ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Ποιο είναι το πρόστιμο για ψάρεμα, ψαροτούφεκο και χρήση σκάφους την περίοδο του lockdown

 

Από το Σάββατο στις 7/11/2020 και για 3 εβδομάδες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, είναι σε ισχύ το lockdown που περιλαμβάνει οριζόντια διαδικασία αναστολής δραστηριοτήτων σε όλη χώρα και επαναφορά των περιορισμών στις μετακινήσεις με SMS, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.Παρακολουθήσαμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά αλλά και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να διευκρινίζουν ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση μετακίνησης για το ψάρεμα και το κυνήγι, παρά τις έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, για την αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Πόσο όμως είναι το πρόστιμο για ψάρεμα ή για μία βόλτα στη θάλασσα με το σκάφος;

Για όποιον αψηφήσει τα περιοριστικά μέτρα και βγει για ψάρεμα ή ψαροτούφεκο ΧΩΡΙΣ τη χρήση σκάφους θα πληρώσει 300 ευρώ πρόστιμο, αφού οι δύο αυτές δραστηριότητες δεν ανήκουν στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στο SMS.

Τα πράγματα είναι όμως πιο σοβαρά αν κάποιος πάει με το σκάφος του. Τότε, εκτός από τα 300 ευρώ πρόστιμο που θα επιβληθούν σε όσους επιβαίνουν, ο ιδιοκτήτης ή χειριστής θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο της τάξεως των 5.000 ευρώ για την παράβαση του Άρθρου 5 της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 – ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020 “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.” όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

 “2.Απαγορεύεται εντός της ελληνικής Επικράτειας ο απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας”.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σε όλους τους φίλους ερασιτέχνες αλιείς, και ιδιοκτήτες σκαφών, για να μην επιβαρυνθούν με κάποιο υπέρογκο πρόστιμο χωρίς λόγο, υπομονή να περάσουν οι δύσκολες αυτές μέρες, και ελπίζουμε το συντομότερο να ξαναβρεθούμε υγιείς στη γαλανή.

https://www.boatfishing.gr/poio-einai-to-prostimo-...

 

limenikanea.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΣκάφη

  Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εισηγήθηκε υπό προϋποθέσεις την άρση της απαγόρευσης στο ψάρεμα – να επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα από ακτή, το ψαροτούφεκο και με μικρά σκ...

image descriptionΣκάφη

  Οι περισσότεροι αποκλείονται από τα μέτρα ενίσχυσης από τις συνέπειες του Covid-19   Με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο  βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πο...

image descriptionΣκάφη

Η  Σέριφος  στο επίκεντρο για ένα  λεοντόψαρο  που βρέθηκε στα δίχτυα ψαρά… Από το Λιμεναρχείο Σερίφου εκδόθηκε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι ψαράδες, οι κάτοικοι και οι...