Ξεκινούν τα Ποσειδώνια 2024 !

· Τα Ποσειδώνια 2024, η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, ανοίγει τις πύλες της σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 3 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου.

· Την τελετή εγκαινίων θα χαιρετήσουν οι:

  • κα Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
  • κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας

· Η φετινή έκθεση είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στην 60χρονη ιστορία του θεσμού, καθώς οι ανάγκες των διοργανωτών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον διαθέσιμο εκθεσιακό χώρο.

· Τα Ποσειδώνια 2024 φιλοξενούν 2.030 εταιρείες από 82 χώρες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 40.000 επαγγελματίες της ναυτιλίας.

· Τα φετινά Ποσειδώνια φιλοξενούν 23 Εθνικά Περίπτερα. Σημαντικότερη αύξηση κατέγραψε η Κίνα, η οποία μετά την πανδημία επανήλθε ισχυρότερη, με 180 εταιρείες, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 50% στις συμμετοχές. Ακολουθεί η Τουρκία με άνοδο 10%.

· Στη φετινή Έκθεση συμμετέχουν 96 νέοι ή επανεμφανιζόμενοι εκθέτες, που επέστρεψαν μετά από μακροχρόνια απουσία. Οι 25 εταιρείες είναι από την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι έχουμε μια ανεξάντλητη πηγή κατασκευαστών εξοπλισμού και παρόχων υπηρεσιών για τη ναυτιλία. Από διεθνείς συμμετοχές, μεγάλη είσοδο κάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 10 εταιρείες και η Ινδία με 8 εταιρείες.

· Τα φετινά Ποσειδώνια είναι και τα μεγαλύτερα σε διάρκεια, καθώς πλέον είναι ένα γεγονός δύο εβδομάδων, με ένα Πρόγραμμα 68 Συνεδρίων και Σεμιναρίων, τόσο εντός όσο και εκτός του εκθεσιακού κέντρου. Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο πριν από την Έκθεση λαμβάνουν χώρα τα Posidonia Games, οι αθλητικές εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 4.000 επαγγελματιών της ναυτιλίας.

· Τα φετινά Ποσειδώνια, αντανακλούν τη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας, που έχει μπει σε μια συνεχή αναπτυξιακή τροχιά, με σκοπό την ποιοτική και τεχνολογική αναβάθμιση των πλοίων της, αλλά και τη διαφοροποίηση του συνολικού προϊόντος της.

Παράλληλα όμως, οι γεωπολιτικές αναταραχές, νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί αλλά και συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία ωθούν την ελληνική ναυτιλία στην υιοθέτηση νέων λύσεων προκειμένου να παραμείνει ηγέτιδα παγκοσμίως.

· Τα Ποσειδώνια σηματοδοτούν και την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας καθώς σε εξέχουσα θέση θα προβληθούν τα ναυπηγεία της Σύρου και της Ελευσίνας, το ναυπηγείο Σκαραμαγκά και το ναυπηγείο Χαλκίδας. Συνολικά πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες θα δώσουν το παρών στα φετινά Ποσειδώνια.

· Βασικός πόλος έλξης για τη φετινή διοργάνωση είναι και η αυξημένη συμμετοχή εταιρειών προηγμένης τεχνολογίας και καινοτομίας που παρέχουν υπηρεσίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

· Η Έκθεση εκτιμάται ότι συνεισφέρει πάνω από 80 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά., αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τη σημασία του εκθεσιακού τουρισμού.

· Η Έκθεση Ποσειδώνια 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης

Νέα Υδάτινα Πεδία και στη Φωκίδα: Τα υδροπλάνα εδραιώνονται στη Στερεά ΕλλάδαΝαυτιλία

Μετά τη Φθιώτιδα, έρχεται η σειρά της Φωκίδας να «αγκαλιάσει» το project των υδροπλάνων, με τη  δημιουργία ενός τοπικού συμπλέγματος υδάτινων πεδίων, με έξι νέα σημεία!  Πρόκειται ...

Ποσειδώνια 2024 : Αυλαία με ρεκόρ συμμετοχών - Ανανεώνουν το ραντεβού της Έκθεσης για το 2026Ναυτιλία

2.038 εκθέτες από 81 χώρες έδωσαν το «παρών» στα μεγαλύτερα Ποσειδώνια που διοργανώθηκαν ποτέ Τα  Ποσειδώνια 2024  έχουν ήδη περάσει στην ιστορία ως η διοργάνωση με τις περισσότερε...

«Γιγαντώνουμε τις προσπάθειες για τη διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών»Ναυτιλία

Με τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών κ. Νίκο Καβαλιέρο και την Γεν. Γραμματέα κ. Αννίκα Μπαρμπαρίγος, συναντήθηκε στο δημαρχείο Περάματος, ο δήμαρχος κ. Γιάνν...

Στρατηγική συνεργασία ΕΛΙΜΕ - ΕΕΝ - Ο Όμιλος ΟΝΕΧ ξεκινά γραμμής παραγωγής 30 ρυμουλκών αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώΝαυτιλία

Δύο συμφωνίες που αλλάζουν τα δεδομένα της ελληνικής λιμενικής και ναυπηγικής βιομηχανίας υπεγράφησαν εχθές, στο Περίπτερο της ΟΝΕΧ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Όμι...

Ποσειδώνια 2024: Τα διεθνή νηολόγια παρουσιάζουν τις καινοτομίες τουςΝαυτιλία

Εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων και ευκαιριών Δεκαέξι νηολόγια από όλον τον κόσμο συμμετέχουν στα  Ποσειδώνια 2024  και παρουσιάζουν τις καινοτομίες και τις ανταγωνιστικές στρατηγικέ...

Άφιξη του νορβηγικού πλοίου “Saga Farmann” στη Χίο: Μια ιστορική αναβίωση των ΒίκινγκςΝαυτιλία

  Στο λιμάνι της Χίου αναμένεται να καταπλεύσει το νορβηγικό πλοίου “Saga Farmann”, το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου, ένα πλοίο ναυπηγημένο στα πρότυπα των πλοίων των Βίκινγκς. Το πλ...

Μελίνα Τραυλού: "Η ναυτιλία είναι σύνδεση, οικουμενική, πανανθρώπινη για το κοινό καλό"Ναυτιλία

Εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο πλαίσιο των "Ποσειδωνίων 2024" Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών , στο πλαίσιο της  διεθνο...