ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Travel Pass ετοιμάζει η ΙΑΤΑ για τα αεροπορικά ταξίδια

 
Η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, επιταχύνει τις διαδικασίες για το λανσάρισμα στην αγορά του ψηφιακού ταξιδιωτικού πάσου υγείας, το οποίο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής αεροδρομίων, επιβατών και ασφάλειας προϊόντων, Alan Murray Hayden, θα χρησιμοποιείται από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο από το Μάρτιο.

Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου άλλο πρότζεκτ να προχωρά με τόσο ταχείς ρυθμούς, δήλωσε ο κ. Hayden κατά τη διάρκεια webinar των ΙΑΤΑ και Evernym. Όπως είπε, στο πρότζεκτ εργάζονται καθημερινά, για 12 ώρες, ομάδες ατόμων.

Η IATA αναπτύσσει το Travel Pass ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας επιπλέον των υπαρχουσών λύσεων όπως το Timatic, ένα προϊόν που χρησιμοποιείται από αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς πράκτορες για περισσότερα από 50 χρόνια για την επαλήθευση των ταξιδιωτικών εγγράφων των επιβατών.

Ο Hayden ανέφερε ότι το Travel Pass έχει αναπτυχθεί γρήγορα επειδή αποτελεί επέκταση της ανέπαφης εφαρμογής ταυτοποίησης που δημιουργούσε η IATA πριν από την πανδημία σε συνεργασία με την Evernym, εταιρία λύσεων ψηφιακής ταυτότητας.

Τι είναι το Travel Pass 

Το κύριο χαρακτηριστικό του Travel Pass είναι μια εφαρμογή για κινητά που βοηθά τους ταξιδιώτες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τις επαληθευμένες πιστοποιήσεις τους για τεστ κορωνοϊού ή εμβόλια. Παρέχει επίσης περισσότερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Το σύστημα Travel Pass αποτελείται από τέσσερα στοιχεία: Ένα μητρώο απαιτήσεων υγείας επιτρέπει στους επιβάτες να βρίσκουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι, τις απαιτήσεις τεστ και εμβολίου για το ταξίδι τους. Με την υποστήριξη του Timatic, το μητρώο μπορεί να καθορίσει εάν ο τύπος και ο χρόνος του τεστ είναι κατάλληλοι για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Δεύτερον, διαθέτει μητρώο κέντρων τεστ και εμβολιασμού, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να βρουν εργαστήρια που πληρούν τις απαιτήσεις της κυβέρνησης προορισμού.

Τρίτον, η IATA και η Evernym δημιούργησαν μια εφαρμογή που επιτρέπει στα εργαστήρια τεστ να στέλνουν με ασφάλεια αποτελέσματα ή πιστοποιητικά εμβολιασμού στους επιβάτες.

Τέλος, το σύστημα διαθέτει την εφαρμογή που απευθύνεται στον καταναλωτή, την IATA Travel Pass, την οποία χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες για να αποθηκεύουν μια ψηφιακή έκδοση του διαβατηρίου τους και των αποτελεσμάτων των τεστ. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να κοινοποιούν αυτά τα στοιχεία στην αεροπορική εταιρεία και τις αρχές του προορισμού.

Σκοπός είναι οι επιβάτες να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάσσουν έγγραφα, δήλωσε ο κ. Hayden.

ΠΗΓΗ: tornos.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δείτε τι αλλάζει αναφορικά με την διαδικασία εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής με το σ.ν που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση   αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Ελλάδα έχει την τιμητική της στη Σκανδιναβική αγορά τον μήνα Ιανουάριο, καθώς προβάλλεται -με εκτενή αφιερώματα- ως ιδανικός προορισμός γαμήλιου τουρισμού και διακοπών, τόσο στην...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Ο υπουργός Τουρισμού παρουσίασε στη συνεδρίαση του ΠΟΤ τις προτάσεις του για την επανεκκίνηση του τουρισμού Την αναλυτική πρόταση σχετικά με την αναγκαιότητα συντονισμού κυβερνήσ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών ξενοδοχείων ως προϋπόθεση για να παραμείνει ισχυρός ο κλάδος, καθώς υπέστη καίρια πλήγματα εξ αιτίας της δραματικής συρρίκνωσης...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Tornos News δημοσιεύει σήμερα την ετήσια έρευνά του για τις άδειες νέων ξενοδοχείων που εκδόθηκαν και πραγματοποιήθηκε σχετικό ρεπορτάζ από την Ιστοσελίδα εντός του 2020. Η έρευ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Σε καμία περίπτωση δε θα γίνει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας» το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο διευκρινίσεω...