ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γυναίκες ναυτικοί: Μύθοι και αλήθειες

 

Μόλις το 7,5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού ναυτικών αποτελείται από γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη και πρώτη στο είδος της έρευνα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS).

 

Περισσότερες από 200 ναυτιλιακές εταιρείες ανά τον κόσμο συμμετείχαν στην έρευνα του ICS, με σκοπό να διευρυνθεί η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στον χώρο της ναυτιλίας.

 

Το ICS αναφέρει ότι μονάχα το 30% των εταιρειών στελεχώνουν τα διοικητικά τους συμβούλια με γυναίκες, ενώ περίπου το 60% διαθέτει γυναίκες ναυτικούς. Σημειώνεται παράλληλα ότι τα τρία τέταρτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα διαθέτουν πολιτικές σχετικά με την παροχή άδειας μητρότητας.

 

Για τη βελτίωση και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στον ναυτιλιακό κλάδο, το ICS προτείνει την αύξηση του ποσοστού των γυναικών ναυτικών στο 12% εντός των επόμενων τριών χρόνων και στο 25% σε είκοσι χρόνια.

 

Η αντιπρόεδρος του ICS και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου MF Shipping, Karin Orsel, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι ένα διαφοροποιημένο εργατικό δυναμικό τόσο στα πλοία όσο και στα γραφεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά μας. Η διαφοροποίηση και η ισότητα είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας».

 

Πηγή (Φωτό): Ναυτικά Χρονικά

Διαβάστε επίσης

«Να κρατήσουμε ψηλά την ελληνική σημαία χωρίς καμιά απολύτως έκπτωση στην ποιότητά της»Ναυτιλία

O Γ.Πλακιωκάκης για την τροπολογία του υπ.Ναυτιλίας Νέες δυνατότητες που θα βοηθήσουν την ελληνική ναυτιλία σε τοπικό αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο, εισάγει η τροπολογία που φέρνε...

Το Posidonia Web Forums Week «τάραξε τα νερά»Ναυτιλία

  Ο τερματισμός των εκπομπών CO2 φλέγον θέμα στο διαδικτυακό συνέδριο που παρακολούθησαν χιλιάδες εκπρόσωποι της ναυτιλίας   Το φλέγον ζήτημα του τερματισμού των εκπομπών διοξειδίο...