ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κορωνοϊός αλλάζει τη διατροφή στα ξενοδοχεία - Τέλος ο μπουφές;

 

Αλλαγές όχι μονο στη διαμονή αλλά και στη γαστρονομία των ξενοδοχείων φέρνει η κρίση του κορωνοϊού, καθώς επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες εκτιμούν ότι οι τουρίστες θα αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες στα ταξίδια, δίνοντας έμφαση στην υγεία.

 

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ένωσης ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, ο σεφ της αλυσίδας ξενοδοχείων Iberostar, Miguel Miller, τα ξενοδοχεία θα κληθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών οι οποίοι θα είναι πιο επιλεκτικοί και απαιτητικοί, και θα διακατέχονται από φοβίες μόλυνσης από τον ιό, θα περιορίζουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους και την επαφή τους με συσκευές και επιφάνειες.

 

Τα μεγάλα τραπέζια θα εξαφανιστούν από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων και θα περιοριστούν σε άλλα 5-6 ατόμων, ενώ θα τοποθετούνται και σε απόσταση τριών ή τεσσάρων μέτρων από τα υπόλοιπα.

Επίσης θα είναι υποχρεωτική η προσφορά αντισηπτικών τζελ στην είσοδο ενώ είναι πιθανό όλες οι συσκευές να προσφέρονται σε ατομική προστατευτική συσκευασία. 

 

Ο κ. Miller εκτιμά ότι ο μπουφές θα είναι το πιο ευάλωτο σημείο του εστιατορίου στα ξενοδοχεία, καθώς προϋποθέτει έκθεση των πιάτων και χρήση ίδιων αντικειμένων και συσκευών από τους ταξιδιώτες. 

 

Ερωτήματα εγείρονται και για την αυτό-εξυπηρέτηση, για το κόψιμο του ψωμιού με το ίδιο μαχαίρι και ίδιο ύφασμα, για τη χρήση της καφετιέρας ή αποχυμωτών.

 

Έτσι, εκτιμάται ότι ο μπουφές θα αντικατασταθεί με προ-συσκευασμένα πιάτα ή θα υπάρχουν εργαζόμενοι στο εστιατόριο που θα φορούν μάσκα και γάντια και θα διανέμουν το φαγητό. Το ψωμί ενδεχομένως να μοιράζεται κομμένο σε μερίδες ενώ όλα τα προϊόντα αρτοποιίας θα είναι συσκευασμένα.

 

Αυτό που θα έχουν να κερδίσουν τα ξενοδοχεία, δήλωσε ο σεφ της Iberostar, είναι ότι θα μπορούν να οργανώνουν σόου γαστρονομίας, όπου το φαγητό θα μαγειρεύεται μπροστά στον πελάτη, σύμφωνα με τις γαστρονομικές προτιμήσεις του.

 

Οι νέες απαιτήσεις θα οδηγήσουν στην αύξηση το προσωπικού, την αύξηση των χώρων εστιατορίου και προετοιμασίας φαγητού, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος στα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και τα οικονομικά. Οι διαδικασίες αυτές είναι πιο εύκολα προσαρμόσιμες στα ξενοδοχεία 4-5 αστέρων.

 

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο του World Tourism Forum Institute, Bulut Bagchi, ο παραδοσιακός μπουφές θα εξαφανιστεί. Λόγω των αναγκών κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής, είναι αδύνατον 2.000 άνθρωποι από τα 800 δωμάτια ενός ξενοδοχείου να οδηγηθούν στο ίδιο ανοικτό μπουφέ. Το κόνσεπτ αυτό, εκτιμά ο κ. Bagchi, θα αντικατασταθεί από τα εστιατόρια a la carte, τα οποία θα συμπεριληφθούν στα πακέτα all inclusive. Έτσι, τονίζει, θα υπάρχουν και λιγότερα απορρίμματα τροφίμων.

 

Παρά τις νέες συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν τα ξενοδοχεία, ο πρόεδρος ΔΣ της Rixos Hotels, Fettam Taminji, δεν πιστεύει ότι η πανδημία θα τα αναγκάσει να εγκαταλείψουν το all in και τον μπουφέ, καθώς τα πεντάστερα ξενοδοχεία, όπως επισημαίνει, έχουν ήδη τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής.

 

Πηγή: tornosnews.gr

 

Διαβάστε επίσης

Guardian: Ξεχάστε τις γεμάτες παραλίες και ξενοδοχεία στην Ελλάδα -Τουρισμός με νέους κανόνες ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Αφιέρωμα στα μέτρα που θα πάρει η Ελλάδα, για την επανέναρξη του τουρισμού, μετά την κρίση του κορωνοϊού, φιλοξενεί ο Guardian. Στο αφιέρωμα με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζει νέους κα...

Έρευνα: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπέςΕλλάδα

  Σχεδόν οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι, οι περισσότεροι εκ των οποίων τον Αύγουστο, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MAR...

ΠΟΞ-ΞΕΕ: Tα μέτρα στήριξης των ξενοδοχείων, που ζήτησαν από την κυβέρνησηΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Αναλυτικές προτάσεις για τη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που πλήττονται την πανδημία του Covid 19, κατέθεσαν προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινων...

Καλοκαίρι 2020: Αποστάσεις στην παραλία και υποχρεωτικό τεστ στους τουρίστεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Τι θα ισχύσει το φετινό καλοκαίρι: Οι αποστάσεις στην παραλία και το υποχρεωτικό τεστ στους τουρίστες   Το φετινό καλοκαίρι θα είναι τελείως διαφορετικό, σύμφωνα με τους επιστήμο...

Θεοχάρης στο BBC: Στοχεύουμε να ανοίξει τον Ιούλιο η Ελλάδα στον Τουρισμό ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Στο μεσημεριανό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BBC News προβλήθηκε συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού εκ μέρους τη...

Κορονοϊός - Four Seasons: Χωρίς mini bar, γυμναστική στα δωμάτια, πώς θα γίνεται ο καθαρισμόςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Ο κορωνοϊός έχει φέρει τεράστιες αλλαγές στο τουριστικό στερέωμα και κυρίως στη διαμόρφωση της λειτουργίας των ξενοδοχείων την επόμενη μέρα. Όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αρθο...

Ρωσικός τουρισμός: Αισιοδοξία για άνοιγμα αφίξεων λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ελλάδα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα, υπογραμμίζε...

ΞΕΕ: Ένα εκατoμμύριο ευρώ στη μάχη κατά του κορονοϊού από τους Έλληνες ξενοδόχουςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Τη δωρεά ποσού 1 εκατομμύριου ευρώ, για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη που δίνει κατά τoυ COVID-19, αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελ...

Τουρισμός - Έρευνα Πα.Πει : Απώλειες εσόδων άνω του 50%  –  Ενισχυμένο το "brand name" ΕλλάδαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η Έρευνα του Πανεπιστήμιου Πειραιά για την επίδραση του COVID-19 στον Τουρισμό.   Την έρευνα πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε συνεργασία με το Op...