ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη - Καταθέτουν οι μάρτυρες - Στην Ευελπίδων η Ελένη Κούρκουλα

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια άρχισε λίγο πριν τις 16:00 όταν απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας, ενώ λίγο πριν τις 20:00 πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων η Ελένη Κούρκουλα.


Η Ελένη Κούρκουλα κλήθηκε στην Ευελπίδων λίγο πριν τις 20:00 και ενώ είχε μόλις ολοκληρωθεί η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη η οποία είχε αρχίσει λίγο πριν τις 16:00 καθώς απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω της απολογίας του προβάλλει άλλοθι για την περίπτωση των μηνύσεων για βιασμό. Ειδικά για τη μήνυση που αφορά βιασμό σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο τον Αύγουστο του 2015 ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει ότι βρισκόταν συνεχώς την Ιθάκη για διακοπές μαζί με τον αδερφό του και την κόρη του. Για τον λόγο αυτό εκλήθη η Ελένη Κούρκουλα, στο εξοχικό της οποίας υποστηρίζει ότι φιλοξενήθηκε. Η κυρία Κούρκουλα συνοδευόταν από τον σύζυγό της. 




Η ανακρίτρια έχει καλέσει συνολικά πέντε μάρτυρες.

Στο απολογητικό υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη που είδε το «φως» της δημοσιότητας, ο σκηνοθέτης αναφέρει πως η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Στη συνέχεια αναφέρει πως τα πρόσωπα αυτά «τον φθονούν»:

«Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ηθοποιός ή σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις στο εθνικό θέατρο, στο θέατρο Επιδαύρου και αλλού, γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, τις οποίες σκηνοθετούσα, και κορυφώθηκε την ημέρα που εξαιτίας της εξαίρετης διαδρομής ως ηθοποιού αρχικά και ως σκηνοθέτη μετά, με διακομματική επιλογή, επελέγη ως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου και θεσμικού θεάτρου της χώρας».

 

 


Το υπόμνημά του
Εξακολουθεί να δηλώνει αθώος για όλα στο απολογητικό του υπόμνημα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης. 


«Επί της εις εμέ αποδιδόμενης κατηγορίας για βιασμό κατά συρροή δηλώνω ΑΘΩΟΣ και επάγομαι τα κάτωθι: Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό-σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία» υπογραμμίζεται στην αρχή του υπομνήματος.

Ο σκηνοθέτης προχωράει επίσης σε «ουσιαστική αντίκρουση των κατηγοριών», όπως ο ίδιος γράφει, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Επίσης, παραχωρεί όλα τα ονόματα των εμπλεκόμενων και περιγράφει τα συμβάντα για τον καθένα ξεχωριστά, θέλοντας έτσι να αντικρούσει όσα έχουν καταγγελθεί.

 

Για τη 40χρονη που κατέθεσε εναντίον του ηθοποιού – σκηνοθέτη
Αναφορικά με τη 40χρονη που κατέθεσε εναντίον του κ. Λιγνάδη, ο ίδιος -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζει πως εκείνη «ήθελε με κάθε τρόπο να κάνουμε σχέση, ακόμη και να παντρευτούμε».

«Πρόκειται για μία κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπό μου και ήθελε με κάθε τρόπο να κάνουμε σχέση, ακόμη και να παντρευτούμε και για τον λόγο αυτόν με παρακολουθούσε συνεχώς στο σπίτι, στην εργασία μου, στο θέατρο και στις διακοπές μου επί 20 χρόνια μέχρι και πρόσφατα» αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Έχω παρακαλέσει και την ίδια αλλά και τον πατέρα της επανειλημμένα να σταματήσει και να με αφήσει ήσυχο αλλά εκείνη έφτασε στο σημείο να τηλεφωνεί σε μένα και στους συγγενείς μου λέγοντας ότι την... έχω αφήσει έγκυο» γράφει συγκεκριμένα. 

 


Για τον 25χρονο μηνυτή
Αναφορικά με τον «δήθεν παθόντα», όπως χαρακτηρίζεται στο απολογητικό υπόμνημα, A.E., ο οποίος είναι ο δεύτερος μηνυτής που κατήγγειλε βιασμό όταν ήταν 14 ετών, αναφέρεται:

«Γνώρισα το μηνυτή, όταν εκείνος με αναζήτησε στο Facebook, προκειμένου να τον βοηθήσω καλλιτεχνικά, αφού έμαθα για τη γνωριμία μου με τον εξάδελφό του, τον οποίο γνωρίζω από το γήπεδο πέντε επί πέντε που βρίσκεται κοντά στον σταθμό Λαρίσης, όπου πηγαίνουμε και παίζουμε ποδόσφαιρο».
Στη συνέχεια σχετικά με τα καταγγελλόμενα από τον μηνυτή περιστατικά γράφει πως «ουδέν εξ αυτών έλαβε χώρα και τούτο άλλωστε θα ήταν πραγματικά ανέφικτο, διότι εγώ κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 9 Αυγούστου του έτους 2010, βρισκόμουν μαζί με τον Ι.Π. στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο, πραγματοποιώντας και κρουαζιέρα στον Νείλο, όπως αποδεικνύεται από τα προσκομιζόμενα ενώπιον Υμών έγγραφα του ταξιδιωτικού γραφείου μέσω του οποίου έκλεισα τα αεροπορικά μου εισιτήρια». 




«Βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες»
Σε άλλο σημείο του υπομνήματος, το οποίο αποτελείται από 27 σελίδες, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός αναφέρει ότι η υπόθεση εναντίον του ξεκίνησε με διαρροές σε «υποκινούμενα sites» ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου θα έρθουν και άλλες για κορυφαίο ηθοποιό ενώ όπως αναφέρει, μετά από αυτά ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύματα «της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα ότι θα παραιτηθώ από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου...».

Σύμφωνα με τον τον κατηγορούμενο, ακολούθησε μία κλιμάκωση ενεργειών με σκοπό «αρχικά, την ηθική εξόντωση μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στην φυλακή» όπως αναφέρει ότι συνέβη μετά την καταγγελία Μπεκατώρου.

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα «στην πορεία όμως, άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπο μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες, μια τον Αύγουστο του 2010 και μία τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι τον Αύγουστο που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα, χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία».

 

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές της Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης - Προσφυγή σε βάρος του εντάλματος προφυλάκισης προαναγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας Ελλάδα

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγείται ο Δημήτρης Λιγνάδης καθώς οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τελικά ανακρίτρια και εισαγγελέα. Η συγκεκριμένη φυλακή (όπως και αυτή των Γρεβενών) δια...

Υπαίθρια έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στον Εθνικό ΚήποΕλλάδα

Υπαίθρια έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 συνδιοργανώνουν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ο Δήμος Αθηναίων, στον Εθνικό Κήπο. Στην έκθεση, η οποία πραγμ...

Μπαμπινιώτης: Αυθημερόν στον Εισαγγελέα αίτημα να καταθέσουν οι 285 απόφοιτοι του Αρσακείου ΨυχικούΕλλάδα

Σύγκληση του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας έχει συγκαλέσει για σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με αφορμή την επιστολή 285 αποφοίτων των Αρσακείων, στην οπο...

ΔΕΠΑ Εμπορίας - ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων: Συνεργασία με τη Σωληνουργεία Κορίνθου για την χρήση υδρογόνου στο ενεργειακό σύστημα της ΕλλάδαςΕλλάδα

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2021, Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων και η Σωληνουργεία Κορίνθου (CPW) προχώρησαν σήμερα στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), το οποίο στοχεύει σ...

Δερμιτζάκης: Απέτυχε το lockdown, αργεί ακόμα η κανονικότητα - Παρασκευής: Χρειάζεται πιο σκληρή καραντίναΕλλάδα

Ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Μανώλης Δερμιτζάκης και Δημήτρης Παρασκευής μιλούν στο newsit.gr για την κατάσταση. Δεν… μας σώζουν οι διπλές μάσκες, όπως λ...

Στη φυλακή ο Λιγνάδης, ετοιμάζει προσφυγή κατά της προφυλάκισης -Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες στον εισαγγελέαΕλλάδα

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων. Μετά από πολ...

Μάρτυρες υπεράσπισης Λιγνάδη: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα, δεν ζήτησαν τη συγκατάθεσή μας να καταθέσουμε»Ελλάδα

Αγνοια για την υπόθεση δηλώνουν δύο εκ των μαρτύρων υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, προσθέτοντας ότι ουδέποτε ζητήθηκε η συγκατάθεσή τους για να κληθούν να καταθέσουν. Συγκεκριμέν...

Υπόθεση Λιγνάδη: "Δεν γνωρίζουμε τίποτε για την ουσία της υπόθεσης", λένε δύο "μάρτυρες υπεράσπισης"Ελλάδα

Κοινή δήλωση στην οποία αναφέρουν ότι κανείς δεν ζήτησε και δεν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη τους, προκειμένου τα ονόματά τους να ανακοινωθούν στα ΜΜΕ ως "μάρτυρες υπερασπίσεως" του Δημή...