ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο καιρός για το διήμερο

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στην ανατολική. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Εως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, με όμβρους κυρίως στα ορεινά και στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Εως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση αργά τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, από τις απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά, κυρίως της ανατολικής Στερεάς. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Εως 36 με 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις Κυκλάδες έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Εως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από δυτικές 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Εως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Εως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση τη νύχτα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση Θερμοκρασία: Εως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-08-2019 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα κεντρικά και βόρεια τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 6 και στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί έως μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου οπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι 4 στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα σποραδικές καταιγίδες Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στη κεντρική Εύβοια, σε χαράδρα του χωριού ΠλατανιάΕλλάδα

Στα όρια του καταφυγίου άγριων ζώων, σε μια χαράδρα βορειανατολικά του χωριού Πλατανιά, εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια οι δυνάμεις πυρόσ...

Στην Τήνο ο Γιώργος ΠατούληςΕλλάδα

Στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης Γ. Πατούλης: Όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερ...

Ανοικτοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία για την πανσέληνο του ΔεκαπενταύγουστουΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κορυφώνονται με την πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.   Οι εκδηλώσεις σε περίπου 100 μουσεία, μνη...

Στη Σαμοθράκη φθάνει οχηματαγωγό - Το βράδυ στο νησί και καταμαράνΑκτοπλοΐα

Στη δρομολόγηση δύο πλοίων από σήμερα για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σαμοθράκη προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας.   Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι θα αναχωρήσει ...

Αγωνία για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες σε 4 μέτωπα από τις πρώτες πρωινές ώρεςΕλλάδα

Ακόμη μία δύσκολη νύχτα αντιμετώπισαν στην Εύβοια οι δυνάμεις πυρόσβεσης και σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τη νέα μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.   Μάχη με τις ...

 Χρ. Στυλιανίδης: Η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα της για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην ΕύβοιαΕλλάδα

Η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα της μετά το αίτημα της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην ...