ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωπαϊκός τουρισμός | Πυρετός προετοιμασίας από χώρες για την επανεκκίνηση πριν από το καλοκαίρι

Oι ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτες αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη ότι προετοιμάζονται για το άνοιγμα του τουρισμού τους στους διεθνείς ταξιδιώτες πριν από το καλοκαίρι.

Η ιστοσελίδα raveloffpath.com, που απευθύνεται στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό, συγκέντρωσε τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις αξιωματούχων του τουρισμού σε ευρωπαϊκές χώρες, που έγιναν μόνο την τελευταία εβδομάδα, για να δείξει ότι πιθανότατα τα διεθνή ταξίδια και οι διακοπές στη γηραιά ήπειρο θα είναι εφικτές πριν από το καλοκαίρι.

Οι περισσότερες από τις πρόσφατες ειδήσεις, τονίζεται στο δημοσίευμα, θεωρούν ότι η ευρωπαϊκή τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει από τον Μάιο, καθώς οι περισσότερες χώρες έχουν βάλει ως στόχο για την επανεκκίνηση του τουρισμού αυτόν τον μήνα.

Ιδού 7 τέτοιες σημαντικές ανακοινώσεις ή δηλώσεις που έγιναν αυτήν την εβδομάδα και καταγράφει η ιστοσελίδα:

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία, αφού κατάφερε να ελέγξει τη μετάδοση κρουσμάτων κορωνοϊού, μέσω δήλωσης της υπουργού Τουρισμού Rita Marques στο BBC, είπε ότι επί του παρόντος τα μη απαραίτητα ταξίδια στη χώρα πρέπει να περιοριστούν, αλλά πολύ σύντομα θα ανοίξουν τα σύνορα για τους ταξιδιώτες, που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ανοσία ή αρνητικά τεστ.

Το πώς ακριβώς θα ανοίξει ο τουρισμός στην Πορτογαλία θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, με πρόθεση το άνοιγμα σε τουλάχιστον κάποιες περιοχές να ξεκινήσει από την 1η Απριλίου 2021.

 Ισπανία

Η Maraa Reyes Maroto, υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, δήλωσε ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού θα ξεκινήσει όταν το 30-40% του πληθυσμού της χώρας θα έχει εμβολιαστεί. Με τους ρυθμούς εμβολιασμού, που είναι σε εξέλιξη, αυτό θα μπορούσε να συμβεί  το Μάιο.

Πολλοί τουριστικοί προορισμοί σκέφτονται επίσης να χρησιμοποιήσουν διαβατήρια εμβολιασμού για να ανοίξουν τον τουρισμό τους πριν από το καλοκαίρι. Αναφέρεται ως παράδειγμα η Ίμπιζα, που έχει σχέδια για ένα δικό της πρόγραμμα πιστοποιητικού εμβολίου για να επιτρέψει στους επιβάτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν το νησί μέχρι το καλοκαίρι,  όπως ανακοίνωσε το Schengen Visa Info.

Ηνωμένο Βασίλειο

Η απαγόρευση ταξιδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αρθεί στις 17 Μαΐου 2021, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, επιτρέποντας στην τουριστική βιομηχανία και στους τουρίστες να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό ταξιδιών.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου τροφοδοτεί με τουρισμό πολλούς προορισμούς στην Ευρώπη και παγκοσμίως, ενώ το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ζωτικός κόμβος διέλευσης για τους παγκόσμιους ταξιδιώτες.

Η επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο, εξάλλου, θα στηρίξει πολλές αεροπορικές εταιρείες για να ξαναρχίσουν δεκάδες σημαντικές πτήσεις.

 Ελλάδα
Όπως και οι προαναφερθείσες χώρες, η Ελλάδα ελπίζει επίσης να καλωσορίσει τους τουρίστες από όλον τον κόσμο από τον Μάιο, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα., που φιλοξενεί τη δήλωση Θεοχάρη ότι οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν αντισώματα ή αρνητικά τεστ. Στις αφίξεις θα υπάρχουν, επίσης, δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η Ελλάδα επεκτείνει τον κατάλογο τρίτων χωρών, πέρα από τη λίστα που προτείνει η ΕΕ, για την προσέλκυση τουριστών με συμφωνίες από το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πιο πρόσφατα από τη Ρωσία.

Μάλιστα το αμερικανικό σάιτ προσδοκά ότι ανάλογη συμφωνία θα υπάρξει και με τη Βόρεια Αμερική, ώστε να μπορέσουν να έρθουν Αμερικανοί τουρίστες στη χώρα μας.

Γαλλία

Η Γαλλία εξακολουθεί να έχει τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά τις ΗΠΑ, στον κόσμο, όμως ήδη ξεκίνησε η χαλάρωση κάποιων κανόνων εισόδου.

Χθες η Γαλλία ανακοίνωσε τη λίστα των εγκεκριμένων τρίτων χωρών (συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Σιγκαπούρης), από τις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια- και όχι μόνο τα απαραίτητα.

Είναι σημαντικό ότι η Γαλλία πρόσθεσε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ σε αυτή τη λίστα τρίτων χωρών, με τις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια.
 
 Ελεύθερη είσοδος στους εμβολιασμένους

Ήδη 5 χώρες της ΕΕ έχουν τροποποιήσει τις προϋποθέσεις εισόδου, ανοίγοντας τα σύνορα για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι χώρες αυτές είναι Ρουμανία, Κύπρος, Ισλανδία, Λιθουανία και Πολωνία. Επί του παρόντος, η άρση των περιορισμών αφορά ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ, αλλά εκτιμάται ότι θα επεκταθεί και για τους ταξιδιώτες από χώρες εκτός της ΕΕ.

Το ίδιο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αναμένεται να πράξουν η Ελλάδα, η Δανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Οι κρουαζιέρες επιστρέφουν σε μεγάλα λιμάνια της ΕΕ

Πολλοί μάλλον δεν γνωρίζουν, τονίζει το traveloffpath.com- απευθυνόμενο στο αμερικανικό κοινό, ότι η εταιρεία κρουαζιέρας MSC πραγματοποιεί ήδη επιτυχημένες διαδοχικές κρουαζιέρες σε όλη την Ιταλία, τη Μάλτα και την Ελλάδα εδώ και εβδομάδες.

Λόγω της επιτυχημένης διοργάνωσης κρουαζιερών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία, όπως τονίζεται, τον Μάιο προσθέτει επιπλέον πλοία σε νέες κρουαζιέρες και σε άλλους προορισμούς, όπως η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η Αλβανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε επίσης ότι όταν αρθούν οι απαγορεύσεις στα ταξίδια, περί τα μέσα Μαΐου, θα επιτραπούν και οι κρουαζιέρες,

 Οι επόμενες 6-8 εβδομάδες, καταλήγει το δημοσίευμα. θα είναι καθοριστικής σημασίας για να δούμε ποιες ευρωπαϊκές χώρες το καλοκαίρι θα μπορούν να καλωσορίσουν με ασφάλεια τουρίστες, που λαχταρούν να είναι εκεί.

tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

Επίτροπος Μπρετόν: Η Κομισιόν θέλει να υλοποιήσει το «πράσινο διαβατήριο» πριν από τον ΙούνιοΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ευρωπαϊκές αρχές στοχεύουν να υλοποιήσουν το υγειονομικό πιστοποιητικό, το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο», για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ, πριν από τις καλοκαι...

Αισιοδοξία για τον τουρισμό των νησιών με καθολικό εμβολιασμό των κατοίκωνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση επισκεψιμότητας προσδοκάνε οι νησιωτικοί προορισμοί, στους οποίους οι εμβολιασμοί κατά του Covid έχουν αγγίξει το 100% του πληθυσμού και ήδη έχουν συμπεριληφθεί στη διεθνή τ...

Reuters: Η Ελλάδα από τον Μάιο θα ετοιμάζει ξαπλώστρες και ομπρέλες για τους τουρίστεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα απλώνει ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες, καθώς προετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορά της στους τουρίστες τον Μάιο και να αναβιώσει μια βιομηχανία, που βίωσε μια από τι...

«Πράσινο φως» στα Αστέρια Γλυφάδας - Έγκριση από ΚΕΣΑ στην τουριστική επένδυση 60 εκατ. της Grivalia HospitalityΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τις αναγκαίες εγκρίσεις για να προχωρήσει περαιτέρω τις εργασίες έλαβε χθες από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) η εμβληματική τουριστική επένδυση, Αστέρια Γλυφάδας, ύψο...

Στην κορυφή της ζήτησης τα ελληνικά νησιά, δηλώνει ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης για διακοπές από τους Γερμανούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (DRV) Νόρμπερτ Φίμπιγκ, εκφράζοντας την πε...

Έκθεση ΙΤ Βερολίνου: Ποιότητα η νέα πρόκληση στον τουρισμό - Ρεπορτάζ του Κώστα Αργυρού ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μερικές πρώτες παρατηρήσεις από τις συζητήσεις που διεξάγονται στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου. H σημασία της ασφάλειας, η ανασυγκρότηση του ιατρικού τουρισμού και η σημασία στην ποι...