ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεργασία Golden Cargo – Dronamics: Μικρά φορτία στα νησιά με drones

Τη δυνατότητα μεταφοράς μικρού φορτίου στα νησιά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη(drone), θα προσφέρει η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την Golden Cargo και την Dronamics.

Η υλοποίηση της πρώτης πτήσης θα γίνει σε περιοχές της Νάξου,Χίου,Ψαρών και Οινουσσών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Naxos Smart Island που υλοποιεί η Amazon Web Services.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες που λόγω της γεωγραφικής τους θέσης εξαρτώνται πολλές φορές από την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα .

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης δήλωσε ότι οι συνεργασίες όπως αυτή, αποδεικνύουν ότι η ελληνική νησιωτικότητα με την εμπιστοσύνη στρατηγικών εταίρων όπως η AWS, αλλά και ηγέτιδες δυνάμεις στον τομέα των logistics, αποτελούν όχι απλά πεδίο δοκιμών, αλλά δοκιμή λύσεων που αναμένεται να βελτιώσουν την προοπτική των ειδικών νησιωτικών μικρο-μεταφορών.

Η Golden Cargo, εταιρία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στη μεταφορά και διακίνηση φορτίων, με έμφαση στα logistics και ιδίως στα ναυτιλιακά logistics, έχει εξασφαλίσει αποκλειστική συνεργασία με την Dronamics και αναμένεται να είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που θα λάβει άδεια τέτοιων πτήσεων που αναμένεται να αλλάξουν το χάρτη των μικρο-μεταφορών.

Η Dronamics, η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με άδεια λειτουργίας στην Ευρώπη για μεταφορά φορτίου με drone, ανακοίνωσε άλλωστε πρόσφατα ότι η Golden Cargo ανέλαβε ως General Sales and Service Agent (GSSA) της σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συνεργασία στοχεύει να εδραιώσει την παρουσία της Dronamics στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου, όπου οι επιχειρήσεις και οι κοινότητες θα επωφεληθούν από την αυθημερόν παράδοση χάρη στο αναπτυσσόμενο δίκτυο droneport της.

Τι είναι η πρωτοβουλία της  Amazon Web Services.

Η πρωτοβουλία Naxos Smart Island, με βάση και τις σχετικές ανακοινώσεις των εμπλεκομένων φορέων, έχει ως στόχο να δοκιμάσει καινοτομικές τεχνολογικές λύσεις, αναπτύσσοντας «έξυπνες» λύσεις για το νησί της Ναξου, προκειμένου να υποστηρίξει φορείς όπως τη δημόσια διοίκηση, την αυτοδιοίκηση, τα Λιμάνια, τις επιχειρήσεις ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και εξυπηρέτησης στην τοπική κοινωνία, σε πολίτες και επισκέπτες.

Η δημιουργία ψηφιακών λύσεων συνδέεται με την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών που σε ένα νησί αυτό πολλαπλασιάζεται λόγω αντικειμενικών ή εγγενών δυσκολιών λόγω απομόνωσης. Η πρωτοβουλία και το πρόγραμμα σχεδιασμού, υλοποίησης και παρακολούθησης που το συνοδεύει, αποσκοπεί στη μεταφορά καλών πρακτικών και άμεσων λύσεων σε άλλα νησιά της Ελλάδος, αλλά ταυτόχρονα και στην ανάδειξη της ελληνικής νησιωτικότητα ως ζωντανό εργαστήριο (living lab) για εφαρμογές σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

Η συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει αποτελέσει καταλύτης για την ενεργοποίηση και διάδοση του προγράμματος και υπάρχει στενή συνεργασία με τα στελέχη της Amazon Web Services προκειμένου να υπάρχει ρεαλιστικός σχεδιασμός και μεταφορά τεχνογνωσίας στα ελληνικά νησιά.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Διαβάστε επίσης

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου: Πάνω από 20% αύξηση στις αφίξεις κρουαζιέρας το 2023 – Ανάπτυξη όλων των μεγεθών το 2022Ναυτιλία

Εντυπωσιακή, σύμφωνα με την διοίκησή του, ανάπτυξη όλων των οικονομικών μεγεθών κατέγραψε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου το 2022. Τα αποτελέσματα της χρήσεως 2022, δεδομένων των οι...

O "χάρτης" των ελληνικών ναυπηγήσεων – Οι 234 παραγγελίες για τους GreeksΝαυτιλία

Oι ναυπηγήσεις αποτελούν έναν πολύ ενδιαφέροντα τομέα για τους αναλυτές της ναυτιλιακής βιομηχανίας. H κατασκευή πλοίων επηρεάζει τις ναυλογορές λόγω της προσφερόμενης χωρητικότητα...

Μετά από χρόνια...Ναυτιλία

  Επιτέλους θα λειτουργήσει το πρώτο υδατοδρόμιο. Από τον Μάιο του 2015 είχε αδειοδοτηθεί με τον Ν. 4146/13 το υδατοδρόμιο Πάτρας, κατόπιν συνεργασίας του Οργανισμού Λιμένος Πατρών...

Γιώργος Προκοπίου στο Blue Horizons: Στη ναυτιλία είμαστε πρωταθλητές τα τελευταία 4.000 χρόνιαΝαυτιλία

«Ο ζωτικός χώρος της Ελλάδας είναι η θάλασσα. Η στεριά είναι το μικρό παράρτημα που υποστηρίζει τις θαλασσίνες δραστηριότητες. Η θάλασσα είναι η λεωφόρος που μας ενώνει με όλο τον ...