Η πανδημία COVID-19 δημιούργησε μία νέα κατηγορία στα ταξίδια. Το καινούργιο αυτό τουριστικό προϊόν, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Και ονομάζεται «ταξίδια εκδίκησης».
Πρόκειται για τα ταξίδια όσων τα σχέδια τους για αποδράσεις το 2020 ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν και σχεδιάζουν νέα το συντομότερο δυνατό.

Ποιοι επιλέγουν «ταξίδια εκδίκησης»

Αυτοί που φαίνεται να τροφοδοτούν τα «ταξίδια εκδίκησης» είναι οι σόλο ταξιδιώτες, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Solo Traveler.
Σχεδόν οι μισοί από τους 3.000 ερωτηθέντες ανέφεραν την πρόθεση τους να ταξιδέψουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον, μετά το τέλος της πανδημίας.

Οι νέες τάσεις στα ταξίδια

Μια νέα τάση είναι οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους. Περισσότερες από 30.000 κρατήσεις αφορούν γυναίκες που θα ταξιδέψουν μόνες φέτος και το 2022.
Άλλες τάσεις περιλαμβάνουν τα αργά ταξίδια, καθώς και το «σκόπιμο ταξίδι» για όσους αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες που επικεντρώνονται στην περιπέτεια. Και συμμετέχουν στη βοήθεια κοινοτήτων ή περιβαλλοντικών έργων.
Ένας αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών σκέφτεται τις επιπτώσεις του τρόπου με τον οποίο ταξιδεύουν και τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στα μέρη που επισκέπτονται.