ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Μετά το γ' τρίμηνο του 2021 η ανάκαμψη στον διεθνή τουρισμό

 

Η ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού δεν πρόκειται να έλθει πριν από το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στην εκτίμηση ότι θα συνεχισθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και το κλεισιμο των συνόρων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού,

 

Ωστόσο, περίπου το 20% των εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού εκτιμούν ότι η ανάκαμψη δεν θα έρθει το 2021 αλλά το 2022, λόγω των αδύναμων οικονομιών στις περισσότερες χώρες και της έλλειψης συντονισμένης δράσης παγκοσμίως στα ταξίδια, γεγονός που μειώνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, τα κρούσματα κοροναϊού έχουν αυξηθεί παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, με 8,7 εκατομμύρια και ακολουθούν η Ινδία και η Βραζιλία με 7,9 εκατομμύρια και 5,4 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

 

Η Ρωσία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Αργεντινή κατέγραψαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού και το Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζει το 1 εκατομμύριο. Η πανδημία σκότωσε περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

 

Σχετικά με το εμβόλιο, οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι μπορεί μεν να εγκριθεί έως το τέλος του έτους, όμως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την παρασκευή και τη διανομή αρκετών δόσεων στον πληθυσμό, όπως δήλωσε ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ, Anthony Fauci.

 

Σύμφωνα με το νεότερο Παγκόσμιο Βαρόμετρο του ΠΟΤ, οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν πτώση 81% τον Ιούλιο και 79% τον Αύγουστο, που είναι οι δυο μήνες με τα περισσότερα διεθνή ταξίδια ετησίως. Η πτώση στο 8μηνο, μέχρι τον Αύγουστο, αντιπροσωπεύει 700 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019 και μεταφράζεται σε απώλεια 730 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Το ποσό συτό είναι μεγαλύτερο κατά 8 φορές σε σχέση με τις απώλειες που καταγράφηκαν λόγω της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009 .

 

"Αυτή η άνευ προηγουμένου πτώση έχει δραματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις", προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili. "Αυτό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, εγκαίρως και συντονισμένα".

 

Οι αφίξεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, που επλήγη πρώτη από τον ιό, μειώθηκαν κατά 79% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020, ανέφερε η επιτροπή. Η μείωση έφτασε στο 69% στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, 68% στην Ευρώπη και 65% στην Αμερική.

 

Οι διεθνείς αφίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 71% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020, ενώ η Κίνα σημείωσε τη χειρότερη επίδοση, με πτώση 88%.

 
 
Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Χριστίνα Λαϊνοπούλου   Δραματικές αλλαγές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά των Βρετανών έχει προκαλέσει από το πρώτο ξέσπασμά της η πανδημία.   Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας μεταφορ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία θα περάσει και όταν συμβεί αυτό, οι δυνάμεις που εδώ και δεκαετίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ταξιδίων και της φιλοξενίας θα επιστρέψουν.  ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφηκαν 5 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έναντι 18,8 εκατ. της περιόδου ΙανουαρίουΣεπτεμβρίου 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά -7...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  «Βουτιά» 58,5% σημείωσαν τον Αύγουστο τα έσοδα των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ενώ μεγάλη ήταν και η πτώση (33,6%) των εσόδων στην εστίαση, αποτυπώνοντας τη δύσκ...