Σύμφωνα με την έρευνα, οκτώ από τα 10 ενεργά μέλη της USTOA είναι «ενθουσιώδη» να «είναι συγκρατημένα αισιόδοξα» για την πλήρη επανέναρξη των εργασιών έως το τέλος του 2021: τα μισά (49%) Το 24% είναι «αισιόδοξο» και περίπου το 7% είναι «ενθουσιώδεις». Σε μικρότερο ποσοστό, το 11%, “δεν είναι αισιόδοξο”, και το 9% αισθάνεται “αρνητικό”.

Ο Terry Dale, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της USTOA, πρόσθεσε: «Η αισιοδοξία για ανάκαμψη ακόμη και ήδη από το 2021 είναι υψηλή, κάτι που αποτελεί θετικό σημάδι για τα μέλη μας και τον κλάδο, ειδικά καθώς η έρευνα αυτή διεξήχθη λίγο πριν από τα πρόσφατα νέα για πιθανή επιστροφή στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι το καλοκαίρι. Ενώ τα μέλη μας παραμένουν σε εγρήγορση, δεδομένης της ρευστότητας της κατάστασης, υποπτευόμαστε ότι αυτός ο ενθουσιασμός θα ενισχυθεί μόνο καθώς σημειώνεται μεγαλύτερη πρόοδος με στρατηγικές επαναλειτουργίας”.

Τα δύο τρίτα (64%) των ενεργών μελών που λειτουργούν επί του παρόντος ανέφεραν ότι οι πελάτες μοιράστηκαν μόνο θετικά σχόλια σχετικά με τα πρωτόκολλα ευεξίας και δεν ανέφεραν αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Το υπόλοιπο 36%, ανέφερε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός πελατών είπε ότι τα πρωτόκολλα ευεξίας που τέθηκαν σε εφαρμογή παρεμπόδισαν την εμπειρία με κάποιο τρόπο. Από αυτούς που λειτουργούν σήμερα, το 65% των δρομολογίων που εκτελούνται ήταν διεθνή και το 35% ήταν εγχώρια.

 

Η ζήτηση για τις ΗΠΑ αυξάνεται

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα (80%) των Ενεργών Μελών που πωλούν αμερικανικά προγράμματα έχουν δει αύξηση των εγχώριων κρατήσεων το 2021, ενώ το 17% δεν ανταποκρίθηκε καμία αύξηση στις εγχώριες κρατήσεις. Το υπόλοιπο 3% ανέφερε ότι οι κρατήσεις επιβατών προορισμού στις ΗΠΑ παραμένουν οι ίδιες.

Σχεδόν οι μισοί (43%) των ερωτηθέντων με προγράμματα των ΗΠΑ έχουν προσθέσει νέα δρομολόγια/ εκδρομές για το 2021 και το 17% πρόσθεσε πρόσθετες ημερομηνίες αναχωρήσεων στις τρέχουσες εκδρομές / δρομολόγια το 2021. Ένα άλλο 17% πρόσθεσε τόσο νέα δρομολόγια όσο και πρόσθετες ημερομηνίες αναχωρήσεων για τις ΗΠΑ το 2021. Το υπόλοιπο 23% δεν πρόσθεσε νέα δρομολόγια ή πρόσθετες αναχωρήσεις στις ΗΠΑ φέτος.

Περίπου τα δύο τρίτα (69%) των σημερινών κρατήσεων ενεργών μελών της USTOA για το 2021 είναι διεθνείς, ενώ το υπόλοιπο τρίτο (31%).

Όσον αφορά τις κρατήσεις επιβατών για το 2022, το 83% είναι διεθνείς, ενώ το 17% των επιχειρήσεων για τις οποία έχει γίνει κράτηση είναι σε εγχώριες τοποθεσίες.

 

Δημοφιλείς προορισμοί

Η USTOA ρώτησε ποιοι είναι οι τρεις κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί που κάνουν κράτηση οι ταξιδιώτες για το 2021 (με βάση μόνο τις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος) και η Ιταλία βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενη από την Κόστα Ρίκα, την Αίγυπτο, την Ισλανδία και το Μεξικό που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση. Η Ιταλία αναδείχθηκε επίσης ο κορυφαίος διεθνής προορισμός για τον οποίο κάνουν κράτηση οι ταξιδιώτες για το 2022. Η Γερμανία ήλθε δεύτερη, ακολουθούμενη από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία που ισοβαθμούν στην τρίτη θέση.

 

 

Πηγή: tourismtoday.gr