ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μουσική Ακαδημία Σπετσών ανεβάζει τον πήχη! Masterclasses μουσικής για νέους μουσικούς από όλο τον κόσμο, 24 Ιουλίου - 2 Αυγούστου

Δεκαήμερο μουσικής masterclasses υψηλών προδιαγραφών για νέους μουσικούς από όλο τον κόσμο, από 24 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς καθηγητές.

 

Κάτι νέο, πρωτοποριακό για τη χώρα μας, δημιουργείται στις Σπέτσες από τη Διεθνή Μουσική Ακαδημία της Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσών, που ανοίγει από το ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού διεθνείς μουσικούς εκπαιδευτικούς δρόμους για τις νέες γενιές,  στις εμβληματικές εγκαταστάσεις της Σχολής.

 

 

Εμβληματική η ιστορική Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, με το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο της κτισμένο στα πρότυπα αρχαίου θεάτρου. 

 

 

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της περίφημης Σχολής των Σπετσών, που λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει το φετινό της πρόγραμμα από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου 2023, ένα δεκαήμερο γεμάτο μουσική, με masterclasses υψηλών προδιαγραφών για νέους μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο.

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής συνεχίζονται έως τις 10 Ιουνίου και οι νέες και οι νέοι που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν masterclasses με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς καθηγητές στο είδος τους, αναπτύσσοντας τις μουσικές τους δεξιότητες, να συμπράξουν με άλλους ταλαντούχους μουσικούς,  να δώσουν ζωντανές συναυλίες για το κοινό.

 

Επίσης η Μουσική Ακαδημία της ΑΚΣΣ λειτουργεί, παράλληλα, ανοιχτά δωρεάν τμήματα με μουσική προπαιδεία για παιδιά από 18 μηνών μέχρι 11 ετών και ήδη συμμετέχουν 70 (!) παιδιά (ανά τμήματα) από τις Σπέτσες ενώ και τα μεγαλύτερα παιδιά του νησιού έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τα Master Classes.

 

 

 Η επικεφαλής της Μουσικής Ακαδημίας Λένη Κονιαλίδη

 

 

“Αγαπώ τη μουσική και θέλω την αξία της να τη μοιράσω, ιδιαίτερα για τα παιδιά, για τη νεολαία, πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, λέει στο SM η επικεφαλής της Μουσικής Ακαδημίας Λένη Κονιαλίδη, Ελβετή στην καταγωγή με σύζυγο Έλληνα της διασποράς, η οποία είχε αυτή την ιδέα και πρωτοστατεί με μεγάλη φροντίδα στην υλοποίηση της.

 

Μια μέρα που ήμουν στις Σπέτσες είδα τον επιβλητικό χώρο της ιστορικής Σχολής. Τόσο μεγάλος, τόσο εντυπωσιακός. Θα γεμίσει με μουσική, σκέφθηκα. Απευθύνθηκα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΚΣΣ, στον πρόεδρο της Πέτρο Πετρακόπουλο και αγκάλιασαν την ιδέα. Θα ήθελα να αγαπήσει ο κόσμος της Ελλάδας αυτή την ιδέα που μπορεί να συμβάλει στην πολιτιστική προσφορά της χώρας.

 

Να γίνει γνωστό ότι υπάρχει μια Ακαδημία Μουσικής  με υψηλούς στόχους, που δίνει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να διδαχθούν από σημαντικούς δασκάλους και να συνυπάρξουν καλλιτεχνικά. Αυτή η μοναδική, πρότυπη Μουσική Ακαδημία για την οποία το όνειρο μου είναι να καθιερωθεί στον διεθνή ακαδημαϊκό κόσμο της μουσικής.”

 

 Σε ένα υπέροχο περιβάλλον, στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της ιστορικής Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολής στις Σπέτσες, σε μια φυσική κατάφυτη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες για μουσικές συναντήσεις και διαπολιτισμική ανταλλαγή.

 

 

Στο πευκόδασος της ΑΚΣΣ: Μουσικές από νέους από όλο τον κόσμο

 

 

Τα δύο πρώτα χρόνια διοργάνωσης η Μ.Α.Α.Κ.Σ.Σ. συγκέντρωσε μαθήτριες και μαθητές, 12-30 χρόνων, από ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ταιβάν, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Σερβία, Τουρκία, Λίβανο και Ελλάδα. Φιλοδοξεί να ενδυναμώσει την ανάμειξη της τοπικής κοινότητας που θα ενθαρρύνει τους πολίτες των Σπετσών και της ευρύτερης περιοχής να δημιουργήσουν μαζί μία πρότυπη εκπαιδευτική μουσική πλατφόρμα για την Ελλάδα που θα προσελκύσει μαθητές απ΄όλο τον κόσμο.

 

Φέτος η Μουσική Ακαδημία ανακοινώνει για πρώτη φορά τη δημιουργία μιας ορχήστρας μουσικής δωματίου με τους συμμετέχοντες νέους μουσικούς, που θα συμμετέχουν υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου Πολωνού βιολονίστα Bartek Niziol. Τα φετινά μαθήματα περιλαμβάνουν master classes για φωνή, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπόνι, βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο.

 

 

Ώρα μαθήματος στη Διεθνή Μουσική Ακαδημία

 

 

Αιτήσεις συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας: www.maakss.com/admissions 
Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών: 10 Ιουνίου 2023

 

*Τα εργαστήρια για τα μικρότερα παιδιά πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Φωκίωνα Ποταμιάνου.

 

**Το Saronic Magazine έχει την τιμή να είναι Χορηγός Επικοινωνίας της Μουσικής Ακαδημίας της Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσών.

 

 

*Από το έντυπο SM Spring 2023

 

Διαβάστε επίσης

Σπέτσες - Μια ξεχωριστή συναυλία: ΜΟΝΙΚΑ και Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Καρπενησίου, αύριο στις 8 μμΣΠΕΤΣΕΣ

Μια ξεχωριστή συναυλία  με την ΜΟΝΙΚΑ και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιείται αύριο 29 Ιουνίου στις 8μμ στον προαύλιο χώρο του ιστορικού ναού του Αγίου Ν...

Spetses Classic Yacht Regatta 2023: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών επιστρέφει στις Σπέτσες 22 με 24 ΙουνίουΣΠΕΤΣΕΣ

Σαλπάρει για τη δεύτερη δεκαετία του στο μαγευτικό μπογάζι των Σπετσών, το 11 ο “Spetses Classic Yacht Regatta”, ένας από τους κορυφαίους αναγνωρισμένους αγώνες κλασσικών σκαφών σε...

Σπέτσες: Κουφάρι Λαγοκέφαλου σε παραλία του νησιού - Προσοχή στο τοξικό ψάρι! ΣΠΕΤΣΕΣ

Οι ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΙ, τα τοξικά ψάρια - εισβολείς στην Μεσόγειο από το Σουέζ έφτασαν και στον Σαρωνικό.Τα δηλητηριώδη ψάρια, που έως τώρα είχαν εντοπισθεί κυρίως στα Δωδεκάνησα και τις Κ...

Spetsathlon 2023: Η διοργάνωση που καταρρίπτει ρεκόρ συμμετοχών και συγκινήσεων, επέστρεψε και φέτος στις Σπέτσες (φωτογραφίες!)ΣΠΕΤΣΕΣ

Για 9η συνεχή χρονιά και έχοντας κερδίσει χιλιάδες οπαδούς, το Spetsathlon επέστρεψε το τριήμερο 12-14 Μαΐου στο νησί των Σπετσών. Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού υποδέχθηκε ...