ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακοκαιρία «Άριελ»: Μήνυμα του 112 σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία «Άριελ» εστάλη στους κατοίκους της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες σημέρα σε Κεφαλονιά & Ζάκυνθο. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Ειδικά για τη Ζάκυνθο, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας του νησιού σημειώνεται ότι από σήμερα έως το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους θυελλώδεις ανέμους 7 – 8 μποφόρ.

«Γίνεται έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Παράλληλα, νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αξιολόγηση των νεότερων μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην κακοκαιρία.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Παπαγεωργίου, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μετεωρολόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και χθες, Τρίτη, 29 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας και αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Πατούλη με το προεδρείο της «Ελληνικής Βάσης Γιώτινγκ –ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.»Ελλάδα

Ο θαλάσσιος τουρισμός και η δημιουργία δομών ελλιμενισμού σκαφών Γιώτινγκ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με το προεδρείο ...

Κιβωτός του Κόσμου: Μάζευε από «κουτιά για δωρεές» σε κηδείες έως 1 εκ. ευρώ το χρόνοΕλλάδα

Νέα στοιχεία που προκαλούν αίσθηση σχετικά με τις οικονομικές πτυχές της Κιβωτού του Κόσμου, έρχονται στο φως. Μετά τα εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν σε καταθέσεις της Κιβωτού, ένα ...

Κολωνός: Στο αυτόφωρο ο πατέρας του 5χρονου – «Ήμουν κουρασμένος» δηλώνει για το μοιραίο βράδυΕλλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται  ο 5χρονος που απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του  μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα που διαμένει με την οικογένειά του ...

Σεισμός νότια Εύβοια - Έλεγχοι στα κτίρια από μηχανικούς του υπουργείου ΥποδομώνΕλλάδα

Έντεκα μηχανικοί της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνουν σήμερα στις περιοχές της νότιας Εύβοιας που επλήγησαν από τις σεισμικές δονήσει...