Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκλεκτού φιλοθεάμονος κοινού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 στον Κινηματογράφο «Γαρδένια» της Ύδρας, σε Πανελλήνια Πρεμιέρα η προβολή της ταινίας INTERDEPENDENCE ("Αλληλεξάρτηση"), ιδέα και παραγωγή της γνωστής ιστορικού Τέχνης και φανατικής φίλης της Ύδρας Adelina von Furstenberg. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, σπονδυλωτή από 11 συνολικά παραγωγές, ταινία, προσεγγίζει με ιδιαίτερη μαεστρία το πολύ ευαίσθητο και επίκαιρο θέμα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.
 
 
Τη διοργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης είχαν από κοινού το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας.
 
 

 
 
Στην αρχή της προβολής καλωσόρισαν το κοινό η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. κα Ντίνα Αδαμοπούλου και ο Πρόεδρος της Κ.Λ.Υ. κ. Λάκης Χρηστίδης, ενώ η Παραγωγός κα Adelina von Furstenberg αναφέρθηκε εκτενώς στην ταινία και τις αφορμές από τις οποίες εμπνεύστηκε για τη δημιουργία της. Στο τέλος της ταινίας μίλησε εκτενώς για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της σύγχρονης παραγωγής στο περιβάλλον ο Δρ. των Γαιοεπιστημών, στο University College, London, Μιχάλης Τσαμαδός, και την εκδήλωση έκλεισε με αναφορά του ο αρχιτέκτων και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την Οικολογική Συμμαχία κ. Γιώργος Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο σύνολο των οικολογικών ζητημάτων που ανακύπτουν σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα. Ακολούθησε συζήτηση μέσω ερωταποκρίσεων με τους ομιλητές και το κοινό.
 
 
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των συμμετεχόντων θεατών από την πανδημία (άπαντες οι θεατές έφεραν μάσκες καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας), σε δύο προβολές (9-11 και 11-1).
 
 
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, ο Καθηγητής αρχιτεκτονικής κ. Γιώργος Τζιρτζιλάκης, ο Δρ. των Γαιοεπιστημών στο University College of London Μιχάλης Τσαμαδός, ο Δρ. Πάνος Κορωνάκης - Rohlf και η σύζυγός του κα Μαρία Μπατζίνη, ο ηθοποιός κ. Μιχάλης Μανιάτης, η Δημοσιογράφος κα Εβάνα Δενάρδου, η Δημοσιογράφος κα Παυλίνα Πρωταίου κ.α.