ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελλάδα υποκλίνεται στον Κώστα Βουτσά -Τα συγκινητικά «αντίο» στον μεγάλο ηθοποιό

Τα συλλυπητήριά του και τη θλίψη του για την απώλεια του Κώστα Βουτσά εξέφρασε ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας.


Ο Κώστας Βουτσάς, ο αιώνιος έφηβος του ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 88 ετών και έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο Κώστας Βουτσάς μέχρι και την τελευταία στιγμή βρισκόταν στο σανίδι, παίζοντας στην παιδική παράσταση του θεάτρου Μπρόντγουεϊ, «Σταχτοπούτα». Αλλωστε, αυτό είναι που θα θυμούνται όλοι από τον σπουδαίο ηθοποιό, έναν άνθρωπο που λάτρευε τη δουλειά του και τους ανθρώπους.

 

Ο θάνατος του Κώστα Βουτσά, εκτός από την οικογένειά του και τον καλλιτεχνικό κόσμο, συγκλόνισε φίλους και πολιτικούς, οι οποίοι τον αποχαιρέτησαν με ανακοινώσεις τους.

 

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Κώστα Βουτσά

Συγκινητικό είναι το «αντίο» της συζύγου του, Αλίκης Κατσαβού. Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Κώστα Βουτσά, ανέφερε ότι ο ηθοποιός θα ζει μέσα από το γέλιο του παιδιού τους. «Κλάψε καρδιά, μα μη ραγίσεις. Αντί να γιορτάσουμε αύριο την 4η επέτειο του γάμου μας, σε αποχαιρετώ λατρεμένε μου! Θα ζεις στην καρδιά μου και στο γέλιο του Φοίβου μας. Είσαι ένας γίγαντας σε όλα σου, που ως κι ο χάρος σε φοβήθηκε και 20 μέρες τώρα πάλευε να σε πάρει. Σε ευχαριστώ για όλα.

 

Η κόρη του Θεοδώρα αρκέστηκε σε ένα λιτό σχόλιο, δημοσιεύοντας φωτογραφία τους από θεατρική παράσταση. «Έρωτας • Βαθύς • Μεγάλος», έγραψε. Την ίδια ώρα πλήθος συναδέλφων και ανθρώπων που λάτρευαν τον σπουδαίο ηθοποιό τον αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο. Αλλοι θυμήθηκαν κοινές τους στιγμές και άλλοι αναφέρθηκαν στην αξία του ως καλλιτέχνη και ανθρώπου.

 

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου «λύγισε» στον αέρα της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη, καθώς μιλούσε για τον Κώστα Βουτσά. «Είμαι τόσο ταραγμένη, τόσο συγκινημένη. Νομίζω ότι έχασε το γέλιο της όλη η Ελλάδα πλέον», είπε η ηθοποιός, ενώ ο συμπρωταγωνιστής του σε αρκετές ταινίες, Γιάννης Βογιατζής, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Κώστας δεν θέλει κλάματα. Είχε πολλά ακόμα να δώσει, ήταν πολύ ζωντανός άνθρωπος».

 

 

O Γιάννης Μπέζος ανέφερε πως ο Κώστας Βουτσάς είχε μια οικειότητα, μια ζεστασιά. «Είναι σαν να έφυγε από κοντά μας η εικόνα των νιάτων μας. Με τον Βουτσά είχαμε δουλέψει και στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Ηταν σαν να δουλεύαμε συνέχεια. Ο Κώστας Βουτσάς είναι σαν να ήταν ο θείος σου, σαν να ήταν ο μεγάλος σου ξάδελφος. Είχε αυτήν την οικειότητα, αυτή τη ζεστασιά», είπε ο κ. Μπέζος στον ΑΝΤ1.

 

Από την πλευρά της η Αννα Φόνσου, μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε να μην πιστεύει ότι δεν θα ξαναδεί τον αγαπημένο της φίλο. «Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν θα τον ξαναδώ», είπε και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Χάθηκε ο εθνικός ήρωάς μας ο Κώστας Βουτσάς. Δεν είχε ηλικία μόνο χαμόγελο και κέφι για τη ζωή. Οι νέοι συνάδελφοι να παραδειγματιστούν από το ταλέντο του».

Με μια κοινή τους φωτογραφία αποχαιρέτησε τον Κώστα Βουτσά, ο Σταμάτης Κραουνάκης. «Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020. Καλημέρα σε όλους. Αποχαιρετάμε τον Ύψιστο Κήρυκα της Ανθρώπινης Ευτυχίας. Τιμή που τον συνάντησα. Φωτό Σεπτέμβριος 2010 Ηρώδειο Αχαρνής. Στα ύψη με τα ελαφρά φτερά του τώρα», έγραψε.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, που έπαιξε μαζί του πριν 35 χρόνια στην Επίδαυρο, τον χαρακτήρισε δάσκαλο. «Ήταν ένας δάσκαλος μεγάλος μέχρι τελευταία

στιγμή. Ένας υπέροχος οικογενειάρχης, που δίδασκε την ηθική και την αγάπη για το θέατρο», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

 

Με τον δικό της τρόπο αποχαιρέτησε τον Κώστα Βουτσά και η Finos Film:

«“Τίτλοι Τέλους” γράφτηκαν σήμερα στις 4 τα ξημερώματα. Ο Κώστας Βουτσάς δεν κατάφερε να κρατήσει την υπόσχεση που μας έδωσε να είναι κοντά μας μέχρι τα… 110. Έκανε ένα φσσς μπόινγκ στον ουρανό και πήγε να συναντήσει τους υπόλοιπους “μεγάλους” της παρέας. Αντίο λατρεμένε μας Κώστα..», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.

 

Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον Κώστα Βουτσά

 

«Ο Κώστας Βουτσάς ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μαζί με το γέλιο και τη χαρά που μοίρασε απλόχερα σε τόσες γενιές Ελλήνων. Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας. Η αισιοδοξία και το αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέροντας: «Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος».

«Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον «τέταρτο τοίχο» και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική. Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή. Πολλές από τις ατάκες του, έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας. Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ου και του 21ου αιώνα.

 

Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου», ανέφερε επίσης η υπουργός Πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ανάρτησή του στο Twitter δημοσίευσε μία φωτογραφία του Κώστα Βουτσά και τόνισε: «Το κότερο έφυγε για την τελευταία βόλτα. Καλό ταξίδι Κώστα Βουτσά».

 

 

Τσίπρας: Αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Κώστα Βουτσά μέσω Facebook αναφέροντας:

«Ο Κώστας Βουτσάς με το απαράμιλλο υποκριτικό του ταλέντο έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στον ελληνικό κινηματογράφο. Στην 70ετή πορεία του στην υποκριτική μπήκε σε όλα τα σπίτια και χάρισε άφθονο γέλιο. Σήμερα λοιπόν, είναι σαν να αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο. Φεύγει, αλλά θα συνεχίσει να μας συντροφεύει, αφού αφήνει τεράστια παρακαταθήκη το πλούσιο έργο του στον ελληνικό κινηματογράφο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

 

Μήνυμα για την απώλεια του Κώστα Βουτσά έστειλε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. «Ο υπέροχος Κώστας Βουτσάς, ο αγαπημένος όλων μας ηθοποιός, που τόσες δεκαετίες μας χάριζε το χαμόγελο με τις ερμηνείες του, έφυγε από κοντά μας. Μας αποχαιρέτησε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, μέλος μιας γενιάς που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην ελληνική τέχνη. Αγαπημένε Κώστα θα μείνεις αξέχαστος στις καρδιές μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του», έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook, η Φώφη Γεννηματά .

«Σ' ευχαριστούμε για τη σφραγίδα που έβαλες στις ζωές μας. Για το κομμάτι ιστορίας που έγραψες και την αισιοδοξία που μας μοίραζες απλόχερα μέχρι το τέλος. Σε αυτή την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς. Καλό σου ταξίδι» έγραψε, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά.

 

Πηγή: iefimerida.gr



Διαβάστε επίσης

Έσβησε η Άλκη Ζέη, η αγαπημένη παιδιών και μεγάλων (βίντεο με υπέροχη ομιλία της))Πολιτισμός

  Πέθανε στα 97 της, στο σπίτι της, πλάι στα παιδιά της Ειρήνη και Πέτρο - Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη από το Α΄Νεκροταφείο, όπου αναπαύεται και ο σύζυγος της Γιώργος Σεβαστίκο...

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Ανοιχτό από σήμερα με δωρεάν είσοδοΠολιτισμός

  Μετά από περιπέτειες που κράτησαν 16 ολόκληρα χρόνια, παλινδρομήσεις, έναν άγονο διαγωνισμό καλλιτεχνικού διευθυντή, τον κίνδυνο να χαθεί η δωρεά ύψους 3 εκ. ευρώ του Ιδρύματος Σ...

The Phantom Of The Opera Η παράσταση – φαινόμενο των 140.000.000 θεατών παγκοσμίως με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του West End  του Λονδίνου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!Πολιτισμός

  Το διάσημο μιούζικαλ "The Phantom of The Opera" του Andrew LIoyd Webber, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως με 12.000 παραστάσεις στο Her Majesty’s Theatre του Λονδίνου...

The Sunday Times: Η λογική κίνηση είναι να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα Πολιτισμός

  Σαφέστατα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάσσεται συντάκτρια των The Sunday Times. Η Σάρα Μπάξτερ καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον «να επισ...

Την Τρίτη το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο, δημοσία δαπάνη, η κηδεία της Κικής ΔημουλάΠολιτισμός

  H εξόδιος ακολουθία της Κικής Δημουλά που πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου θα τελεστεί, δημοσία δαπάνη, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 16:00. Η παράκ...

Γκαλερί Ζουμπουλάκη:  Έκθεση Μαρίας Φιλοπούλου «Προσωπικοί Παράδεισοι» - Συλλογή Σωτήρη Φέλιου - 11 Μαρτίου 2020 Πολιτισμός

  Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη ανακοινώνει με χαρά την έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου «Προσωπικοί Παράδεισοι», στον χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη» της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου. Η έκθεση εγκαινιάζετ...

Κώστας Βουτσάς: Κρίσιμη η κατάστασή του - Δίνει μάχη στην εντατικήΠολιτισμός

  Έχει υποβληθεί σε τραχειοστομία σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν - Για περιοδική μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής και της νεφρικής του λειτουργίας κάνουν λόγο οι γιατρο...