ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

WTTC: Ο τουρισμός δεν θα αντέξει νέα lockdown- μόνο τοπικά μέτρα- να ανοίξουν οι πτήσεις Ν.Υόρκης με Λονδίνο

 

Τοπικά μέτρα και μόνο όταν είναι απαραίτητο συνιστά στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), προειδοποιώντας ότι η γενική επαναφορά κλεισίματος των συνόρων σε μια χώρα θα αναστείλει την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη και θα παραλύσει τον ήδη εξαντλημένο τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

 

Δυστυχώς, ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν έξαρση των κρουσμάτων σε περιοχές τους και αυτό, τονίζει το WTTC, αναγκάζει τις κυβερνήσεις να εξετάσουν ξανά το ενδεχόμενο επαναφοράς σκληρών και ανεπιθύμητων νέων μέτρων «κατά των ταξιδιών». 

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στις ΗΠΑ , ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων COVID-19 έχει ξεπεράσει τις 606.000, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει πλέον ξεπεράσει τα 14,5 εκατομμύρια.

 

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποφύγουν τα γενικά lockdown και να επιβάλλουν περιφερειακούς περιορισμούς στα σύνορα εάν είναι απαραίτητο, ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη των οικονομιών ολόκληρων χωρών.

 

Πτήσεις μεταξύ των μεγάλων πόλεων, που είναι χρηματοοικονομικά κέντρα

 

Η ίδια υπογραμμίζει ότι πρέπει να ανοίξουν οι πτήσεις μεταξύ των πόλεων, που αποτελούν παγκόσμια χρηματοοικονομικά κέντρα, εφόσον τα επίπεδα διάδοσης της πανδημίας είναι χαμηλά, όπως μεταξύ του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, κάτι που θα δώσει ώθηση στα επαγγελματικά ταξίδια και θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη.

 

Η επιβολή περιορισμών σε όλη τη χώρα είναι ένα πολύ σκληρό μέτρο, τόνισε, που δεν ωφελεί κανέναν, ούτε τους ταξιδιώτες, ούτε τον τοπικό πληθυσμό, ούτε τις τοπικές οικονομίες.

 

Τέτοια μέτρα, υπογραμμίζει η Gloria Guevara, θα μπορούσαν να αναιρέσουν τις σημαντικές προσπάθειες, που γίνονται για την επανεκκίνηση των ταξιδιών και του τουρισμού, που δημιουργούν ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που εξαρτώνται από τον κλάδο για να επιβιώσουν.

 

Η ίδια υπενθυμίζει ότι ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού δημιουργεί 1 στις 4 νέες θέσεις εργασίας και συμβάλει με ποσοστό πάνω από 10% στο παγκόσμιο ΑΕΠ.

 

Η αποκατάσταση των επαγγελματικών ταξιδιών, ειδικά μέσω των διατλαντικών πτήσεων, είναι το κλειδί για να ξεκινήσει η οικονομική ανάκαμψη, επισημαίνει, αναφέροντας έρευνα του WTTC, που δείχνει ότι στα δύο από τα κορυφαία επιχειρηματικά κέντρα του κόσμου, Νέα Υόρκη και Λονδίνο, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες εισφέρουν ένα δολάριο ΗΠΑ σε κάθε τρία που ξοδεύονται στη Νέα Υόρκη και μία λίρα από κάθε τέσσερις που δαπανώνται στο Λονδίνο.

 

Υπενθυμίζεται ότι το WTTC ζήτησε επίσης από τις ευρωπαϊκές χώρες να υιοθετήσουν κοινά μέτρα και κανονισμούς στα ταξίδια για να μην προκαλείται σύγχυση στους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με έρευνα του WTTC κάθε αύξηση των τουριστών κατά 2,7% δημιουργεί ή επαναφέρει ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον τομέα. Οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν τα σωστά συντονισμένα μέτρα θα μπορούσαν να τονώσουν την αύξηση των ταξιδιών κατά 27%, δημιουργώντας εκ νέου 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον Ταξίδια και τον Τουρισμό.

Πηγή φωτο: pixabay.com

 

Πηγή: tornosnews.gr

 

 
 
 
 

Διαβάστε επίσης

Google: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Αμερικανούς το 2021ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  H Ελλάδα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των Αμερικανών για διακοπές το 2021, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων της Google από την εταιρία πολυτελών ταξιδίων Kuoni.   Τα δεδο...

Κοινωνικός τουρισμός : Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους 300.000 δικαιούχουςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Οι πίνακες είναι προσωρινοί - Οι Δικαιούχοι και Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από τη...

Αρνητικά όλα τα τεστ των Βρετανών τουριστών που έφτασαν με απευθείας πτήσεις ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλά είναι τα νέα από την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία συνοδεύτηκε από μαζικά τεστ που έγιναν σε επιβάτες, εξαιτίας των υψηλών επιδημιολογικών φ...

ΠΟΞ: Ανοιχτά σύνορα για όλες τις χώρες στον οδικό τουρισμό, εφόσον οι τουρίστες εισέρχονται μόνο με τεστΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Να μην υπάρχουν αποκλεισμοί τουριστών στη χώρα μας βάσει της χώρας προέλευσης, αφού επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους έχουν κάνει το σχετικό τεστ, τονίζει σε επιστολή της στον ...

ΞΕΕ: Μέχρι τον Αύγουστο θα έχει ανοίξει το 84% των ξενοδοχείων - Πτώση τζίρου κατά 67% βλέπουν οι ξενοδόχοιΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Τα ξενοδοχεία που έχουν ήδη ανοίξει ή πρόκειται να ανοίξουν μέχρι τον Αύγουστο φτάνουν στο 84% του συνόλου τους. Σε ποσοστό 9% δεν έχουν αποφασίσει πότε θα ανοίξουν ακόμη, ενώ σε...