Ανερχόμενη τάση για την επόμενη μέρα τα πακέτα ευεξίας στις διακοπές

Το μερίδιο των ταξιδιωτικών πακέτων ευεξίας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στην παγκόσμια τουριστική αγορά μετά το πέρας της πανδημίας σύμφωνα με πρόσφατες αναλύσεις ειδικών του χώρου.

Συνεπώς, τα ξενοδοχεία που προσφέρουν ιαματικές θεραπείες, προγράμματα υγιεινής διατροφής και διαχείρισης του άγχους, θεραπευτικά μασάζ και τεχνικές βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, αναμένεται να βγουν κερδισμένα αν αξιοποιήσουν σωστά τη νέα αυτή τάση όπως φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί με την έξοδο από την κρίση.

Το μοντέλο «υγεία-ευεξία» στα ξενοδοχεία, έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου, μέσω μίας νέας προσέγγισης  που εφαρμόζουν τα ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας, παράλληλα με συγκεκριμένες υποδομές και προγράμματα για τη βελτιστοποίηση της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς. Το μοντέλο υγείας και ευεξίας απασχολεί συνεχώς τους ειδικούς του χώρου, διαμορφώνοντας έτσι μια ποικιλία διαμονών αφιερωμένων σε ειδικές θεραπείες.

Ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ζήτηση μη παρεμβατικών θεραπειών, μπορεί να αποτελέσουν προϋπόθεση στις επιλογές διαμονής των ταξιδιωτών. Ήδη, η τάση που κερδίζει έδαφος παγκοσμίως και δείχνει ότι θα επηρεάσει και τα ταξίδια, είναι η βελτίωση του τρόπου ζωής, όχι απαραίτητα ταξιδιωτών με ζητήματα υγείας, αλλά ανθρώπων υγιών που έχουν ανάγκη ψυχικής και σωματικής αναζωογόνησης.

Εφόσον τα ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν ποιοτική διαμονή, υπηρεσίες και δομές που είναι απαραίτητες για την ικανοποίηση  των πελατών αυτών, προσφέρουν εξατομικευμένα προγράμματα, ενδέχεται να προσελκύσουν και να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα περισσότερους ταξιδιώτες.

Τα εξατομικευμένα προγράμματα, θα μπορούσαν να βασιστούν στα εξής:

Αποτοξίνωση: Σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, πρόκειται για ένα πολύ συχνό αίτημα πελατών, οι οποίοι επιδιώκουν διττό αποτέλεσμα-απώλεια βάρους και αναζωογόνηση του οργανισμού τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα ξενοδοχεία θα προσφέρουν συγκεκριμένα μενού που θα συνδέονται με τις συστάσεις για κάθε προσωποποιημένο πρόγραμμα.

Στρες και συναισθηματική διαχείριση: Η διαμονή στο ξενοδοχείο προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για γνωριμία του πελάτη πιο καινοτόμες τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμού και διαχείρισης του άγχους.

Ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη φυσική κατάσταση: Κατά την άφιξη, διατίθεται στους πελάτες ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα γυμναστικής με συγκεκριμένες ασκήσεις υπό την εποπτεία των γυμναστών/προπονητών.

Ύπνος και ανάκαμψη: Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητο κλειδί για την καθημερινή αποκατάσταση της υγείας, τη ζωτικότητα και την ευημερία. Το ξενοδοχείο μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για θεραπείες που σχετίζονται με τον ύπνο, πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση.  

Ανάκαμψη του άγχους μετά τον κορωνοϊό: Μια σημαντική συνέπεια της πανδημίας είναι η μακροχρόνια και ευμετάβλητη διαδικασία ανάκαμψης που δημιουργεί αναπόφευκτο άγχος και την ανησυχία ότι η ζωή μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά η ίδια. Για τον λόγο αυτό, ήδη αρκετά ξενοδοχεία παγκοσμίως δημιουργούν προγράμματα «αποτοξίνωσης σώματος» τα οποία διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν το στρες, βελτιώνουν την οξυγόνωση και προάγουν την αντοχή.

Τα ανωτέρω συνδυασμένα προγράμματα, που αφορούν σε διαμονές ποικίλης διάρκειας ανάλογα με τους επιθυμητούς στόχους, μπορούν να συμπληρωθούν από θεραπείες ομορφιάς και μασάζ. 

Τέλος, εκτός από τους τουρίστες που θα αναζητήσουν την υγεία και ευεξία στις διακοπές τους περισσότερο από ποτέ, μια ακόμη σημαντική αγορά που δεν θα πρέπει να αμελήσει ο τομέας, είναι οι εταιρείες που θα θέλουν να φροντίσουν το προσωπικό τους, προσφέροντας προληπτικές θεραπείες και πακέτα βελτιστοποίησης του τρόπου ζωής.

ΠΗΓΗ: tornos.gr

 

 
 
 

Διαβάστε επίσης

Αρνητικό τεστ θα χρειάζονται από την Παρασκευή 15/1 οι ταξιδιώτες από/προς ΑγγλίαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα πρόστιμα, που ξεκινούν από 500 λίρες, θα εκδίδονται σε επιβάτες και μεταφορείς που δε συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες. Οι ταξιδιώτες στην Αγγλία από το εξωτερικό θα χρειαστ...

Κορωνοιός - Αυστρία: Οι αστυνομικοί στην πίστα (του σκι) - Ρεπορτάζ του Κώστα ΑργυρούΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το στρίμωγμα των επισκεπτών στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μετατρέπεται σε πολιτικό ζήτημα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε οικονομικά συμφέροντα και την...

Συνέντευξη Θεοχάρη: Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για τον τουρισμό το 2021ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς θα συνεχίσει το υπουργείο Τουρισμού τη νέα χρονιά, το στρατηγικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο υπουργός Τουρ...

Στο πρόγραμμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εντάχθηκε ο δήμος ΣκιάθουΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Δράσεις Περιβάλλοντος Ισοζυγίου 2020» (Σ.Φ.Η.Ο.) – Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός του ...