ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά σε τάνκερ με 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου- 5 Έλληνες στο πλήρωμα, 1 Φιλιππινέζος νεκρός

Ένας Φιλιππινέζος θεωρείται ότι έχασε τη ζωή του έπειτα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε τάνκερ, στο πλήρωμα του οποίου συμπεριλαμβάνονται 5 Έλληνες.  

 

Η φωτιά στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο New Diamond εκδηλώθηκε ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά της Σρι Λάνκα. Το τάνκερ είχε αποπλεύσει από το Κουβέιτ, μεταφέροντας 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, με προορισμό λιμάνι της Ινδίας.  

 

Το πλήρωμα του τάνκερ αποτελούνταν από 5 Έλληνες και 18 Φιλιππινέζους. Το ένα μέλος του πληρώματος που αγνοείται- ένας υπήκοος Φιλιππίνων- θεωρείται πως είναι νεκρός. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το πλοίο.  

 

Η Σρι Λάνκα άρχισε να ρυμουλκεί το δεξαμενόπλοιο, το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, καθώς το τάνκερ είχε αρχίσει να παρασύρεται προς τη στεριά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροής πετρελαίου από το μήκους 330 μέτρων τάνκερ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα, πλοίαρχος Ίντικα ντε Σίλβα. Πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και της ινδικής ακτοφυλακής συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.   

 

Σε ό,τι αφορά το πλήρωμα, «ο αγνοούμενος Φιλιππινέζος ναύτης θεωρείται νεκρός. Τραυματίσθηκε άσχημα όταν εξερράγη λέβητας», δήλωσε ο ντε Σίλβα και συμπλήρωσε: «Μεταξύ του πληρώματος υπήρχαν 5 Έλληνες και 18 Φιλιππινέζοι. Ένας απ' αυτούς έχει τραυματισθεί και διακομίσθηκε αεροπορικώς από το πλοίο και οι υπόλοιποι είναι σώοι».  

 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου το πρωί της Πέμπτης και επεκτάθηκε στη γέφυρα του δεξαμενόπλοιου. Αρχικά, αυτό έπλεε ακυβέρνητο, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Θιρουκοβίλ της Σρι Λάνκα. Όμως, αφού εγκαταλείφθηκε, παρασύρθηκε σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την ακτή. Τώρα, οι αρχές το ρυμουλκούν μακριά από τη στεριά, προς τα ανατολικά.  

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuter

 

Πηγή: www.lifo.gr

 

Διαβάστε επίσης

Nαυπηγεία Σκαραμαγκά: Κορυφώνεται το ενδιαφέρον μετά και τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις φρεγάτες – Ποια ονόματα «παίζουν» για τα δύο τμήματα των ναυπηγείωνΝαυτιλία

  Του Αντώνη Τσιμπλάκη Στην «αφετηρία» βρίσκονται όλοι οι υποψήφιοι για τα ναυπηγεία  Σκαραμαγκά , μετά το   μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκ...

Θ. Βενιάμης: Δίνεται επιτέλους στους νέους η διέξοδος του ναυτικού επαγγέλματοςΝαυτιλία

  Στις σύγχρονες προκλήσεις της ελληνικής και παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας αναφέρεται εκτενώς η Ετήσια Έκθεση 2019-2020 της  Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών , που δημοσιοποιήθηκε νωρί...

Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Σρι Λάνκα - 5 Έλληνες ανάμεσα στα μέλη του πληρώματοςΝαυτιλία

  Ένας ναυτικός, υπήκοος Φιλιππίνων, αγνοείται μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε supertanker στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα και πιστεύεται πως είναι νεκρός, δήλωσε εκπρόσωπος τ...