ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτομαγιά : Παμπειραϊκή απεργία για όλα τα πλοία αποφάσισε η ΠΕΝΕΝ

 

Tη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Μαϊου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).


Η απεργία αφορά τους ναυτικούς με ειδικότητες που υπάγονται στα κατώτερα πληρώματα των πλοίων, που θα βρίσκονται εκείνη την ημέρα σε όλη τη γεωγραφική έκταση και περιοχή του Πειραιά.

 

Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ζητάει:


– Στήριξη όλων των ανέργων που έχουν απολυθεί από δρομολογημένα πλοία ή από αυτά που επρόκειτο να ξεκινήσουν για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.


– Κάλυψη όλων των μακροχρόνια άνεργων ναυτεργατών με κατάργηση των προϋποθέσεων που ισχύουν σήμερα.

– Στα πλοία που ταξιδεύουν δρομολογημένα σε όλες τις γραμμές να εφαρμοστεί η θερινή οργανική σύνθεση.


– Πλήρη κάλυψη όλων των άνεργων και δωρεάν ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη, τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

peiraeuspress.gr

Διαβάστε επίσης

H πτώση της τιμής του πετρελαίου και οι ευκαιρίες για τους Έλληνες εφοπλιστές Ναυτιλία

Οι πετρελαϊκές κρίσεις δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες και ευκαιρίες για τους Έλληνες εφοπλιστές. Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία οδήγησαν στην ιστορική πτώση υπό το μηδέν για...

Ευχές από το πλήρωμα του Δ/Ξ PEGASUSΝαυτιλία

  Οι γιορτές φέρνουν τις οικογένειες και τους φίλους πιο κοντά, γίνονται αφορμή για μια χαρούμενη συγκέντρωση, λίγες ανέμελες ημέρες ξεκούρασης, ανταλλαγή ευχών και δώρων. Όχι για ...