ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

COP27: «Πράσινος διάδρομος» μεταξύ Σιγκαπούρης και δυτικής ακτής των ΗΠΑ

Βάση των συνομιλιών αποτελεί το Green Shipping Challenge που αποτελεί αντικείμενο μεταξύ των άλλων της διάσκεψης COP27.

Η Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες και το Λονγκ Μπιτς είναι βασικοί κόμβοι στις ναυτιλιακές οδούς του Ειρηνικού και βασικοί ενδιαφερόμενοι στην πράσινη μετάβαση του ναυτιλιακού τομέα. Οι εταίροι θα συνεργαστούν με τους τομείς της ναυτιλίας και της ενέργειας για να επιταχύνουν την ανάπτυξη λύσεων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, να προσδιορίσουν ψηφιακά προγράμματα ναυτιλίας και να αναπτύξουν πράσινες πηγές καυσίμων για τον ανεφοδιασμό καυσίμων για την υποστήριξη της αποτελεσματικής διακίνησης φορτίων.

Τον περασμένο μήνα, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία υπέγραψαν μια πράσινη οικονομική συμφωνία που περιλαμβάνει τη δυνατότητα για πράσινους διαδρόμους ναυτιλίας. Τον Αύγουστο, η Σιγκαπούρη δημιούργησε έναν ψηφιακό και πράσινο διάδρομο με το λιμάνι του Ρότερνταμ.

Η πόλη-κράτος εξετάζει επίσης τη δημιουργία ενός ψηφιακού και πράσινου διαδρόμου ναυτιλίας με την Ιαπωνία. Στο εγχείρημα θα λάβει μέρος και το C40 που είναι ένα δίκτυο σχεδόν 100 δημάρχων των κορυφαίων πόλεων του κόσμου με στόχο την υλοποίηση της δράσης που απαιτείται για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

theseanation.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΠΝΟ: Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη – Δεμένα τα πλοίαΝαυτιλία

Να δέσουν κάβους αναμένεται τα πλοία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΠΝΟ.   Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 9 Νοεμβ...

Δεμένα τα πλοία στις 9 ΝοεμβρίουΝαυτιλία

Συμμετοχή της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ  Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στις  9 Νοεμβρίου  όπως αποφασίστηκε από τη διοίκηση της ΠΝ...