ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό φέρνουν «καμπάνες» και στην ναυτιλία

Τα πρόστιμα που προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση

 

Μπορεί η υποχρέωση για χρήση μάσκας εντός αλλά και εκτός καταστημάτων καθώς και η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων να κυριαρχούν σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, υπάρχουν ωστόσο και αυστηρά πρόστιμα για όσους παραβαίνουν ορισμένους κανόνες στις θαλάσσιες μεταφορές.

Έτσι, η μη τήρηση των μέτρων που αφορούν σε επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία τα οποία εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, θαλάσσια ταξί και λάντζες επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος και 1.000 ευρώ στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης.

Αντιστοίχως, στα κρουαζιερόπλοια η μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ορίζει στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ στον πλοιοκτήτη ή τον εφοπλιστή, τον διαχειριστή τους πλοιάρχους, καθώς και τους υπεύθυνους των φορέων διαχείρισης λιμένων διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σε ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, η παράβλεψη των υγειονομικών μέτρων επιφέρει για τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, και 1.000 ευρώ στους πλοιοκτήτες ή εφοπλιστές ή διαχειριστές των πλοίων καθώς και τους πλοιάρχους ή κυβερνήτες.

Στην περίπτωση οργάνωσης ή πραγματοποίησης εκδηλώσεων και συμμετοχής σε διασκέδαση σε επιβατηγά πλοία επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, λάντζες, θαλάσσια ταξί, μικρά σκάφη, επαγγελματικά και ιδιωτικά πλοία αναψυχής, επαγγελματικά τουριστικά πλοία, καθώς και τα ημερόπλοια, ανεξαρτήτως σημαίας προβλέπεται:

α) Στους επιβάτες και στα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

β) Στους πλοιοκτήτες ή εφοπλιστές ή διαχειριστές των πλοίων, καθώς και στους πλοιάρχους ή κυβερνήτες των πλοίων/σκαφών:

1η παράβαση:

- Διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

2η παράβαση:

- Διοικητικό πρόστιμο 200.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Aλλαγή σελίδας: Ρεκόρ παραγγελιών το 2021 για πλοία που κινούνται με φυσικό αέριοΝαυτιλία

  Οι παραγγελίες για νέα πλοία που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο έφθασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ το 2021, καθώς οι πλοιοκτήτες αναζητούν βραχυπρόθεσμες λύσεις για την τήρ...

Χιώτες ναυτικοί εύχονται Καλή Χρονιά από τα πέρατα της γης - Συγκινητικό βίντεο!Ναυτιλία

  2022 αγκαλιές και άλλες τόσες περιμένουν να τους κλείσουν ξανά μέσα τους!   Η Χίος είναι ένα νησί με πλούσια ναυτική παράδοση. Δεν είναι λίγοι οι ναυτικοί από το νησί, που τους β...

Στο νερό το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο που κατασκευάζεται στην ΚίναΝαυτιλία

    Η Κινέζικη Hudong Zhonghua Shipbuilding της Κίνας, παρουσίασε το νεότερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Evergreen Line, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμ...