ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eνημέρωση Μαγιορκίνη-Χαρδαλιά : Κλειστά τις νύχτες περίπτερα και μίνι μάρκετ στις «κόκκινες» περιοχές

 

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.


Λίγο πριν από την έναρξη της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 286 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

 

Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σημείωσε πως 163 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται και σήμερα στην Αττική, 18 στα Τρίκαλα, 11 στη Θεσσαλονίκη, 6 στα Ιωάννινα και 4 στην Κάλυμνο.

 

Ανησυχία προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού παγκοσμίως

Ο κύριος Μαγιορκίνης σημείωσε πως η πανδημία προκαλεί ανησυχία προκαλεί σε παγκόσμια κλίμακα. Όπως είπε, εκείνο που είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι μια ισορροπία της επιδημίας μέχρι να πάμε στο εμβόλιο. Επιπλέον, ο καθηγητής τόνισε πως σε παγκόσμια κλίμακα, κοινός τόπος είναι η αποφυγή του lockdown, ενώ προτελευταίο τοποθετείται το μέτρο του κλείσιματος των σχολείων.

Για μια ακόμη ημέρα, η Επιτροπή διαπιστώνει πως το δεύτερο κύμα των διαγνώσεων στην Ελλάδα παραμένει ανησυχητικά ενεργό. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, οι συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, ξεπερνούν τους 5 ανά ημέρα. Αν και ο αριθμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε σήμερα, εχθές καταγράφτηκαν 9 θάνατοι. Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως παρατηρείται μικρή μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, αλλά πρέπει να αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

 

Η Αττική παραμένει το επίκεντρο του κορωνοϊού

Η Αττική συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, είπε ο κ. Μαγιορκίνης. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη διενέργεια rapid test στο κέντρο της Αθήνας, σε πλατεία Βάθης, Αμερικής και Κυψέλης. Όπως είπε, εκτελέστηκαν 600 rapid test και ως τις 16.00 και από αυτά είχαμε 6 θετικά, 4 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς.

Το προφίλ των θανόντων από τον κορωνοϊό παραμένει ίδιο. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε και μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για το ποσοστό θανάτων επί των διαγνώσεων που φαίνεται μικρότερο από το πρώτο κύμα. Επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να μεταλλάσσεται σε λιγότερο θανατηφόρος, κάτι που πιθανότατα σημαίνει και μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης όμως τόνισε πως δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, που να αποδεικνύουν μια τέτοια υπόθεση. Το μικρότερο ποσοστό θανάτων οφείλεται στον εκτεταμένο έλεγχο – περισσότερα τεστ – και πρέπει να θεωρούμε τον κορωνοϊό εξίσου θανατηφόρο και επικίνδυνο.


Το εμβόλιο για την γρίπη και το τεστ κορωνοϊού

Ο Γκίκας Μαγιορτκίνης σημείωσε πως είναι εξαιρετικά σημαντική η προστασία των ευάλωτων ομάδων, να κρατήσουν όλοι την αυτοπροστασία τους για μ κρό χρονικό διάστημα. Τέλος, ο καθηγητής σημείωσε πως δεν έχουν αλλάξει οι οδηγίες για τον εμβολιασμό, δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για την διεξαγωγή του και δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός λόγος γι’ αυτό.

 

Κορωνοϊός: Κλειστά περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ από αύριο τα μεσάνυχτα

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί. Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων (Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο), αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες.

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται απ' όλους. Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε, η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων όπως περίπτερα και μίνι μάρκετ από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στην Αττική. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα», τόνισε ο κος Χαρδαλιάς.

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα.

 

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας. Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή του παρουσία στη Βουλή έδειξε νέα μέτρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενημέρωση των 6, μαζί με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αττική όπου και εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει ότι περίπτερα, κάβες και καταστήματα ψιλικών θα κλείνουν 12 τα μεσάνυχτα με 5 τα ξημερώματα. Σκοπός του μέτρου να μην πωλείται αλκοόλ με σκοπό να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες, όπου μαζεύονται νεαροί με το που κλείνουν τα καταστήματα. Το μέτρο αυτό προτιμήθηκε έναντι της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ στα περίπτερα καθώς θεωρήθηκε ότι θα υπήρχαν δυσκολίες ως προς τους ελέγχους.

 

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

Νέα καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό 2 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Πέτσας -Μόνο για τηλεοπτικούς σταθμούς Ελλάδα

Το «πράσινο φως» για μια νέα ενημερωτική καμπάνια για τον κορωνοϊό, μέσω τηλεοπτικών σταθμών, έδωσε η κυβέρνηση. Την απόφαση ανακοίνωσε στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος ...

Αστυνομικοί απειλούν μαθητές: Όποιος κάνει κατάληψη πάει στο κρατητήριο με τους ποινικούςΕλλάδα

Ένα 7λεπτο βίντεο με πρωτοφανείς απειλές από αστυνομικά όργανα κατά μαθητών φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Χρ. Σπίρτζης καταγγέλλοντας ασφαλίτικες μεθόδους τρομοκράτησης των μαθ...

«Φιλόδημος ΙΙ»: Σαράντα δύο εκατ. ευρώ περισσότερα για αθλητισμό, λιμενικά έργα και αδέσποταΕλλάδα

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός σε τρεις προσκλήσεις του αναπτυξιακού προγράμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση «Φιλόδημος ΙΙ». Με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου,...

Κορωνοϊός: Επιχείρηση «ήσυχες νύχτες» για τον περιορισμό του ιού - Όλα τα νέα μέτραΕλλάδα

Γεωργία Σαδανά - Χρήστος Χατζησπύρου   Πού στοχεύουν τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα - Τι λένε στο protothema.gr επαγγελματίες που πλήττονται με τα νέα μέτρα     Σ...

Στρες, μοναξιά και θυμό έφερε η πανδημία στους Έλληνες, σύμφωνα με έρευναΕλλάδα

Μαίρη Μπιμπή   Άμεσες ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του πρώτου κύματος της πανδημίας δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης  Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις, υπήρξε έμπρακτη αλληλεγγύη και οι ...