ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξαναζεί η παραλία της Αίγινας

 

Οι  εικόνες της  άδειας και ερημικής παραλίας  ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Έτσι  ευχόμαστε και ελπίζουμε. Τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν τη Δευτέρα  25 Μαΐου και στην Αίγινα δίνοντας ζωή στην παραλία που για ένα διάστημα δύο μηνών παρουσίαζε εικόνα εγκαταλελειμμένης πόλης.

 

Μια καινούργια όμως συνθήκη διαμορφώνεται πλέον που τη συνθέτουν παράγοντες όπως η νέα όψη της παραλίας, η τοποθέτηση των ομπρελών και των τραπεζοκαθισμάτων, η νέα συμπεριφορά  θαμώνων και προσωπικού στα καταστήματα.

 

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

 

1.      Με  την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας το παραλιακό μέτωπο της Αίγινας παρουσιάζει και μια καινούργια όψη. Τα λεγόμενα «θερμοκήπια» ανήκουν στο παρελθόν και σε όλα  τα καταστήματα εστίασης έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες σκίασης. Ο θαμώνες αλλά και οι πεζοί στον εσωτερικό διάδρομο έχουν τη δυνατότητα  να δουν από τη μια άκρη της παραλίας ως την άλλη. Η ορατότητα  κατά μήκος  της παραλίας είναι η νέα συνθήκη που αλλάζει κατά πολύ την καθημερινότητα.

 

2.      Αντισηπτικά στα τραπέζια ή σε σημεία των καταστημάτων, αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια αλλά κυρίως οι μάσκες που φορούν  οι υπάλληλοι της εστίασης διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό  που θα πρέπει να συμμορφώνεται στους κανόνες λειτουργίας που έχει ορίσει ο ΕΟΔΔΥ. Στις περιπτώσεις όμως  εκείνες που κάποιοι κανόνες δεν τηρούνται λόγω  «συνήθειας»  ή «ωχαδελφισμού» ή ακόμα και οικειότητας με το χώρο και τους συναθροιζόμενους  τα νέα ήθη επιβάλλουν την επιστροφή στην νέα κανονικότητα που είναι η αυστηρή τήρηση των κανόνων.

 

3.      Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που εκφράζουν την ανησυχία  για  το μέλλον της εργασίας  τους το επόμενο χρονικό διάστημα. Η έναρξη λειτουργίας  των καταστημάτων  δεν είχε σύμμαχο τον καιρό που απέτρεψε πολλούς θαμώνες  να καθίσουν και να απολαύσουν τον καφέ  τους ή το γλυκό  τους. Εκτός αυτού ο περιορισμός  του χώρου προσθέτει άλλο ένα εμπόδιο  στη λειτουργία  των καταστημάτων, ιδιαίτερα σε εκείνα που δεν διαθέτουν μεγάλη πλατεία. Η ανησυχία  λοιπόν για  την επόμενη ημέρα είναι διάχυτη από τη μια άκρη της παραλίας ως  την άλλη και όλοι ευελπιστούν στο δυναμικό  τριήμερο  του Αγίου Πνεύματος που ίσως δώσει ώθηση στην  επιχειρηματικότητα.

 

Η παραλία  λοιπόν φόρεσε  τα καλά  της και μας περιμένει έχοντας πάντα  στο νου μας ότι κι εμείς ως θαμώνες θα πρέπει να τηρήσουμε  τους κανόνες  υγιεινής και ασφάλειας.

 

Φωτογραφίες: Κ. Κλώνος.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Γιάννης Σμαραγδής στην Αίγινα: Αποκλειστική συνέντευξη στη Σίλα ΑλεξίουΑίγινα

 «Αν θέλει ο Θεός και ο Καποδίστριας, που μας βλέπει από εκεί ψηλά, η ταινία θα γίνει…»   Της Σίλας Αλεξίου -     Στην Αίγινα, τον τόπο όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίστηκε ως πρώ...

Η Ενημέρωση των Ξενοδόχων της Αίγινας για το Ειδικό Υγειονομικό ΠρωτόκολλοΑίγινα

Η αναλυτική παρουσίαση του Ειδικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου λειτουργίας Ξενοδοχείων και λοιπών Τουριστικών Καταλυμάτων της χώρας, έγινε το πρωί σε ενημερωτική συνάντηση των ξενοδόχ...

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχου Αττικής σε  έργα και δράσεις της Περιφέρειας στην ΑίγιναΑίγινα

  Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε έργα και δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που εκτελούνται στο νησί της Αίγινας.    Συγ...