ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωπαϊκός τουρισμός: 1 δισ. ευρώ το μήνα οι απώλειες εξαιτίας του κορωνοϊού

 

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στοιχίζει 1,1 δισ. ευρώ το μήνα στην τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης, δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Αγορών, Thierry Breton, μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, την ώρα που ο ιός συνεχίζει για τρίτο μήνα να σκορπά φόβο και αβεβαιότητα στους ταξιδιώτες και στους προορισμούς παγκοσμίως.

Στο ποσό αυτό συνυπολογίζονται οι απώλειες 2 εκατ. διανυκτερεύσεων στην Ευρώπη, όπως καταγράφονται στις χώρες-μέλη της ΕΕ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε το προσωρινό κλείσιμο του εμβληματικού μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι.

Ενώ οι δηλώσεις του Επιτρόπου εστιάζονται στις απώλειες απο τις κινεζικές αφίξεις στην Ευρώπη, είναι πιθανό η μείωση να συνεχιστεί καθώς μεγάλα γεγονότα, όπως μεγάλες εκθέσεις τουρισμού, ακυρώνονται και οι φόβοι για τη διαδοση του ιού κυριεύουν τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο αποθαρρύνοντάς τους να ταξιδέψουν.

Η Ένωση Ξενοδόχων της Ιταλίας, μάλιστα, χαρακτήρισε την ταξιδιωτική σύσταση των ΗΠΑ για την Ιταλία ως το «τελικό χτύπημα» στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Προς το παρόν, τόνισε ο Επίτροπος, η ΕΕ προσδοκά οτι ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι σχετικά περιορισμένος.

 

Πηγή: Tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Προστασία ζητούν τα τουριστικά γραφεία για να μην καταρρεύσει ο τουρισμόςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Η εξάπλωση του κορονοϊού είναι δεδομένη, όπως και η προσπάθεια αντιμετώπισής της με προληπτικά μέτρα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μέχρι στιγμής συνέπειες, σε κοινωνικό, εμπορικό και...

Κορωνοϊός: Προβληματισμός στην τουριστική βιομηχανία - Πρώτο crash test για την Ελλάδα το ΠάσχαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Σε αχαρτογράφητα νερά βαδίζει η παγκόσμια αλλά και η ελληνική τουριστική βιομηχανία μετά και την εμφάνιση του κορωναϊού, με το πρώτο μεγάλο chrash test για την εξέλιξη της τουρισ...

Σ. Σπυρίδων: Στρατηγικός εταίρος του Υπουργείου Τουρισμού η ΑυτοδιοίκησηΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Στο Συμβούλιο Τουρισμού των Περιφερειών της  χώρας συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Σπύρος  Σπυρίδων. Το θεσμοθετημένο πλέον αυτό όργανο των Περιφερειών για τον...