ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

«Κρουαζιέρα θα σε πάω...» - Από την 1η Αυγούστου θέλουν να λύσουν κάβους τα κρουαζιερόπλοια στις ΗΠΑ

Γράφει ο Κώστας Αργυρός - 

 


Η αμερικανική εταιρία Carnival Cruise Line, ένας από τους μεγαλύτερους οργανωτές κρουαζιέρας με 4,5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, ανακοίνωσε σχέδια για επανέναρξη των επιχειρήσεων της στις αρχές Αυγούστου, παρά τους δεκάδες θανάτους σε κρουαζιερόπλοια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και τις έρευνες για τον πιθανό ρόλο της βιομηχανίας στη διάδοση της νόσου σε όλο τον πλανήτη.

 

Σε δήλωση της τη Δευτέρα, η εταιρία δήλωσε ότι οκτώ κρουαζιερόπλοια θα ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους από την 1η Αυγούστου, πλέοντας από το Γκάλβεστον, το Τέξας και το Μαϊάμι και το Λιμάνι Κανάβεραλ στη Φλόριντα, όταν και λήγει η σχετική απαγόρευση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC)..

 

Το CDC έχει εκδώσει επανειλημμένες προειδοποιήσεις ότι τα ταξίδια κρουαζιέρας έχουν εξαπλώσει την επιδημία ιού coronavirus σε όλο τον κόσμο και την Παρασκευή, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ανακοίνωσε έρευνα για τη μητρική εταιρεία της Carnival Cruise Line - Carnival Corporation - για το γιατί δεν ενήργησε νωρίτερα για την προστασία των επιβατών και του προσωπικού.

 

Σε απάντηση στην ανακοίνωση, το CDC δήλωσε ότι δεν έχει συζητήσει χρονοδιαγράμματα για την επανάληψη των κρουαζιερών με οποιονδήποτε μεταφορέα, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες, για να πούμε πότε θα είναι ασφαλές για τα κρουαζιερόπλοια να συνεχίσουν να πλέουν».
Δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει και περισσότερες από 1.500 επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid-19 έχουν καταγραφεί σε σχέση με τα πλοία της Carnival, όταν εκδηλώθηκαν μεγάλες επιδημίες στο Diamond Princess, το Zaandam και το Ruby Princess.

 

Η Carnival Cruise Line απάντησε ότι «δεσμεύτηκε να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες δημόσιας υγείας για τη διαχείριση της κατάστασης Covid-19» στην ενημέρωσή της προς τους πελάτες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ανακοινώνοντας την περιορισμένη επανάληψη των δραστηριοτήτων της στη Βόρεια Αμερική.
«Λαμβάνουμε μια μετρημένη προσέγγιση, εστιάζοντας την επιστροφή μας στην υπηρεσία σε έναν επιλεγμένο αριθμό κεντρικών λιμένων, όπου έχουμε πιο σημαντικές λειτουργίες που είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο για την πλειονότητα των επισκεπτών μας», συνέχισε.
Το «απαγορευτικό» του CDC εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 14 Μαρτίου εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με το πώς «το ταξίδι με κρουαζιερόπλοια μπορεί να συνεχίσει να εισάγει, να μεταδίδει ή να διαδίδει
το Covid-19». Η παραγγελία παρατάθηκε για 100 ημέρες στις 15 Απριλίου έως τις 24 Ιουλίου, απαγορεύοντας τα ταξίδια, έως ότου το Covid-19 δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία ή το CDC τροποποιήσει την παραγγελία βάσει συγκεκριμένων συμβουλών για τη δημόσια υγεία.

 

Παράλληλα με την ανακοίνωση για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων, η Carnival Cruise Line δήλωσε ότι είχε ακυρώσει όλα τα ταξίδια της τον Ιούλιο και επέκτεινε τις δραστηριότητες «παύσης» σε όλες τις άλλες αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
«Θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον επιπλέον χρόνο για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εμπειρογνώμονες, κυβερνητικούς αξιωματούχους και ενδιαφερόμενους φορείς σε πρόσθετα πρωτόκολλα και διαδικασίες για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών, του πληρώματος και των κοινοτήτων που υπηρετούμε», συνέχισε η δήλωση.

 


Το CDC δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ εξετάζουμε τα σχέδια των γραμμών κρουαζιέρας για την πρόληψη, τον εντοπισμό, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση του Covid- 19 κατά τη διάρκεια της περιόδου απαγόρευσης πλεύσης.

 


Με πληροφορίες από τον the Guardian

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Πολλά ξενοδοχεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καν, λέει στο protothema.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ   Τεράστια ανησυχί...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Το 47% των Ελλήνων προγραμματίζει διακοπές αυτό το καλοκαίρι, ενώ η πλειονότητα θα ήθελε να δοθεί voucher από το κράτος για διακοπές στη χώρα μας. Επίσης, η  πλειονότητα αναμένει...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  «Oι Έλληνες χρειάζονται τον τουρισμό. Αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και τα εστιατόριά τους, θα είναι για μας ο ιδανικός οιωνός ότι μπορούμε να κάνουμε διακοπές εκεί», γράφει χαρ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 47% των Ελλήνων προγραμματίζει διακοπές αυτό το καλοκαίρι, ενώ η πλειονότητα θα ήθελε να δοθεί voucher από το κράτος για διακοπές στη χώρα μας. Επίσης, η  πλειονότητα αναμένει π...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα του «der Spiegel» στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού για τον τουρισμό.   Γράφει ο Κώστας Αργυρός -  Oι διακοπές στο μυαλό του μέσου Γερμανού είναι συνδεδεμένες «μ...