ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ματαίωση της διοργάνωσης των Ποσειδωνίων 2020

 

Επόμενο ραντεβού το 2022...

 

Στη ματαίωση της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης "Ποσειδώνια 2020" προχώρησαν οι διοργανωτές της λόγω της πανδημίας του Covid-19. Το επόμενο ραντεβού με τους εκθέτες και τα μέλη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας δόθηκε για το καλοκαίρι του 2022.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους:

 

"Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε την ματαίωση της διοργάνωσης των Ποσειδωνίων 2020, τα οποία είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και στη συνέχεια αναβλήθηκαν για τον Οκτώβριο του ιδίου έτους.

Σε αυτή τη δύσκολη απόφαση καταλήξαμε έπειτα από εκτεταμένη διαβούλευση με πολλούς εκθέτες και με μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, αφού αξιολογήσαμε την παρούσα κατάσταση της πανδημίας Covid-19 σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

 

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές και η αδυναμία να προβλέψουμε με ακρίβεια την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες εντείνουν την αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς και μας φέρνουν αντιμέτωπους με προκλήσεις που είναι πέρα από τον έλεγχό μας.

Επιπλέον, οι έκτακτες διαδικασίες που ισχύουν για τις διεθνείς μετακινήσεις και μεταφορές και οι οποίες επαναξιολογούνται συνεχώς, θέτουν σημαντικούς περιορισμούς στους εκθέτες και τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Χωρίς αυτούς τα Ποσειδώνια δεν θα είναι τα ίδια.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα Ποσειδώνια να ξεχωρίζουν είναι οι ευκαιρίες για συναντήσεις, γνωριμίες και δικτύωση κατά τη διάρκεια αλλά και στο περιθώριο της έκθεσης, καθώς και η φιλοξενία, η ζωντανή ατμόσφαιρα και οι στιγμές διασκέδασης που απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες στη διοργάνωσή μας. Η έντονη ανησυχία μας είναι ότι αυτή η ξεχωριστή ατμόσφαιρα, που φέρνει κοντά την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, θα υπονομεύεται από την κρίση της πανδημίας Covid-19, θέτοντας σε κίνδυνο τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουν, αναμένουν και προσδοκούν από τα Ποσειδώνια.

Ήδη εστιάζουμε στις προετοιμασίες μας για τα επόμενα Ποσειδώνια, τον Ιούνιο του 2022, με αισιοδοξία ότι θα έχει τεθεί υπό έλεγχο σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία Covid-19".

 
 
Πηγή: Portnet.gr
 
 

Διαβάστε επίσης

Νέο ατύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος -Τραυματίστηκε ελαφρά 34χρονος από ηλεκτροπληξία Ναυτιλία

Από ηλεκτροπληξία τραυματίστηκε μέλος πληρώματος επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, που βρίσκονταν εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 34χρονο...

Ο ελληνικός εφοπλισμός, αρωγός της θαλάσσιας ασφάλειας και άμυνας της χώραςΝαυτιλία

  Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, υψηλόβαθμων στελεχών του ΛΣ και...

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του «Εξπρές Σάμινα»Ναυτιλία

  Συνάντηση ΥNA Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο   Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκο ...