Η μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έγινε επίσημα η Νavios Maritime, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ολοκληρώνοντας το πλάνο συνένωσης των Navios Maritime Partners και Navios Maritime Acquisition, του ομίλου Navios.

 

Πλέον ο στόλος θα αποτελείται από περισσότερα από 140 πλοία, bulkers containerships και δεξαμενόπλοια, μεταφορικής δυνατότητας άνω των 15 εκατ. dwt. Επίσης, ο στόλος θα εξυπηρετεί περισσότερες από 10 τελικές αγορές, δίνοντας τη δυνατότητα στον όμιλο, να απορροφήσει τις αναταράξεις στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, εκμεταλλευόμενος το ράλι στις ναυλαγορές στα containerships και τα bulk carriers.

 

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η συγχώνευση της Navios Partners με τη Navios Containerships, με την οποία η Partners ενισχύθηκε με έναν στόλο από 29 containerships.

 
Η κα Αγγελική Φράγκου δήλωσε ότι περίπου το 33% του στόλου της νέας εταιρείας θα εξυπηρετεί dry φορτία, ανάλογο ποσοστό containers, καθώς και υγρό φορτίο. «Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός θα οδηγήσει σε μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική εταιρεία, μετριάζοντας τις επιπτώσεις της κυκλικότητας της βιομηχανίας και θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες σε ολόκληρο τον ναυτιλιακό κλάδο κλάδο και να παρέχουμε επιπλέον αποδόσεις στους μετόχους μας».
 
limenikanea.gr