HellenicSeaplanes «ανοίγει φτερά» για το νησί των Φαιάκων!

Τα υδροπλάνα της HellenicSeaplanes θα πετούν στην Κέρκυρα από την Άνοιξη του 2024,εκτελώντας πτήσειςπεριηγητικές, οργανωμένεςκαι ναυλωμένες(charter)προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες της!

Η Ελλάδα αποκτάει ένα νέο τρόπο για να εξερευνήσεικαι να μετακινηθεί κάποιος στα όμορφα τοπία της και η αρχή γίνεται με πρώτους σταθμούς την Κέρκυρα, τους Παξούς, τους Αντίπαξους και τα Διαπόντια νησιά. 

Η HellenicSeaplanes, η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα που θα επαναφέρει τις πτήσεις με υδροπλάνα από την Άνοιξη του 2024, επισκέφθηκε την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκκίνηση των πτήσεών της το φετινό καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υψηλόβαθμα στελέχη επιθεώρησαν τους εξωτερικούς χώρους του υδατοδρομίου της Κέρκυρας καθώς και του σταθμού ελέγχου επιβατών και αποσκευών, ο οποίος βρίσκεται πλησίον των εγκαταστάσεων που δένουν τα κρουαζιερόπλοια στο νησί των Φαιάκων.

Επίσης συναντήθηκαν με στελέχη του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας και τον εκπρόσωπο του Φορέας Λειτουργίας των Υδατοδρομίων Κέρκυρας και Παξών «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ», κ. Αναστάσιο Γκόβα. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν:

  • στην ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των πτήσεων, αρχής γενομένης με πιλοτικές πτήσεις και δρομολόγια εκπαιδευτικού χαρακτήρα
  • στη σύνδεση των εναέριων περιηγήσεων με τον τουρισμό κρουαζιέρας
  • στη γενική προώθηση και προβολή του τουριστικού περιηγητικού προϊόντος που θα προσφέρουν τα υδροπλάνα στην Κέρκυρα και στους γειτονικούς προορισμούς του Ιονίου, όπως οι Παξοί, οι Αντίπαξοι και τα Διαπόντια νησιά.

Χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών με οργανωμένες, charter και εναέριες περιηγήσεις

Στόχος της εταιρείας είναι η εκκίνηση των προγραμματισμένων αεροπορικών δρομολογίων από το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας με καθημερινές πτήσεις προς τις υποδομές των γειτονικών νησιών ενώ ταξίδια αερομεταφοράς μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενες να πραγματοποιήσει και μέσω ναύλωσης ολόκληρου του υδροπλάνου για ιδιωτική μετακίνηση αυτού και της παρέας του. Στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών αυτών έρχεται να προστεθεί και η επιλογή περιηγητικών πτήσεων προς τους προορισμούς αυτούς, θαυμάζοντας τα κυριότερα αξιοθέατά τους, μέσω χαμηλών πτήσεων ώστε να μπορούν να τα αποθανατίσουν με βίντεο και φωτογραφίες όσο γίνεται η ξενάγηση πάνω από τα νησιά.  

«Ζεστό» το ενδιαφέρον για τους επιβάτες κρουαζιέρας!

Για την αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων η δημιουργία ειδικών πακέτων περιήγησης για τους τουρίστες κρουαζιέρας κατέχει στρατηγική σημασία. Η HellenicSeaplanes βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες επαφές με τουριστικές και ναυτιλιακές εταιρίες για τη διαμόρφωση από κοινού εναέριων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που θα αφορούν αποκλειστικά τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και θα περιλαμβάνει περιήγηση και ξενάγηση πάνω από τα αξιοθέατα της Κέρκυρας, των Παξών Αντίπαξων αλλά και των Διαπόντιων Νήσων (Οθωνοί).

Μέσω των περιηγητικών πτήσεων που θα ξεκινούν και θα καταλήγουν στο υδατοδρόμιο της Κέρκυρας, οι επιβάτες θα μπορούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία πτήσης, γνωρίζοντας πολλαπλούς προορισμούς και μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, απολαμβάνοντας τη θέα και τα αξιοθέατα και μεγιστοποιώντας το ταξίδι τους στο νησί.

Αναφορικά με την υποδομή προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης των υδροπλάνων, το υδατοδρόμιο Κέρκυρας είναι από τα πρώτα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια της Ελλάδας, έχοντας εξυπηρετήσει εκατοντάδες επισκέπτες κατά το παρελθόν. Είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των πτήσεων με υδροπλάνα.

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς κρουαζιέρας στην Ελλάδα, με περίπου 1,5 εκατομμύριο επιβάτες να το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Ο τουρισμός κρουαζιέρας στην Κέρκυρα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Η ανάπτυξη του υδατοδρομίου της Κέρκυρας και η υποστήριξή του με υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία και σε άλλους προορισμούς του Ιονίου αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της κρουαζιέρας.

Εν αρχή, οι πτήσεις της HellenicSeaplanes θα πραγματοποιούνται με επιβατικό υδροπλάνο CessnaCaravan 208C, που μεταφέρει έως και 12 επιβάτες ανά δρομολόγιο. Οι περιηγητικές πτήσεις θα έχουν διάρκεια περίπου 35 λεπτών, οι οργανωμένες και charter πτήσεις θα πραγματοποιούν δρομολόγια μέσα σε 15 λεπτά και η κράτηση θέσεων θα γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσω του site της HellenicSeaplanes όσο και από το δίκτυο συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων, ξενοδοχείων και εταιρειών κρουαζιέρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας, κ. Σπυρίδων Ζερβόπουλος, δήλωσε σχετικά με τη λειτουργία του υδατοδρομίου Κέρκυρας:

"Η ενεργοποίηση του υδατοδρομίου Κέρκυρας αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τον τουρισμό του νησιού, καθώς προσφέρει μια νέα και ελκυστική επιλογή για τους επισκέπτες και τους ντόπιους, μέσω των υδροπλάνων της HellenicSeaplanes. Ειδικότερα, για τον τουρισμό κρουαζιέρας, η πτητική λειτουργία των υδροπλάνων αποτελεί μια ευκαιρία που θα αυξήσει την εμπειρία των επιβατών στο νησί μας, καθώς θα προστεθεί στο πακέτο κρουαζιέρας που έχουν ήδη αγοράσει μια νέα τουριστική υπηρεσίαπου θα δώσει ένα ανταγωνιστικό προβάδισμα για την Κέρκυρα έναντι άλλων προορισμών που θα επισκεφθούν με το κρουαζιερόπλοιο!

«Η Κέρκυρα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και κοσμοπολίτικους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε τις πτήσεις μαςστο νησί», δήλωσε από το λιμάνι της Κέρκυρας ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaplanes. «Οι πτήσεις μας θα προσφέρουν στους τουρίστες και επιβάτες κρουαζιέρας μια μοναδική εμπειρία εναέριας τουριστικής εκδρομής, καθώς θα τους δώσουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πανέμορφα τοπία των νησιών από ψηλά. Σημαντικά οφέλη θα αποκτήσουν και όσοι θέλουν να μεταφερθούν γρήγορα από και προς τα γειτονικά νησιά, επιλέγοντας πτήσεις οργανωμένες ή charter. Το επιχειρηματικό πλάνο πτήσεων της HellenicSeaplanes ενεργοποιείται με πρώτο σταθμό την Κέρκυρα και το υδατοδρόμιο της, μια υποδομή που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον κλάδο της αεροπλοΐας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μέχρι να ξεκινήσουν δρομολόγια με υδροπλάνα και σε άλλα υδατοδρόμια, σε όλη την Ελλάδα!».

Η Κέρκυρα οδηγός για τα υδατοδρόμια Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου και Πελοποννήσου 

Με την εκκίνηση των πτήσεων από την Κέρκυρα προς Παξούς, Αντίπαξους και Διαπόντια νησιά αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δημιουργία ενός δικτύου διασύνδεσης με τα υδατοδρόμια και τα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Στο πτητικό πλάνο της HellenicSeaplanesέχουν ενταχθεί οι υποδομές σε Αμφιλοχία και λίμνη Ιωαννίνων, ενώ προτεραιότητα αποτελούν πάντα το πανέτοιμο υδατοδρόμιο Πάτρας όσο και τα υδατοδρόμια Κυλλήνης και Καλαμάτας που η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεών τους θα εξυπηρετήσει τη διασύνδεση της Κέρκυρας με την Πελοπόννησο.

Για το εν λόγω δίκτυο άλλωστε έχει ενταθεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον το τελευταίο καιρό, καθώς Ερμιονίδα, Μονεμβασιά, Ναύπλιο, Νέα Κίος και Γύθειοέχουνανάψει το πράσινο φως. Ζήτημα και πρόκληση πλέον αποτελεί το να μεγαλώσει το δίκτυο σταθμών εξυπηρέτησης και στο Ιόνιο, μετά και το ενδιαφέρον των Ζακύνθου και Σάμης στην Κεφαλλονιά ώστενα φέρουν τα υδροπλάνα στα λιμάνια τους.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός: Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο ανατρέπει τις επιδοτήσεις στα ξενοδοχεία (πίνακας)ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ρεπορτάζ: Μάχη Τράτσα*   Τα νέα κριτήρια του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για airbnb, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια     Ανατροπή στις επιδοτήσεις τουριστικών επενδύσεων φέρν...

Figaro: Η Ελλάδα ανάμεσα στους πιο ελκυστικούς προορισμούς για τους Γάλλους συνταξιούχουςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τον αριθμό των Γάλλων συνταξιούχων που επιλέγουν να ζήσουν στο εξωτερικό να έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, ξεπερνώντας πλέον το 1 εκατομμύριο, η γαλλική Figaro αναφέρ...

Ανέκαμψε η κίνηση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Σε ποιο νησί γυρνούν την πλάτη οι τουρίστεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανακάμπτει η κίνηση στους χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας την πλήρη ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης μετά τη πανδημία. Η επισκεψιμότητα στα μουσεία και τους αρχαι...

Τα ταξίδια μέσα στην Ευρώπη κατά την εορταστική περίοδο υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2022ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα ταξίδια μέσα στην Ευρώπη κατά την εορταστική περίοδο υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2022, παρά τις προειδοποιήσεις για την ασφαλεία από τις αρχές σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, καθώς οι κ...

Τουρισμός: Στα 24 δισ. η συνεισφορά του στο ΑΕΠ το 2022 – Ποιες περιοχές πρωταγωνίστησαν στις εισπράξειςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα 24 δισ. ευρώ ή αλλιώς το 11,5% εκτιμάται ότι προσέγγισε η άμεση συμβολή του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ το 2022, με πέντε Περιφέρειες να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 90% των εισπράξ...

Αλέξανδρος Βασιλικός: ΞΕΕ - Capsule T "Στο ρυθμό των Μεγάλων Δεδομένων και της Τεχνητής Νοημοσύνης"ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι τρέχουσες αλλά και οι μελλοντικές ανάγκες των ελληνικών ξενοδοχείων και των έτερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού σε θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης και τεχνολ...

Eνωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού: Αναγκαιότητα  η ενίσχυση του Διεθνούς Αερολιμένα ΚαλαμάταςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής χρονιάς και αναγνωρίζοντας ότι η ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ, κ...

Δεύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα: Ποια είναι τα πιάτα που ξεχώρισανΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ελληνική κουζίνα σύμφωνα με το δημοφιλή τουριστικό οδηγό Taste Atlas, που κάθε χρόνο δημοσιεύει τις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου. Την πρώτη θέση για...