ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανάκαμψη στα Κινέζικα λιμάνια

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της CMA CGM
Σε «φάση ανάκαμψης» εκτιμά ότι μπαίνουν τα Κινεζικά λιμάνια η CMA CGM, μετά το «πάγωμα» των δραστηριοτήτων τους λόγω του κοροναϊού. Η CMA CGM στηρίζει την ανάλυσή της στο γεγονός ότι άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι οδηγοί των φορτηγών που διακινούν τα εμπορευματοκιβώτια στα λιμάνια.

Ωστόσο, μετά τον Alphaliner πού εκτιμά ότι η ζημιά στους όγκους για το πρώτο τρίμηνο του έτους αγγίζει τα 6 εκατομμύρια TEU’s και ο Fitch εκτιμά ότι θα είναι μεγάλη η μείωση των όγκων διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο βαθμός χρήσης της υπάρχουσας δυναμικότητας στα μεγάλα κινεζικά λιμάνια είναι 20% με 50% χαμηλότερος από το σύνηθες και πάνω από το 30% των λιμανιών έχουν δηλώσει ότι οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις τους είναι γεμάτες πάνω από 90%, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Διεθνές Ινστιτούτο Ναυτιλίας της Σαγκάης.

 

Πηγή: Portnet.gr

Διαβάστε επίσης

Νέα μεγάλη δωρεά της οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό ΝαυτικόΝαυτιλία

  Δεύτερο πλοίο Γενικής Υποστήριξης του Στόλου   Μετά το πρώτο πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ Ι», το οποίο δώρισε η οικογένεια Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό τον Δεκέμβριο του 20...

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Ο εφοπλισμός συλλογικά αρωγός στις ανάγκες της χώραςΝαυτιλία

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της το κοινωνικό έργο της μοναδικής τόσο συλλογικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας του ελληνικού εφοπλισμού διευρύνθηκε περισσότερο την χρονιά που πέρασε, καθώς...