ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββας Αθανασίου: Υδροπτέρυγο κάθε Παρασκευή για Μέθανα από τον Οκτώβριο - Επιστολές προς Κατσαφάδο και Attica Group

Σύμφωνα με ενημέρωση του δημοτικού συμβούλου Τροιζηνίας - Μεθάνων Σάββα Αθανασίου, από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή θα ξεκινήσει το δρομολόγιο του υδροπτερύγου της Hellenic Seaways από Πειραιά για τα Μέθανα.
 
Ο κ. Αθανασίου αναφέρει "Είναι μια θετική ενέργεια από την εταιρεία, όμως οι απαιτήσεις μας είναι να υπάρχουν περισσότερες προσεγγίσεις.
Σε επικοινωνία που είχα μου τονίστηκε ότι "δεν είναι ικανοποιητική η κίνηση", ωστόσο, κατανοούν τις ανάγκες, αλλά μου επισήμαναν ότι δεν είναι και η μοναδική εταιρεία στις γραμμές του Αργοσαρωνικού".
 
Με την ευκαιρία της ενημέρωσης, ο κ. Αθανασίου γνωστοποιήσε δύο επιστολές που έστειλε:
1. Προς τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο και του ζητώ να διευρενήσει τις δυνατότητες επιδότησης της γραμμής για συμβατικό πλοίο Αίγινα - Μέθανα, με αφετήριο λιμάνι τον Πειραιά.
2. Προς την Attica Group για να επεκτείνει το πρωινό δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα και για Μέθανα και για Πόρο, όπως και το τελευταίο δρομολόγιο που έρχεται από το Πόρτο Χέλι, να προσεγγίζει τον Πόρο, τα Μέθανα και την Αίγινα.
Αναλυτικά οι δύο επιστολές:
ΣΑΒΒΑΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων
Τηλ: 6944929994
E-mail: snathanasiou@gmail.com
1. ΠΡΟΣ: ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ Χ. ΠΑΣΧΑΛΗ
ΘΕΜΑ: Επέκταση δρομολογίων από Πειραιά – Αίγινα, σε Μέθανα και Πόρο
Αγαπητέ κύριε,
Πρόσφατα επιχείρησα να ταξιδέψω από τον Πόρο προς την Αίγινα, και μετα λύπης μου διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει θαλάσσια επικοινωνία των δύο νησιών, όπως δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση του Πειραιά και της Αίγινας με τα Μέθανα. Είναι άδικο και πραγματικά δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι για να πας από τα ΜΕΘΑΝΑ στην ΑΙΓΙΝΑ πρέπει να πας στον Πειραιά και από εκεί να επιστρέψεις. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΟΡΟ από όπου πολλοί κάτοικοι και τουρίστες επιθυμούν να ταξιδέψουν.
Επισημαίνω ότι αν κάποιος χρησιμοποιήσει θαλάσσιο ταξί πρέπει να πληρώσει 260 ευρώ για να μεταβεί από Μέθανα στην Αίγινα ή αν ταξιδέψει από Πόρο προς Πειραιά και από Πειραιά για Αίγινα και επιστροφή, εκτός από την ταλαιπωρία που θα υποστεί θα επιβαρυνθεί οικονομικά.
Κατά την περσινή χρονιά, για ένα χρονικό διάστημα, η εταιρεία Hellenic Seaways, είχε δρομολογήσει υδροπτέρυγο που εκτελούσε δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα Μέθανα και σας ευχαριστούμε για αυτό.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω: να επαναληφθεί το δρομολόγιο αυτό και να καθιερωθεί ένα πρωϊνό δρομολόγιο υδροπτερύγου που εκτελεί τη γραμμή Πειραιά – Αίγινα να επεκταθεί προς τα Μέθανα και τον Πόρο.
Ομοίως, το τελευταίο δρομολόγιο που έρχεται από το Πόρτο Χέλι ή τις Σπέτσες ή την Ύδρα να προσεγγίζει τον Πόρο, τα Μέθανα και την Αίγινα και να καταλήγει στον Πειραιά.
Είναι κρίμα να είμαστε αποκλεισμένοι σε προορισμούς τόσο κοντά στον ΠΕΙΡΑΙΑ και όμως τόσο μακριά.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που θα εγκύψετε με κοινωνική ευαισθησία στο τεράστιο πρόβλημά μας.
Σάββας Ν. Αθανασίου
2. ΠΡΟΣ: Κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΘΑΝΩΝ – ΑΙΓΙΝΑΣ
Κύριε
Υφυπουργέ,
Σας υπενθυμίζω ότι την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 σας έστειλα την ακόλουθη επιστολή, την οποία σας κοινοποιώ και πάλι:
Παλαιότερα είχα θέσει στο υπουργείο Ναυτιλίας, το ζήτημα της επιδότησης της γραμμής Αίγινας - Μέθανα, ως επέκταση της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς - Αίγινας.
Ωστόσο, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον και απο τις υπηρεσίες του υπουργείου, οι πολιτικές εξελίξεις διέκοψαν την προώθηση της πρότασης αυτής.
Η πρόταση μου, με λίγα λόγια ήταν η ακόλουθη:
να επιδοτηθεί η γραμμή Μέθανα - Αίγινα, ώστε να αποσυμφορηθεί το οδικό δίκτυο κυρίως απο την κίνηση των φορτηγών, αλλά και των ταξιδιωτών από ορισμένους Νομούς της Πελοποννήσου προς τον Πειραιά, που έχουν προορισμό την Αίγινα.
Η χρηματοδότηση μπορεί να καλυφθεί από τα προγράμματα που επιδοτούνται από
την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποσυμφόρησητου οδικού δικτύου.
Η επιδότηση της γραμμής Μέθανα – Αίγινα, θα προσέλκυε το ενδιαφέρον των ακτοπλοϊκών εταιρειών, θα ενίσχυε τα δρομολόγια και θα έλυνε πολλά προβλήματα κυρίως της Τροιζηνίας, των Μεθάνων και του Πόρου, αλλά και μιας ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.
Ενδιαφέρον, θα υπήρχε και για μια νέα δρομολογιακή γραμμή που θα συνέδεε την Αίγινα, με το Αγκίστρι, και τα Μέθανα.
Σάββας Ν. Αθανασίου
Μέθανα
20.04.2021
 
 

Διαβάστε επίσης

Τροιζηνία: Και φέτος εδώ... ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο υγρότοπος της Ψήφτας Τροιζηνίας, "στολίστηκε" με την παρουσία σμήνους Φλαμίνγκο. Κάθε φθινόπωρο, τα πανέμορφα αποδημητικά πουλιά επισκέπτονται το...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: Σε παιδικό σταθμό μετατρέπεται το δημοτικό σχολείο του Αγ. Γεωργίου ΤΡΟΙΖΗΝΑ

O Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:    "Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης ΝΟΜΙΜΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤ...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της οδού Καλλονής - Χώριζας ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων με απόφασή του (αρ. πρωτ.: 4131/29-09-2022) ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Τροιζηνίας...

Τροιζηνία: Ξεκινούν σήμερα οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες "Στο Δρόμο του Θησέα" ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Μετά την διακοπή της πανδημίας, επιστρέφουν σήμερα οι 5οι Παντροιζηνιακοί αγώνες δρόμου "Στο Δρόμο του Θησέα", στον Γαλατά Τροιζηνίας.      Η Γυμναστική Ένωση Πόρου Τροιζηνίας και ...

Ποδηλασία: Στην Τροιζηνία και τα Μέθανα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters 2022 - Δείτε το πρόγραμμα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συνεργασία του Δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων και του Α.Ο. ‘’ΘΗΣΕΑΣ’’, διοργανώνουν στις 24 και 25 Σ...

Τροιζηνία: Με πολύ μεγάλα ονόματα θα διεξαχθούν οι 5οι Παντροιζηνιακοί αγώνεςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με την παρουσία πολύ μεγάλων ονομάτων θα διεξαχθούν οι 5οι Παντροιζηνιακοι αγώνες, της 1ης 2ας Οκτωβρίου. Ένας Ημιμαραθώνιος , που μετρήθηκε επίσημα φέτος και μπορεί πλέον, να θεωρ...