ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δημήτρης Μούγιος υποψήφιος στις εκλογές της κωπηλατικής ομοσπονδίας - Η επιστολή του

Ο Ποριώτης Αργυρός Ολυμπιονίκης κωπηλασίας, Δημήτρης Μούγιος, με επιστολή του ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές της κωπηλατικής ομοσπονδίας.

«Ανάγκη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να συμβάλλω στην πρόοδο για την ανάδειξη του αθλήματος μας» είναι το μήνυμα του Έλληνα αθλητή.

 

Αναλυτικά η επιστολή

«Αγαπητοί φίλοι και παλιοί συναθλητές, 

Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται τον τελευταίο (και όχι μόνο) καιρό στον χώρο της κωπηλασίας, νοιώθω την ανάγκη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να συμβάλλω στην πρόοδο για την ανάδειξη του αθλήματος μας.

Ως  Ολυμπιονίκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και ως μέλος ενός «μικρού» σωματείου, του Ναυτικού Ομίλου Πόρου & Τροιζηνίας , έχω  σφαιρική γνώση και γνώμη για τα τεκταινόμενα της ελληνικής κωπηλάσιας και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού . Επίσης από το 2020  είμαι μέλος του προγράμματος της ΓΓΑ «Ζήσε Αθλητικά» με σκοπό την ανάδειξη του αθλητισμού με δράσεις σε όλη τη χώρα . 

Μετά από σκέψη πολλών ημερών και παρότρυνση φίλων, αποφάσισα να κατέβω ως ανεξάρτητος υποψήφιος (τονίζω το ανεξάρτητος)  στις εκλογές της ΕΚΟΦΝΣ για να διεκδικήσω  μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Θα ήθελα να διεκδικήσω επίσης τη θέση του αντιπροσώπου της κωπηλασίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. 

Βασική μου τοποθέτηση είναι ότι η κωπηλασία δεν είναι μόνο η εθνική ομάδα. Κωπηλασία είναι όλα τα σωματεία  σε όλη τη χώρα, που καλλιεργούν το άθλημα . Τα σωματεία και οι παράγοντες τους , αυτοί οι άοκνοι εργάτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού οι οποίοι έχουν δώσει τη ψυχή τους για το άθλημα οι οποίοι  παλεύουν καθημερινά ενάντια στις αντιξοότητες, χωρίς να ακούγεται η γνώμη τους στα τεκταινόμενα του.  Αυτό πρέπει να αλλάξει. 

Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την όποια επιρροή μου  αλλά και την πείρα μου  ως μέλος του Ολυμπιακού Κινήματος, εδώ και πολλά χρόνια,  για  να βοηθήσω τους αθλητές μας να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει  και το άθλημα μας να κάνει ένα βήμα προς το μέλλον . Πάντα με γνώμονα τα αθλητικά ιδεώδη και το Ευ Αγωνίζεστε.

Με πλήρη επίγνωση της ευθύνης ,της σκληρής δουλείας που απαιτείται αλλά και της τιμής να υπηρετείς το άθλημα σου, θα  ήθελα να βοηθήσω το άθλημά μας για να γίνει καλύτερο. 

Πιστεύω πως ήρθε η ώρα η γενιά μας  να συμβάλει με την εμπειρία και τις γνώσεις της στην αναδιοργάνωση της κωπηλασίας. Είναι χρέος μας μετά από όλα αυτά που καταφέραμε  την προηγουμένη δεκαετία  αγωνιστικά, να ασχοληθούμε και να φέρουμε εις πέρας  την νέα μας αποστολή: 

 

Να κάνουμε  το άθλημά μας πιο δημοφιλές, και να το φτάσουμε  όσο ψηλότερα  γίνεται! 

Με τιμή 

Δημήτρης Μούγιος 

Αργυρός Ολυμπιονίκης 2008 »

Διαβάστε επίσης

 Γήπεδο Παναθηναϊκού στο Βοτανικό: «Πράσινο φως» από Ecofin για κονδύλι 75 εκατ. ευρώΑθλητικά

Το «πράσινο φως» για το κονδύλι ύψους 75 εκατ. ευρώ που αφορά τα έργα ανάπλασης και περιβαλλοντικής υποστήριξης στον Βοτανικό και περιλαμβάνει και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού έδ...

Στη φυλακή για βιασμό ο Ρομπίνιο Αθλητικά

Δικαστήριο του Μιλάνου απέρριψε και την έφεση και επιβεβαίωσε την 9ετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην παίκτη της Μίλαν, Ρομπίνιο, για ομαδική σεξουαλική βία σε γεγονός που χρονολογε...