ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Attica Group: Ρότα για ένα μεγάλο ακτοπλοϊκό όμιλο

Ρότα για την δημιουργία ενός πολύ μεγάλου ακτοπλοϊκού ομίλου έβαλε η Attica Group μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της μητρικής της, MIG που ενέκριναν την μεταβίβαση του ακτοπλοϊκού ομίλου, στην Strix. Την ίδια στιγμή για άκυρη και παράνομη μεταβίβαση έκανε λόγο ο Μάριος Ηλιόπουλος που προανήγγειλε νέες νομικές διαδικασίες και αποχώρησε από την συνέλευση της MIG, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα..

Η επαναληπτική γενική συνέλευση της MIG, είχε ποσοστό απαρτίας 47,58%, και ψήφισε τελικά τις προτάσεις της διοίκησης, καθώς υπέρ αυτών τάχθηκε το 85,3% εναντίον του 14,75%, ενώ ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος αποχώρησε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση της MIG ψήφισε τα παρακάτω:

Α. Την πώληση της θυγατρικής Αttica Group στην Strix με παράλληλη διαγραφή δανείων της MIG.

Β. Το reverse split της μετοχής, καθώς 30 παλαιές μετοχές θα συμπτυχθούν σε μια νέα. Επίσης, η νέα ονομαστική αξία της μετοχής διαμορφώθηκε στο 0,40 ευρώ, με αποτέλεσμα της διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών.

Γ. Την έκδοση stock options προς όφελος μελών του διοικητικού συμβουλίου και στελεχών του ομίλου, αξίας έως 1,563 εκατ. μετοχών με τιμή εξάσκησης τα 0,40 ευρώ.

Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, που απέκτησε σταδιακά πάνω από το 12% της MIG, πριν αποχωρήσει, δήλωσε ότι «ο όμιλος SeaJets παλεύει μόνος του με τα δικά του πόδια, στα δυο χρόνια της πανδημίας και στον έναν χρόνο του πολέμου, απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς που δεν τηρεί το fair play. Δημιουργεί έτσι έναν κολοσσό – μονοπώλιο με χρήματα του ελληνικού λαού, για το δικό της συμφέρον. Υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων σε πολλά μέτωπα και αθέμιτος ανταγωνισμός στην ακτοπλοΐα. Η μεταβίβαση αυτή της Αttica Group είναι άκυρη και παράνομη».

Παράλληλα, ο δικηγόρος του κ. Ηλιόπουλου υποστήριξε ότι η Strix αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την Τράπεζα Πειραιώς και έτσι, η Τράπεζα Πειραιώς όπως και μέτοχοι που επηρεάζονται από την τράπεζα δεν έπρεπε να ψηφίσουν στη σημερινή γενική συνέλευση.

Ακόμη, όπως είπε, η απόφαση αυτή δημιουργεί αιτιάσεις για αναζήτηση ποινικών ευθυνών ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αίτηση άσκησης διαχειριστικού ελέγχου. Από τη Δευτέρα, η ομάδα Ηλιόπουλου θα προχωρήσει σε νέες νομικές διαδικασίες, διεκδικώντας την αναστολή ισχύος των σημερινών αποφάσεων της γενικής συνέλευσης και έτσι, την απόρριψη της πώλησης της Αttica Group στη Strix.

Από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα μειώσει στο 6% το ποσοστό της στα κόκκινα δάνεια, θα έχει ελεύθερη βαρών τη MIG -για την οποία «τρέχει» δημόσια πρόταση, ενώ μακροπρόθεσμα, θα εγγράψει κέρδη και από την μεταβίβαση, προφανώς μέσω ΧΑ του νέου σχήματος Αttica – ANEK Επίσης, με τη συγχώνευση Αttica-ANEK σώζεται η ΑΝΕΚ και δημιουργείται ένα μεγάλο και αξιόπιστο ακτοπλοϊκό σχήμα προς όφελος της οικονομίας και των νησιωτών

Διαβάστε επίσης

Εκατό υποτροφίες από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μεταπτυχιακές σπουδές νέωνΝαυτιλία

Το πρόγραμμα υποτροφιών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», προσφέρει 100 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ, για σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξω...

Υπ. Ναυτιλίας: Πίνακας δεκτών για συμμετοχή στις προκαταρκτικές ΠΚΕ και πρόγραμμα 2023Ναυτιλία

Εκδόθηκε ο Πίνακας Δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (Π.Κ.Ε.) του διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δ...