ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαμαρτυρία των Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά κατά των δηλώσεων του Δημάρχου Πόρου

Την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη για πλημμελείς ελέγχους σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζουμε πως εχθές σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά δίκτυα ο δήμαρχος Πόρου «άστραψε και βρόντηξε» καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία, εμμέσως πλην σαφώς, δεν έκανε τη δουλειά της τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ανέφερε ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Επισήμανε ότι είχε κάνει γραπτή καταγγελία προς τους αρμόδιους εδώ και πάνω από έναν μήνα για την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί, προσθέτοντας ότι «όταν αναγκάζονταν από την υπερβολική πίεση που ασκούσα με έγγραφα πιο ψηλά, έκαναν ελέγχους, αλλά δεν έγραφαν παραβάσεις. Εφάρμοσαν κάποιους νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι ή πρόπερσι. Απλώς έλεγε ότι βρήκε πέντε, είκοσι καρέκλες παραπάνω και τίποτε άλλο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όταν δεν υπάρχει καταγραφή (πρόστιμα κλπ) της παράβασης, τότε οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται.

Πήγε, όμως και ένα βήμα παραπέρα την κριτική του κάνοντας λόγο για «αντίποινα προς την τοπική κοινωνία» και διευκρινίζοντας ότι μετά τις διαμαρτυρίες έγιναν έλεγχοι και επιβλήθηκαν ποινές για καταστάσεις εκτός κορονοϊού. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι δύο δικαστικές αποφάσεις ανέστειλαν τη σφράγιση που είχε επιβάλει ο δήμος σε επιχειρήσεις.
«Θα υποστούμε ζημιά επειδή κάποιες αρχές επέλεξαν να μην αντιμετωπίσουν την κατάσταση» σχολίασε για να τονίσει «Είχα ενημερώσει, έκανα όλες τις ενέργειες, από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται ένας δήμαρχος να επιβάλει καταστάσεις».
Σε ερώτηση εάν διαμαρτυρήθηκε σε πιο υψηλά κλιμάκια ο Γιάννης Δημητριάδης απάντησε ότι το έπραξε και επισήμανε «δεν υπήρξε αστυνόμευση ποτέ, η αστυνομία δεν υπήρχε».

 

Ενωση αστυνομικών κατά δημάρχου Πόρου για τη μετακίνηση του διοικητή: Να ζητήσει συγγνώμη πριν τα γεγονότα τον εκθέσουν

 


Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά ανέφερε ότι «οι χθεσινές, 07-08-2020 αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορωνοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά. Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα».


Κατά την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, «η όλη στάση του δεν είναι, αν μη τι άλλο γενναία, αφίσταται της πραγματικότητας και προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι το μοναδικό κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και φυσικά επαναλειτούργησε. Μήπως υπάρχουν εν μέσω θέρους έγγραφες αναφορές του κ. Δημάρχου για το θέμα αυτό κι αν ναι πότε ακριβώς και ποιός είναι ο αποδέκτης;»
«Είναι γνωστή σ’ όλη την Ελληνική κοινωνία η προσφορά των εργαζομένων αστυνομικών και στην αντιμετώπιση του Covid 19. Είναι απορίας άξιον η θέση που ''επιλέγει'' ο κ. Δήμαρχος και τον παρακαλούμε να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Για αρχή, ίσως θα ήταν φρόνιμο να αποδώσει ''τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'', αφού ο κ. Δήμαρχος Πόρου κάνει την δική του αυτοκριτική καθώς οι εποχές του ''αποδιοπομπαίου τράγου'', έχουν παρέλθει στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί» κατέληξαν οι αστυνομικοί υπάλληλοι.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αναφορά Νίκου Μανωλάκου για την αντιμετώπιση των συνεπειών τις επιβολής των μέτρων περιορισμού στον ΠόροΠΟΡΟΣ

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε εχθές 10 Αυγούστου 2020, Αναφορά στους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ανάπτ...

Μεγάλες καθυστερήσεις του ΕΟΔΥ στην κατ ιδίαν ενημέρωση των θετικών στον Covid19 στον Πόρο ΠΟΡΟΣ

Σοβαρά ερωτήματα εγείρουν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ενημέρωση των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί με Covid19, στους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 3 και την Τ...

Απάντηση του Δημάρχου Πόρου στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΠειραιάΠΟΡΟΣ

Από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη εκδόθηκε η ακόλουθη απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά:     Με εντυπωσιακή ταχύτητα το Δ.Σ. της ΕΑΥΠ έσπευσε ...

Στο πλευρό των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίαςΠΟΡΟΣ

Στο πλευρό των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων η Περιφέρεια Αττικής για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών Γ....

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε τη μετακίνηση του διοικητή του ΑΤ Πόρου - Για τους ελέγχους για τον κορωνοϊό ΠΟΡΟΣ

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε τη μετακίνηση του διοικητή του ΑΤ Πόρου, με αφορμή τους ελέγχους για τον κορωνοϊό και την μεγάλη διάδοση του ιού στο νησί.   Πιο συγκεκριμένα, σε εξέ...