ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελλάδα ψηφίζουν Ισραήλ και Ρωσία

 

Αποκρυπτογραφείται μέρα με την ημέρα ο χάρτης των προορισμών που δύναται να εισρεύσουν τουρίστες φέτος στην Ελλάδα.

 

Ισραήλ, Ρωσία, αραβικά κράτη και άλλες 6 ευρωπαϊκές χώρες εισέρχονται δυναμικά στις πηγές άντλησης τουριστών.

 

Κλειδί για το άνοιγμα των αγορών είναι η έναρξη πτήσεων εξέλιξη που ρεαλιστικά δεν προβλέπεται πριν από τις αρχές Ιουλίου.

Τη δεύτερη, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες επτά χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποίησε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σε αυτήν τη δεύτερη ανταλλαγή απόψεων του κ. Μητσοτάκη, με τον καγκελάριο της Αυστρίας και του πρωθυπουργούς της Δανίας, της Νορβηγίας, της Τσεχίας, του Ισραήλ της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας, κυριάρχησαν τα σχέδια και οι στρατηγικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα δραστηριοτήτων που σταδιακά θέτουν σε εφαρμογή οι χώρες.

 

Παράλληλα, οι οκτώ ηγέτες συζήτησαν στρατηγικές για την αντιμετώπιση ενός πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τομέα του τουρισμού, καθώς αρκετές από τις χώρες ανοίγουν ήδη ή εξετάζουν το άνοιγμα συνόρων με γείτονές τους.

 

Ισραήλ

Έτοιμη να ξεκινήσει τις πτήσεις με Τελ Αβίβ από τις αρχές Ιουλίου, εφόσον αυτό επιτραπεί, δηλώνουν οι Αερογραμμές Blue Bird, μια ελληνική αεροπορική εταιρεία με βάση το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία επιχειρεί πτήσεις από το Ηράκλειο, Κω, Ρόδο , Μύκονο και Θεσσαλονίκη.

Πέρυσι η Blue Bird μετέφερε διακόσιες χιλιάδες ισραηλινούς αλλά φέτος θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερη κίνηση ενόψει της διμερούς συμφωνίας για τον Τουρισμό που έχουν δρομολογήσει Ισραήλ και Ελλάδα.

Το Ισραήλ, φέρεται να αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως την μοναδική χώρα που θα μπορούσαν οι πολίτες του να κάνουν διακοπές φέτος εξαιτίας του άριστου υγειονομικού ιστορικού της.

Στόχος του Τελ Αβίβ είναι να έρθουν στην Ελλάδα το 2020 ένα εκατομμύριο ισραηλινοί, από επτακόσιες χιλιάδες το 2019.

Μάλιστα σχετικές συζητήσεις πραγματοποιούν και φορείς διαχείρισης αεροδρομίων στις δυο χώρες καθώς γίνεται σταδιακά σαφές παγκοσμίως πως τα αεροδρόμια αναχώρησης θα αναλάβουν την φιλοξενία των διαδικασιών πιστοποίησης της υγείας των ταξιδιωτών μέσω διαγνωστικών τεστ.

Το θέμα συζητήθηκε χθες και στα πλαίσια τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πρωθυπουργούς επτά χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού (Smart Covid Management Group) μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Βασίλης Τάσης πρόεδρος της Blue Bird ελπίζει τώρα πως μπορεί να μη χαθεί η χρονιά για την αεροπορική συμφερόντων του στην οποία συμμετέχουν και ισραηλινά κεφάλαια.

Επί του παρόντος η Blue Bird λειτουργεί με στόλο τεσσάρων αεροσκαφών, τριών Boeing 737-300 και ενός 737-800 ενώ ένα πέμπτο αεροσκάφος 737-800 αναμενόταν να παραλειφθεί αυτή την περίοδο, αλλά πλέον «δεν είναι σαφές εάν και πότε θα ενσωματωθεί, λόγω των σημερινών περιορισμών που αντιμετωπίζουμε» σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας.

 

Η Ρωσική Αρκούδα

Κλειδί αλλά και σωτήρια λύση για την επαύξηση των πληροτήτων των ελληνικών ξενοδοχείων δύνανται να αποτελέσει η Ρωσία μια αγορά που παραδοσιακά κινείται με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Όπως επισημαίνει η Γενική Διευθύντρια του (Ένωση Tour Operators της Ρωσίας) ATOR, κα Maya Lomitdze, η Ελλάδα μπορεί ακόμη και να τριπλασιάσει να διπλασιάσει την κίνηση που είχε από τη Ρωσία το 2019.

Κύρια προϋπόθεση σημειώνει είναι η ταχεία έκδοση βίζας με απομείωση της γραφειοκρατίας ή και ακόμη την έκδοσης βίζας για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω και της συγκυρίας της πανδημίας.

Η κα Lomitdze αναφέρει ότι οι Ρώσοι έχουν σε μια από τις 3 προτεραιότητες τους στην Ελλάδα και δεν επιθυμούν να επισκεφθούν άλλους προορισμούς στη Μεσόγειο με τόση θέρμη όσο τη χώρα μας, την οποία ειδικά φέτος την θεωρούν ασφαλή προορισμό εν μέσω κορωνοϊού.

Προσθέτει δε ότι μια καμπάνια ουσίας τον Ιούνιο δύναται να επαυξήσει τα μεγέθη δεδομένου ο Ρώσος είναι τουρίστας θεωρείται last minute.

Χάρης Ντιγριντάκης

 


Πηγή: tourimtoday.gr

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC): Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Νέα έκθεση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (World Travel Tourism Council), σημειώνει ότι η Ελλάδα εξακολούθησε να είναι μία από τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες...

Έρευνα: 1 στους 2  Έλληνες δεν θέλει γενικό άνοιγμα των συνόρων στους τουρίστεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Ένας στους δυο Έλληνες δεν θέλει το άνοιγμα των συνόρων σε όλους τους τουρίστες και προτιμά τουρίστες από χώρες με χαμηλά ποσοστά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, ενώ ζητεί να...

Η Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των Βρετανών ταξιδιωτών μετά την άρση των περιορισμώνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

O κορωνοϊός ενδέχεται να έχει σταματήσει τα βραχυπρόθεσμα ταξιδιωτικά σχέδια των περισσότερων ταξιδιωτών, αλλά δεν έχει σταματήσει τους Βρετανούς παραθεριστές να ονειρεύονται τους ...

Daily Mail: Συνεργασία Ελλάδας και άλλων 6 χωρών που περιόρισαν τον κορoνοϊό για την ενίσχυση του τουρισμού τους ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Σχέδια ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καταστρώνουν χώρες στην Ευρώπη με στόχο να συμφωνήσουν πότε θα είναι εφικτά τα ταξίδια ...

Η Ελλάδα προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες, λέει ο πρωθυπουργός της Β. Ρηνανίας- ΒεστφαλίαςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την Ελλάδα, μαζί με την Γαλλία και την Ολλανδία, θεωρεί πιθανούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ...

ΞΕΕ: Απαιτείται η άμεση αποσαφήνιση των όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείωνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Στο βαθμό που θα οικοδομηθεί πάνω σε στέρεα θεμέλια η απαραίτητη γέφυρα ελπίδας, με ρευστότητα για τις επιχειρήσεις, επιδότηση για την εργασία και βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα γι...

Κοινή Δήλωση ΞΕΕ - ΣΕΤΕ Σχετικά με διαρροές σχεδίων που αφορούν πρωτόκολλα λειτουργίας ξενοδοχείωνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

                                                                                Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΞΕΕ - ΣΕΤΕ               Σχετικά με διαρροές σχεδίων που αφορούν πρωτόκολλα λειτουργί...

Κορωνοϊός: Οι Έλληνες δεν κάνουν κρατήσεις για διακοπές, επειδή δεν ξέρουν τι έρχεται τον επόμενο χειμώναΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Πολλά ξενοδοχεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καν, λέει στο protothema.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ   Τεράστια ανησυχί...