ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύσκολη νύχτα στη Νέα Μάκρη από τη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω - γύρω.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112. Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 00:45, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε πολλές διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς και δεν αντιμετωπίζουν ενιαίο μέτωπο.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων 36 οχήματα και το Μηχανοκίνητο Τμήμα. Επίσης έχουν την συνδρομή εθελοντών και ιδρυοφόρων ΟΤΑ. Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής αντριστράτηγου Στ. Κολοκούρη, όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.

 

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έκαιγε σε αυλές σπιτιών, σε δύο μέτωπα, κοντά στον Αγιο Εφραίμ και στο τέρμα της οδού Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι, όπου έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας, σημείωσε: «Όπως ερχόμαστε από τη Λεωφόρο Μαραθώνος με μέτωπο προς τη Ραφήνα, η φωτιά είναι από την πάνω, ανατολική πλευρά του δρόμου».

Ο κ. Πέππας συμπλήρωσε πως «η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι μέσα στον κατοικημένο ιστό, ελπίζουμε ότι δεν υπάρχουν απώλειες σε σπίτια». «Αυτή τη στιγμή η αστυνομία εκτελεί το έργο της εκκένωσης» πρόσθεσε, και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρχουν ζημιές σε σπίτια της περιοχής. Σε νεότερη επικοινωνία του, ο κ. Πέππας είπε ότι η εικόνα είναι λίγο καλύτερη αυτή την ώρα.

Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Open, έχουν καεί σπίτια στην οδό Ερμού. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Μάκρη λόγω της πυρκαγιάς

Διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη μέρα για τον 6χρονο στην Πάτρα - Οι γιατροί θα προσπαθήσουν να τον ξυπνήσουνΕλλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Best στις 12 περίπου το μεσημέρι οι γιατροί θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική… δίοδο δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο. Από τον ...

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ακρίβεια – Γεωργιάδης: ΑναπόφευκτοΕλλάδα

Οι τιμές σε ψωμί, φυσικό αέριο και πετρέλαιο έχουν αρχίσει να σκαρφαλώνουν, την στιγμή που τα εισοδήματα μειώνονται και η οικονομία προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά τον «πάγο», όπου μ...

Φθινοπωρινή ισημερία και επίσημη έναρξη του φθινοπώρου αύριο, 22 Σεπτεμβρίου Ελλάδα

Το βράδυ της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, στις 22:21 ώρα Ελλάδας, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο, καθώς θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελ...

Σορός γυναίκας εντοπίστηκε περίπου 1 ναυτικό μίλι έξω από το πάρκο Φλοίσβου Π. ΦαλήρουΕλλάδα

Σορός γυναίκας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκε μεσηβρινές ώρες της Δευτέρας (20/9), στη θαλάσσια περιοχή περίπου 1 ναυτικό μίλι έξω από το πάρκο Φλοίσβου Π.Φαλήρου. ...

Αστυνομικοί σε εξωσυζυγική σχέση αγνόησαν κλήσεις για βοήθεια επειδή έκαναν σεξΕλλάδα

Μια απίθανη ιστορία έρχεται στην επιφάνεια από την Αγγλία. Δύο αστυνομικοί στην περιοχή του Σάρεϊ αγνόησαν κλήσεις, μία πρώτη για διάρρηξη και μία δεύτερη για επεισόδιο σε κλαμπ, π...