.

 

 

Τα αποσφραγισμένα ονόματα των συνεργατών-πελατών του παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν περιέχονταν σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν ως μέρος της αγωγής της κατήγορου του Epstein, Virginia Giuffre, κατά της Ghislaine Maxwell – συνεργάτιδας του Επσταιν. Αυτά τα ονόματα 150 τον αριθμό δόθηκαν τη νύχτα στη δημοσιότητα από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης
Μεταξύ τους, από τα πλέον ηχηρά, περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο πρίγκιπας Άντριου, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, αλλά και δεκάδες ονόματα επιφανή στον χώρο τους που πέρασαν από το ιδιωτικό αεροσκάφος του Έπσταϊν.



Τα έγγραφα περιλαμβάνουν αποσπάσματα καταθέσεων. Πριν από την αποσφράγιση, τα ονόματα καταγράφηκαν στα δικαστικά έγγραφα ως παραλλαγές του J Doe. Πολλά από τα ονόματα είναι άτομα που είχαν αναγνωριστεί δημόσια ως συνεργάτες του Epstein πριν από αυτή την αποσφράγιση.

Αλλά ονόματα έχουν παραμείνει σφραγισμένα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανήκουν σε παιδιά-θύματα, αναφέρει το BBC.

Από περισσότερα από 100 άτομα που κατονομάζονται, ορισμένοι κατηγορούνται για αδικήματα, ενώ άλλοι στα δικαστικά αρχεία είναι πιθανοί μάρτυρες.


ΟΝΟΜΑΤΑ:
Μπιλ Κλίντον, πρίγκιπας Άντριου, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμς Μπερνς, η Κάθριν Ρούμλερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Ριντ Χόφμαν, ο Λόρενς Σάμερς, πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου υπό τον Ομπάμα, ο Γούντι Άλεν, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Θορμπγιόρν Γιάγκλαντ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και ο πρώην πρόεδρος της Barclays, Τζες Στάλεϊ, ο δισεκατομμυριούχος Glenn Dubin, ο πρώην ιδιωτικός του σεφ Rinaldo Rizzo, ο μάγος David Copperfield, Tony Figueroa, ο ιδρυτή της Limited Brands και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Victoria’s Secret, Lex Wexner, κατηγοροι του Επστάιν όπως η Johanna Sjoberg και η Annie Farmer. 
Κατά τη Wall Street Journal, μεταξύ των επιφανών που χρησιμοποιούσε ο Έπσταϊν για να διευκολύνει το sex trafficking του οποίου ηγείτο (είτε το γνώριζαν εκείνοι, είτε όχι) είναι ακόμη:

η Βέρα Γουάνγκ (θύματα του Έπσταϊν κατέθεσαν πως ο μαστροπός και παιδόφιλος χρησιμοποιούσε το όνομα της σχεδιάστριας, προκειμένου να πείθει τα θύματα του πως δούλευε επί της καριέρας τους στο μόντελινγκ -η Γουάνγκ δήλωσε άγνοιας)
η Ναόμι Κάμπελ (ένα μοντέλο από την Ουκρανία κατέθεσε πως είχε πάει σε πασαρέλα της Κάμπελ στο Παρίσι, όπου την εντόπισε ο Έπσταϊν. Μετά έστειλε ένα μοντέλο από τη Ρωσία να της πει πως ήταν φιλάνθρωπος και φίλος της Κάμπελ, άρα θα μπορούσε να βοηθήσει την καριέρα της)
ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Θόρμπιορν Γιάγκλαντ (ένα από τα θύματα του Έπσταϊν δήλωσε πως της είχε δείξει email του πολιτικού στο οποίο ανέφερε πως θέλει να τη συναντήσει)
ο Ρόμπερτ Κένεντι Jr (είχε πετάξει δυο φορές με το αεροσκάφος του Έπσταϊν, γεγονός που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Στην πτήση ήταν και η οικογένεια του, με τη γυναίκα του να έχει «κάποιου είδους σχέση» με τη Μάξουελ),
ο Σεργκέι Μπριν (ο συνιδρυτής του Google είχε λάβει συμβουλές από τον Έπσταϊν για το πώς να φτιάξει ένα παράδεισο φοροαπαλλαγής),
ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ (ήταν τακτικός καλεσμένος στο σπίτι του Έπσταϊν στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, μεταξύ 2013 και 2017, ενώ ταξίδευε με το τζετ του χρηματιστή),
ο Μπιλ Γκέιτς (η σχέση του με τον Έπσταϊν ήταν γνωστή εδώ και χρόνια. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν πως ο εκ των πλουσιότερων κατοίκων της Γης είχε σχέση με μια παίκτρια του μπριτζ, ονόματι Μίλα Αντόνοβα στις αρχές του 2010 και ο Έπσταϊν επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την πληροφορία εναντίον του Γκέιτς),
ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς (στα έγγραφα υπάρχουν τρεις προγραμματισμένες συναντήσεις το 2014, όταν ο Μπερνς δούλευε για τον Μπαράκ Ομπάμα),
η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, Κάθριν Ρούεμλερ,
ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι,
ο πρώην πρόεδρος της Barclays, Τζες Στέιλι,
ο συνιδρυτής του Paypal, Πίτερ Τιλ,
ο Γούντι Άλεν,
ο ιδιοκτήτης της ομάδας Aston Martin της Formula 1, Λόρενς Στρολ και
ο πρώην CEO της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον.
Όταν διέταξε την αποδέσμευση των φακέλων, η δικαστής της Νέας Υόρκης Λορέτα Πρέσκα είπε ότι πολλοί από τους κατονομαζόμενους είχαν ήδη αναγνωριστεί από τα μέσα ενημέρωσης ή στην ποινική δίκη του Μάξγουελ.

Πρόσθεσε ότι πολλοί άλλοι δεν προέβαλαν αντίρρηση για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων. Διέταξε επίσης να παραμείνουν διορθωμένα ορισμένα ονόματα επειδή θα ταυτοποιούσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Τα αρχεία περιλαμβάνουν αναφορές στην Johanna Sjoberg, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας Άντριου της έπιασε το στήθος ενώ καθόταν σε έναν καναπέ μέσα στο διαμέρισμα του Epstein στο Μανχάταν το 2001. Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι ισχυρισμοί της είναι «κατηγορηματικά αναληθή».

Το 2022, η βρετανική βασιλική οικογένεια πλήρωσε εκατομμύρια στην Virginia Giuffre για να διευθετήσει μια αγωγή που υπέβαλε ισχυριζόμενη ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 17 ετών.
Ο πρίγκιπας Andrew είπε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ την Giuffre και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της.


Η Virginia Giuffre, η οποία έχει δηλώσει ότι ήταν θύμα sex trafficking από τον Jeffrey Epstein
Η περίπτωση Κλίντον
Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, αν και δεν υπάρχει καμία υποψία παρανομίας από πλευράς του. Όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν, οι εκπρόσωποί του αναφέρθηκαν σε δήλωση που εξέδωσε το 2019 λέγοντας ότι «δεν γνωρίζει τίποτα» για τα εγκλήματα του Επστάιν.

Σύμφωνα με τα αρχεία, η κ. Sjoberg κατέθεσε ότι ο Epstein της είπε κάποτε ότι στον Κλίντον «του αρέσουν τα μικρά», εννοώντας κορίτσια. Ο Μπιλ Κλίντον είχε σχέση με μια 22χρονη Μόνικα Λεβίνσκι ασκούμενη στον Λευκό Οίκο ενώ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν μαρτυρία από την Μάξγουελ που επιβεβαιώνει ότι ο Κλίντον ταξίδεψε στο ιδιωτικό τζετ του Έπσταϊν, αλλά δεν ήξερε πόσες φορές.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Έπσταϊν σε ανθρωπιστικά ταξίδια στην Αφρική στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εκείνη την εποχή επαίνεσε τον Έπσταϊν ως αφοσιωμένο φιλάνθρωπο, αν και είπε ότι αργότερα διέκοψε τις σχέσεις μαζί του.

Η δήλωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ το 2019 ανέφερε ότι στα ταξίδια του στο αεροσκάφος του Έπσταϊν συνόδευαν προσωπικό από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, το Ίδρυμα Κλίντον.
Ωστόσο, τα δικαστικά έγγραφα περιλαμβάνουν ένα τμήμα όπου ο δικηγόρος της Γκίσλεν Μάξγουελ προσπαθεί να καταρρίψει μια αναφορά των μέσων ενημέρωσης ότι λίγο μετά την αποχώρησή του από το γραφείο, ο Κλίντον ταξίδεψε στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική.


Ένας δικηγόρος της Maxwell είπε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ «στην πραγματικότητα δεν ταξίδεψε στο Little St James Island, ούτε ήταν παρών στο Little St James Island μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2001 και 1ης Ιανουαρίου 2003».

Ντόναλντ Τραμπ
Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης μαρτυρία από την κα Sjoberg, η οποία λέει ότι ο Epstein της είπε ότι θα επικοινωνούσε με τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς πήγαιναν σε ένα από τα καζίνο του στο New Jersey.

«Ο Τζέφρι είπε «Τέλεια, θα καλέσουμε τον Τραμπ»», κατέθεσε, αφού οι πιλότοι ενημέρωσαν ότι το αεροπλάνο τους δεν μπορούσε να προσγειωθεί στη Νέα Υόρκη και ότι θα έπρεπε να σταματήσει στο Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ.

Τα έγγραφα ωστόσο δεν περιέχουν καμία αδικοπραγία του Τραμπ. Η κ. Sjoberg ρωτήθηκε σε ένα σημείο της κατάθεσης εάν έκανε ποτέ μασάζ στον κ. Τραμπ και εκείνη απαντά: «Όχι».

Η κα Sjoberg κατέθεσε επίσης ότι γνώρισε τον μουσικό Michael Jackson και τον μάγο David Copperfield μέσω του Epstein, αν και δεν ισχυρίστηκε ότι διέπραξαν κάποια αδικοπραγία.

Ο Γάλλος πράκτορας μοντέλων Jean-Luc Brunel, ο οποίος αυτοκτόνησε σε μια φυλακή του Παρισιού το 2022 ενώ περίμενε κατηγορίες για βιασμό, αναφέρεται επίσης πολλές φορές.
Στην κατάθεσή της, η Virginia Giuffre λέει ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με εξέχουσες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη του Νέου Μεξικού, Bill Richardson. Πριν από το θάνατό του πέρυσι, ο κ. Richardson αρνήθηκε ότι συναντήθηκε ποτέ με την κα Giuffre και δεν κατηγορήθηκε για κανένα έγκλημα.

Ο Alfredo Rodriguez, ένας οικιακός υπάλληλος που είχε επιφορτιστεί με την ασφάλεια του Epstein, περιέγραψε την Maxwell ως “το αφεντικό” στην κατάθεσή του, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.
Ο Ροντρίγκεζ, ο οποίος πέθανε το 2015, του είπαν να έχει μετρητά ανά πάσα στιγμή για να τα δίνει σε κορίτσια γυμνασίου και στα κορίτσια που βοηθούσαν στη στρατολόγηση του Έπσταϊν, αναφέρουν τα έγγραφα.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου 2019 για σεξουαλική εμπορία. Βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι απαγχονίστηκε. Η Γκίσλεν Μάξγουελ, κόρη του μεγιστάνα των εκδόσεων Ρόμπερτ Μάξγουελ, εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης 20 ετών για το ρόλο της ως στρατολόγος για τον Έπσταϊν. Οι δικηγόροι της έχουν ασκήσει έφεση κατά της ποινής, καθώς όπως λένε οι δικηγόροι της «υποστηρίζει σθεναρά την αθωότητά της».

Διαβάστε επίσης

Η Κίνα ανακοίνωσε κυρώσεις σε 5 βιομηχανίες των ΗΠΑ εξαιτίας πωλήσεων όπλων στην ΤαϊβάνΚόσμος

Η Κίνα θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος πέντε αμερικανικών κατασκευαστριών σε αντίποινα για την πιο πρόσφατη πώληση όπλων από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε σήμερα εκπ...

Η Β. Κορέα εκτόξευσε περισσότερες από 60 οβίδες στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσουΚόσμος

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα περισσότερες από 60 οβίδες κοντά στο απομακρυσμένο νοτιοκορεατικό νησί Γιονπιόνγκ, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός, την επόμενη μέρα από την πρ...

Πρωτοφανές ψύχος στη Νορβηγία - H θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -30 βαθμούς στην περιφέρεια του ΌσλοΚόσμος

Για πρώτη φορά σήμερα η θερμοκρασία στην περιφέρεια του Όσλο έπεσε κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου, με -31,1 βαθμούς να καταγράφονται στο Μπγέρνχολτ, βόρεια της πρωτεύουσας της Ν...

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 10 εκ. δολαρίων για οικονομικές πληροφορίες σχετικά με τη ΧαμάςΚόσμος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν έως και 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με πέντε χρηματοδότες της Χαμάς ή οτιδήποτε οδηγεί στη διακοπή των οικονομικών μηχανισμών τη...

Ιταλία: Υπό πίεση τα νοσοκομεία εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών γρίπηςΚόσμος

Υπό πίεση βρίσκονται τα επείγοντα περιστατικά και οι θάλαμοι των ιταλικών νοσοκομείων εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών γρίπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών, καταγ...

Γερμανία: Οργισμένοι αγρότες απέκλεισαν τον υπ. Οικονομίας σ' ένα οχηματαγωγόΚόσμος

Αγρότες, οι οποίοι αντιτίθενται στη σταδιακή κατάργηση μιας επιδότησης για το ντίζελ, απέκλεισαν ένα οχηματαγωγό στο Σλίτσιελ, στη βόρεια Γερμανία, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Οι...

Αυστραλία: Bρέθηκε η μεγαλύτερη αρσενική και πιο δηλητηριώδης αράχνη στον κόσμοΚόσμος

Με δόντια που θα μπορούσαν να τρυπήσουν ένα ανθρώπινο νύχι, το μεγαλύτερο αρσενικό δείγμα του πιο δηλητηριώδους αραχνοειδούς στον κόσμο βρήκε νέο σπίτι στο Πάρκο Ερπετών της Αυστρα...

Μεσανατολικό: Σχέδιο για την «επόμενη μέρα» καταρτίζει το Ισραήλ ενώ συνεχίζεται η ισοπέδωση της ΓάζαςΚόσμος

Με τις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς να πλησιάζουν τους τρεις μήνες και τον ισραηλινό στρατό να συνεχίζει, παρά τις αντιδράσεις του ΟΗΕ, το σφυροκόπημα της Λωρίδας τη...