ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεξαμενισμός του πλωτού μουσείου «Θαλής ο Μιλήσιος» από τον ΟΛΠ

 

    Χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς

 

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενέκρινε τον δεξαμενισμό του πλωτού μουσείου «Θαλής ο Μιλήσιος» χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου το ιστορικό αυτό πλοίο να παραμείνει αξιόπλοο και επισκέψιμο.

 

Το πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος» ανήκει στο Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου, που είναι κοινωφελές ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, ναυπηγήθηκε το 1909 και είναι το παλαιότερο καταχωρημένο πλοίο στα ελληνικά νηολόγια.



thalis o milisios1

 

‘’Η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. αποφάσισε την απαλλαγή από κάθε δαπάνη του δεξαμενισμού ενός ιστορικού πλοίου που είναι συνδεδεμένο με τη ναυτική παράδοση και ιστορία», δήλωσε ο Deputy CEO Capt. Weng Lin κατά την επίσκεψη στο χώρο του δεξαμενισμού και τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιο Πατέρα και τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου, κ. Γεώργιο Μακρυμίχαλο.

 
 
 
Πηγή: Portnet.gr

Διαβάστε επίσης

Νέο ατύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος -Τραυματίστηκε ελαφρά 34χρονος από ηλεκτροπληξία Ναυτιλία

Από ηλεκτροπληξία τραυματίστηκε μέλος πληρώματος επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, που βρίσκονταν εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 34χρονο...

Ο ελληνικός εφοπλισμός, αρωγός της θαλάσσιας ασφάλειας και άμυνας της χώραςΝαυτιλία

  Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, υψηλόβαθμων στελεχών του ΛΣ και...