ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

TUI: Επέκταση της σεζόν στην Ελλάδα ίσως μέχρι τα Χριστούγεννα- 1 εκατ. τουρίστες φέτος- ισχυρή ζήτηση για το 2021

 

Η Ελλάδα αποτέλεσε ένα success story για την εφετινή σεζόν σε επίπεδο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και του τουρισμού, σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία σε σύγκριση με τους υπόλοιπους προορισμούς και, με όχημα την κρουαζιέρα, η σεζόν επεκτείνεται μέχρι και το Νοέμβριο.

 

Αυτό επισήμανε ο Sebastian Ebel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου TUI και υπεύθυνος Ξενοδοχείων, Κρουαζιέρας και Δραστηριοτήτων, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την Ελλάδα στους δημοσιογράφους, μαζί με τον Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και υπεύθυνο Εταιρικής Ευθύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων.

 

Η Ελλάδα είχε μια επιτυχημένη πορεία το δύσκολο 2020, σε σύγκριση με άλλες χώρες, όντας μία από τις πρώτες που άνοιξαν για τους τουρίστες και η πορεία αυτή είναι μια ευκαιρία για το μέλλον, τόνισε ο κ. Ebel.

 

Όπως αποκάλυψε, ένα μεγάλο μέρος των πελατών της TUI επέλεξαν φέτος Ελλάδα και, για πρώτη φορά, ο οργανισμός επεκτείνει τη σεζόν έως το Νοέμβριο με δυνατότητα περαιτέρω παράτασής της ίσως και μετά τα Χριστούγεννα.

 

Ο κ. Ebel προέβλεψε ότι φέτος η TUI θα διακινήσει συνολικά, περί το 1 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ενώ, μόνο για το Νοέμβριο, οι επιβάτες κρουαζιέρας υπολογίζονται σε 6.000-7.000.

 

Αναφορικά με τις τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν στα ταξίδια, διαβλέπει ισχυρότερη ζήτηση τα επόμενα δύο χρόνια, και τάση για επιλογή προορισμού βάσει του εάν αυτός θεωρείται ασφαλής σε υγειονομικό επίπεδο.

 

Για το 2021, είπε ότι οι κρατήσεις είναι πολύ καλές για Ελλάδα καθώς το προϊόν για τη χώρα μας «στέκεται από μόνο του» και η γερμανική αγορά έχει πολύ θετική άποψη για την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών. "Αν ο ιός στην Ελλάδα, τη Βρετανία και τη Γερμανία, τεθει υπο έλεγχο, θα καταγραφεί ισχυρή ζήτηση όμως οι εκδρομές θα γίνονται σε κλειστά γκρουπ. Δεν βλεπω ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν πλήρη ελευθερία στις διακοπές. Ελπιζω να διαψευσθώ", είπε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος, ο κ. Ebel τόνισε ότι οι προβλέψεις για το 2021 είναι αδύνατες καθώς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη, την κυκλοφορία του εμβολίου κτλ. Η Ελλάδα μπορεί να πάει καλύτερα τη νέα χρονιά εάν η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τους συνεργάτες συνεχιστεί στο ίδιο καλό επίπεδο του 2020, επισήμανε. «Το gut feeling μου είναι ότι το 2021 μπορεί να είναι ένας χρόνος που θα προσεγγίσει τα επίπεδα του 2019», όπως είπε.

 
 
Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

Έρευνα: Εντελώς νέο τοπίο στα ταξίδια μετά τον COVID – Ποια μοντέλα διακοπών προτιμούν πλέον οι ΒρετανοίΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Χριστίνα Λαϊνοπούλου   Δραματικές αλλαγές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά των Βρετανών έχει προκαλέσει από το πρώτο ξέσπασμά της η πανδημία.   Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας μεταφορ...

Λαμπρό μέλλον στα ταξίδια μετά τον COVID βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Marriott- Οι εκτιμήσεις της ΙΑΤΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία θα περάσει και όταν συμβεί αυτό, οι δυνάμεις που εδώ και δεκαετίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ταξιδίων και της φιλοξενίας θα επιστρέψουν.  ...

Πώς κλείνει η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα: -73,4% οι αεροπορικές αφίξεις στο 9μηνο, -76,1% ο οδικός τουρισμόςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφηκαν 5 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έναντι 18,8 εκατ. της περιόδου ΙανουαρίουΣεπτεμβρίου 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά -7...

Σε καθίζηση τα έσοδα του Αυγούστου σε καταλύματα και εστίαση - Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  «Βουτιά» 58,5% σημείωσαν τον Αύγουστο τα έσοδα των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ενώ μεγάλη ήταν και η πτώση (33,6%) των εσόδων στην εστίαση, αποτυπώνοντας τη δύσκ...

«Βουτιά» 68,9 % στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το εννεάμηνο και 63,1% το ΣεπτέμβριοΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καθοδική πορεία για τα αεροδρόμια όλη της χώρας δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το εννεάμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημ...