ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πτήση Α3 4993: Η ναυτιλία στο πλευρό της Ελλάδας

 

Τα ξημερώματα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η «πτήση σωτηρίας» της Aegean Airlines από την Κίνα με άμεσα είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής, αναλώσιμων και εξοπλισμού για τα νοσοκομεία μας.

 

Τον γύρο του διαδικτύου μάλιστα κάνουν οι πρώτες φωτογραφίες του Airbus 320 της Aegean που φορτώθηκε πριν λίγη ώρα στο αεροδρόμιο του Τιαντζίν της Κίνας με το υλικό που αποτελεί προσφορά πολλών ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και ναυτιλιακών ιδρυμάτων και φορέων. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος πέταξε αυθημερόν από την Αθήνα για την Κίνα, με ένα ενδιάμεσο σταθμό στο Καζακστάν και επέστρεψε προκειμένου να διανεμηθεί άμεσα στα νοσοκομεία το απαραίτητο υλικό.

 

 

Η ΕΚΟ και τα Ελληνικά Πετρέλαια προσέφεραν τα καύσιμα για τη συγκεκριμένη «πτήση σωτηρίας», ενώ η Aegean Airlines ανέλαβε όλα τα υπόλοιπα έξοδα. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες πτήσεις προσφοράς προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

 

 

Ανάμεσα στις φωτογραφίες διακρίνονται οι προσφορές του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Laskaridis Shipping (προσφορά 100.000 μασκών στο Υπουργείο Υγείας) και του Ιδρύματος Αλέξανδρου Ωνάση. Στο ίδιο αεροσκάφος ταξιδεύει και το υλικό που προσέφερε στο Υπουργείο Υγείας η οικογένεια Γ. Προκοπίου.

 

Ένα συγκινητικό μήνυμα αλληλεγγύης μάλιστα από τους φίλους μας στην Κίνα συνόδευε τις κούτες με το πολυαναμενόμενο υλικό που δώρισαν τα Ιδρύματα και οι εταιρείες στο Υπουργείο Υγείας.

 

 

 

Η ελληνική Ναυτιλία και η ΣΥΝ-ΈΝΩΣΙΣ στέκονται και πάλι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία άμεσοι και γενναιόδωροι αρωγοί της πατρίδας.

 

Η ιστορική παράδοση ευποιίας της μεγάλης ναυτιλιακής οικογένειας προς τον τόπο συνεχίζεται. Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα διαπρέπει διεθνώς, δεν ξεχνά όμως ποτέ τον γενέθλιο τόπο και τις ρίζες της, ειδικά σε στιγμές ανάγκης.

 

 

 

Πηγή φωτό: Aegean Airlines

Πηγή: naftikachronika.gr

Διαβάστε επίσης

Υπουργείο Ναυτιλίας: Ρευστότητα άνω των 33,7 εκατ. ευρώ σε ακτοπλοΐα και νησιωτικές επιχειρήσεις Ναυτιλία

  Σημαντική ρευστότητα ύψους άνω των 33,7 εκατ. ευρώ υλοποιεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη...

Νέα μεγάλη δωρεά από τη Ναυτιλία - Ενισχύει με τεχνολογικό εξοπλισμό την ΠαιδείαΝαυτιλία

  Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο τεχνολογικός εξοπλισμός Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της χώρας, με νέα δωρεά 6.200 συσκευών τάμπλετ και 2.200 φορητών υπολογ...

H πτώση της τιμής του πετρελαίου και οι ευκαιρίες για τους Έλληνες εφοπλιστές Ναυτιλία

Οι πετρελαϊκές κρίσεις δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες και ευκαιρίες για τους Έλληνες εφοπλιστές. Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία οδήγησαν στην ιστορική πτώση υπό το μηδέν για...

Ευχές από το πλήρωμα του Δ/Ξ PEGASUSΝαυτιλία

  Οι γιορτές φέρνουν τις οικογένειες και τους φίλους πιο κοντά, γίνονται αφορμή για μια χαρούμενη συγκέντρωση, λίγες ανέμελες ημέρες ξεκούρασης, ανταλλαγή ευχών και δώρων. Όχι για ...