ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ

 

Η λήψη πρόσθετων μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα πλοία που εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια στα νησιά της Αττικής, εξετάστηκε σε συνάντηση την Δευτέρα στα γραφεία της διοίκησης της περιφερειακής ενότητας Νήσων, μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, Βάσως Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη.

 

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΟΡΘΜΕΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ», ANESFERRIES, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, AEGEANFLYING DOLPHINS, STRINTZIS, SEATZETS, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΗ Ν.Ε., αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τις σαφείς οδηγίες που έχει δώσει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η κρίση Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε.

 

Επίσης, αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων και η εντατικοποίηση της συνεργασίας των εταιρειών με την περιφερειακή ενότητα Νήσων, με στόχο την αποτελεσματική προστασία της υγείας των πολιτών που μετακινούνται δια της ακτοπλοΐας.

 

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Βάσω Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη, αφού ενημέρωσε για την πρόθεση της Περιφέρειας για τη διενέργεια περισσότερων ελέγχων στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, τόνισε πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους των πλοιοκτητών είχε ως στόχο τη συζήτηση των μέτρων που πρέπει να παρθούν επιπλέον, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. 

 

 

 

 

 

                                                                                           

 

   
 

Διαβάστε επίσης

Ανάκαμψη στα Κινέζικα λιμάνιαΝαυτιλία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της CMA CGM Σε «φάση ανάκαμψης» εκτιμά ότι μπαίνουν τα Κινεζικά λιμάνια η CMA CGM, μετά το «πάγωμα» των δραστηριοτήτων τους λόγω του κοροναϊού. Η CMA CGM στηρ...

Νέα μεγάλη δωρεά της οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό ΝαυτικόΝαυτιλία

  Δεύτερο πλοίο Γενικής Υποστήριξης του Στόλου   Μετά το πρώτο πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ Ι», το οποίο δώρισε η οικογένεια Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό τον Δεκέμβριο του 20...