O ναυτιλιακός κολοσσός Evergreen ξαναχτυπά. Αφού έγινε πρωτοσέλιδο για την επιβράβευση των εργαζομένων της τον περασμένο Δεκέμβριο με τεράστια μπόνους στο τέλος του έτους αξίας έως και 52 μηνών, η εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν αποφάσισε να δώσει συνέχεια στα μπόνους με επιπλέον 11 μισθούς για την απόδοσή τους το 2022.

Αυτό, όπως αναφέρει η Strait Times, φέρνει τα μπόνους για το 2022 σε μισθούς άνω των πέντε ετών.

Το θαλάσσιο ατύχημα που γέμισε τον πλανήτη με… πλαστικά παπάκια

Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη σχεδόν 15 δισ. δολαρίων το περασμένο έτος, μια αύξηση 39,82% σε ετήσια βάση, χάρη στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας εμπορευματοκιβωτίων μετά την άρση των περιορισμών για την Covid-19 σε πολλές χώρες, καθώς και τη ραγδαία αύξηση των ναύλων.

Το 2021, η Evergreen Marine είχε ανακοινώσει μπόνους για το εργατικό της δυναμικό, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε και τους 40 μισθούς.

Η γενναιοδωρία της εταιρείας Evergreen φαίνεται πως την έχει καταστήσει ονειρικό μέρος εργασίας για πολλούς ανθρώπους. Βάσει σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, η Evergreen συνιστά τη νούμερο ένα εταιρεία ?στην κατηγορία «old economy»? στην οποία οι πολίτες της Ταϊβάν θέλουν να απασχοληθούν.

Η Evergreen Marine δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα των Straits Times για σχολιασμό, αν και προηγουμένως τόνισε σε τοπικούς δημοσιογράφους ότι οι εργαζόμενοι αποζημιώθηκαν με βάση την απόδοσή τους.

Πηγή, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές, είπε ότι το μέγεθος του απροσδόκητου κέρδους ποικίλλει ανάλογα με τον βαθμό εργασίας και τη λειτουργία ενός υπαλλήλου και τα υπερβολικά μπόνους ισχύουν μόνο για το προσωπικό με συμβάσεις που έχουν ως βάση το θεσμικό πλαίσιο της Ταϊβάν.