ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

DER Touristik:Δυνατή χρονιά το 2022 για τη Μεσόγειο και τον οδικό τουρισμό

Πηγή φωτό: Pixabay

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, και ιδιαίτερα οι προορισμοί οδικού τουρισμού και οι Μεσογειακές περιοχές, πρόκειται να παρουσιάσουν έκρηξη της ζήτησης για διακοπές το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του τουρ οπερέιτορ DER Touristik Κεντρικής Ευρώπης, Ingo Burmester.

Τα οργανωμένα ταξίδια, με επιστροφή, στην Ευρώπη αναμένεται επίσης να αναζωπυρωθούν, με τους Γερμανούς να επιστρέφουν στην Ευρώπη ως προτιμώμενο προορισμό για ταξίδια σε γκρουπ.

Ο τουρ οπερέιτορ έχει διαμορφώσει τα προγράμματα διακοπών για το καλοκαίρι του 2022 σύμφωνα με αυτές τις τάσεις. Το εύρος των ξενοδοχείων στους δημοφιλείς προορισμούς έχει αυξηθεί και το μερίδιο των αποκλειστικών ξενοδοχείων μεγάλωσε κατά 10% σε περισσότερα από 400. Τα περισσότερα από τα αποκλειστικά ξενοδοχεία βρίσκονται στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Σε αντιστοιχία με την τάση για αυτόνομα ταξίδια και ιδιωτικότητα, οι τουρ οπερέιτορ του ομίλου DER Touristik προσφέρουν πλέον πολυάριθμα νέα ξενοδοχεία και βίλες με ιδιωτικές πισίνες. Επιπλέον, προσφέρονται πολλά νέα τουρ και ταξίδια δραστηριοτήτων στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε μικρά γκρουπ τουριστών.

Η προσφορά αυτή συμπληρώνεται, για πρώτη φορά, από επιλεγμένα προϊόντα σπεσιαλίστων, όπως της Ελβετικής Kontiki Reisen, του Dorado Latin Tours, του Asia 365 και του Manta Reisen, με βασική επιδίωξη του ομίλου να ενισχύσει τη θέση του στο κομμάτι της αγοράς αυτής.

Προσφέρονται επίσης σταθερές τιμές και μειώσεις που φτάνουν το 5% αλλά και τιμές στα επίπεδα του 2021, σε συνδυασμό με υψηλές εκπτώσεις προκρατήσεων, ενώ ελκυστικές υπηρεσίες θα διασφαλίζουν χαμηλό επίπεδο των τιμών για το 2022.

 

Οι προοπτικές της ερχόμενης σεζόν είναι θετικές και σύμφωνα με τον κ. Burmester αναμένεται ένα καλοκαίρι με πολύ υψηλή ζήτηση. Τα επίπεδα προκρατήσεων βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, και δείχνουν ότι οι ευέλικτες επιλογές έχουν αξία για τους ταξιδιώτες, αφού διευκολύνουν τις προκρατήσεις. Ο τουρ οπερέιτορ διεύρυνε τόσο την επιλογή ευέλικτης ακύρωσης όσο και το πακέτο Super-Carefree μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2022.

Το περασμένο οικονομικό έτος (2020/21) ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο έναντι του προηγούμενου και, ιδιαίτερα στο κομμάτι των προορισμών μεσαίων αποστάσεων, κέρδισε σημαντικό μερίδιο αγοράς. Τα έσοδα του περασμένου τουριστικού έτους ήταν 60% χαμηλότερα έναντι των επιπέδων της χρονιάς 2018/2019 και σύμφωνα με τα στατιστικά της ένωσης γερμανών τουρ οπερείτορ, DRV, καλύτερα από το μέσο όρο της αγοράς ο οποίος ανήλθε σε -69%, τόνισε ο κ. Burmester.

tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

Tουρισμός: 8,8 δισ.ευρώ έσοδα και 11,6 εκατ. αφίξεις στο 9μηνο - Δηλώσεις Κικίλια και ΝοτοπούλουΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Κατά 150,8% έναντι του Σεπτεμβρίου του 2020 αυξήθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το Σεπτέμβριο του 2021 και κατά 139,3% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021. Η εισερχόμενη ταξ...

«Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Παράταση υποβολής αιτήσεων - Και για γυμναστήρια, παιδότοπουςΟικονομία

  Δημοσιεύθηκε η τέταρτη τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...

TUI: Ευέλικτα ταξίδια εργασίας και μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές οι μελλοντικές τάσεις στον τουρισμόΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Oι καταναλωτές τείνουν να κάνουν πλέον λιγότερα και μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια, να ταξιδεύουν περισσότερο με την οικογένεια και να αναζητούν εμπειρίες στις διακοπές τους.   Αυ...

Κικίλιας: Ο τουρισμός πεδίο συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας παρά τις δυσκολίεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  «Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς και εποχές, κάποιες φορές δύσκολες αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι ο τουρισμός, τα ταξίδια, είναι αυτό το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε και θα ...