ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλακιωτάκης κατά Μουζάλα: Απαράδεκτες οι απειλές εναντίον των στελεχών του Λιμενικού

 

Σκληρή απάντηση από ΠΕΑΛΣ και ΠΟΕΠΛΣ

 

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, τις απειλές που εκτόξευσε ο Γιάννης Μουζάλας προς τα στελέχη του Λιμενικού.

 

«Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία του κ. Μουζάλα επειδή πλέον τα θαλάσσια σύνορά μας φυλάσσονται. Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι και θεωρώ απαράδεκτο είναι η ευκολία με την οποία εκτοξεύει απειλές εναντίον των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που λειτουργούν με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πλακιωτάκης.

 

Η ανάρτηση του Γιάννη Πλακιωτάκη

 

Η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας έρχεται μετά την απίστευτη απειλή που εκτόξευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει αν γίνονται pushback και θα αποδώσει ευθύνες, ακόμα και στους ανθρώπους του Λιμενικού.

 

«Θέλω να πω το εξής και τελειώνω, κύριε πρόεδρε. Κοιτάξτε να δείτε. Οι αποτροπές στη θάλασσα, τα “push back” στη θάλασσα, είναι ποινικά αδικήματα με βάση όλους τους νόμους και όλα τα δίκαια και όλους τους κανόνες, στην Ευρώπη τουλάχιστον και στη χώρα μας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάψουμε να τιμούμε το Λιμενικό, το οποίο γνωρίζουμε τι σκληρή δουλειά έκανε, αλλά δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε και σε κάποιους, οι οποίοι, πιθανώς κάτω από πιέσεις κυβερνητικές, λειτουργούν παραβιάζοντας τους όρκους τους, ότι ενέχουν ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρης ερώτησης προς τον Νότη Μηταράκη.

 

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

 

Πριν ένα χρόνο, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, μας αποκάλεσαν “εν δυνάμει δολοφόνους” επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ισχυρίστηκαν ότι τυχόν αλλαγή της Κυβέρνησης θα οδηγήσει τα στελέχη και πάλι στην προ εποχή ΣΥΡΙΖΑ, των εν δυνάμει δολοφόνων, ενώ παρόμοια δήλωση - τοποθέτηση υπήρξε πάλι από βουλευτές του Σύριζα και το 2015.

 

Πριν λίγους μήνες, ευρωβουλευτής του Σύριζα στο Ευρωκοινοβούλιο φρόντισε να εκθέσει άνευ πραγματικού λόγου την πατρίδα μας στηριζόμενος και προφανώς αποδεχόμενος, προπαγανδιστικά δημοσιεύματα Τούρκικων ΜΜΕ περί δήθεν ακροτήτων και παράνομων επαναπροωθήσεων.

 

Σήμερα, δυστυχώς για άλλη μια φορά, η πολιτική παράταξη Σύριζα, δια μέσω του Βουλευτή της κ. Μουζάλα Γ., επανέρχεται με προειδοποιήσεις - απειλές περί διερεύνησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και απόδοσης ευθυνών, στα στελέχη του ΛΣ, τα οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, λειτουργούν παραβιάζοντας τον όρκο τους και προβαίνουν σε ποινικά αδικήματα με αποτροπές στη θάλασσα.

 

Μετά τα παραπάνω, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ εκλαμβάνει την δήλωση αυτή ως απαράδεκτη, μεγίστη προσβολή για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., τα όποια νυχθημερόν κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζονται για να ανταπεξέλθουν στην υψηλή αποστολή τους, διασώζοντας καθημερινά συνανθρώπους μας και με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, φυλάσσουν τα σύνορά μας και σύνορα της Ευρώπης, τα οποία η κυβέρνηση Σύριζα, με την πολιτική των ανοικτών συνόρων, είχε μετατρέψει σε ξέφραγκο αμπέλι, με τις γνωστές συνέπειες για όλους μας και την Πατρίδα μας.

 

Θα καλούσαμε τον κ. Μουζάλα να ανακαλέσει άμεσα αλλά θεωρούμε ότι αρκεί η κρίση των πολιτών της πατρίδας μας στις πρόσφατες εκλογές της 7η Ιουλίου, αποδίδοντας "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι... ", κατατάσσοντας την κυβέρνηση 5 ετών Σύριζα στην αντιπολίτευση.

 

Ευελπιστούμε η εν λόγω παρέμβασή μας να αποτελεί την τελευταία πράξη στο δράμα που ζήσαμε ως Οργανισμός και ως στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα προηγούμενα πέντε χρόνια επί κυβέρνησης Σύριζα και στις προσβολές - επιθέσεις που δεχόμαστε τον τελευταίο χρόνο από την Αξιωματική Aντιπολίτευση.

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

 

Με έκπληξη, έντονο προβληματισμό και αποτροπιασμό για τη σκοπιμότητα του μηνύματός του, διαβάσαμε τη δήλωση του πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα για εικαζόμενες κινήσεις αποτροπής («push back») στο Αιγαίο για τις οποίες εγκαλεί και τους ένστολους του Λιμενικού Σώματος.
Είναι πάγια τακτική της Ομοσπονδίας μας να μη σχολιάζει δηλώσεις εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, ωστόσο η τοποθέτηση αυτή εξόφθαλμα εγείρει ερωτήματα και κυρίως προκαλεί την αποστροφή των Λιμενικών.

 

Κυρίως όμως όσων υπηρετούν με συνέπεια και επαγγελματισμό στις άκρες του Αιγαίου. Εκείνες και εκείνους που με απαράμιλλο θάρρος μέρα και νύχτα διαφυλάσσουν τις Ευρωπαϊκές αξίες! Και όμως αντί έστω μίας στήριξης διαβάζουμε για «ποινικές ευθύνες».

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος αισθανόμαστε την ανάγκη να φωτίσουμε την πραγματικότητα.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους και αποδεικνύουν την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή τους στην προσφορά και στην
αλληλεγγύη, υπηρετώντας μεταξύ άλλων ένα τριπλό πατριωτικό καθήκον:

? Προστατεύουν και διασώζουν πρωτίστως και ανεπιφύλακτα την ανθρώπινη ζωή.

? Φυλάσσουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα.

? Μάχονται το οργανωμένο έγκλημα.

 

Για το ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες του 2015 για τους οποίους πολλοί δημόσια συνέχαιραν το Λιμενικό Σώμα και δεν κράδαιναν τον πέλεκυ των διώξεων, ούτε κουβέντα πλέον. Άλλαξαν φαίνεται οι προτεραιότητες στο βωμό των λίγων δευτερολέπτων αρνητικής δημοσιότητας!!!

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι τουλάχιστον 120.000 από αυτούς τους ανθρώπους, διέσωσαν εν πλω τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κάνοντας ένα αξεπέραστο παγκόσμιο ρεκόρ στην Έρευνα και Διάσωση τιμώμενοι όχι μόνο από την Ελληνική Πολιτεία αλλά και από Διεθνείς Οργανισμούς.

 

120 χιλιάδες διασώσεις εν πλω με τα ισχνά επιχειρησιακά μέσα και το ταλαιπωρημένο και υποστελεχωμένο προσωπικό του Λ.Σ., ελλείψεις όχι με δική μας ευθύνη πάντως.

 

Τις διασώσεις αυτές για τις οποίες είμαστε περήφανοι τις πληρώσαμε με το αίμα μας, αφού πολλοί συνάδελφοί μας ξεπέρασαν τα σωματικά και ψυχολογικά τους όρια, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή, όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αλλά και πολλοί άλλοι αείμνηστοι συνάδελφοί μας.

 

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει στη μνήμη όλων αυτών.

Να είστε σίγουροι ότι τιμάμε τη στολή μας και τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Oι συνάδελφοί μας σε όλο το Αιγαίο και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια θα συνεχίσουν το έργο τους όπως ορκίστηκαν:

 

ΝΑ ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ.

 
Πηγή: Portnet.gr

Διαβάστε επίσης

Παράταση των μέτρων στήριξης στην ακτοπλοΐα μέχρι 30 ΣεπτεμβρίουΑκτοπλοΐα

Παράταση των μέτρων στήριξης της ακτοπλοΐας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου προβλέπει απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β’ ...

Μύκονος: Τα κύματα του πλοίου πέταξαν τη δασκάλα στα βράχια! 40 ράμματα μετά το πιο τρομακτικό μπάνιο τηςΑκτοπλοΐα

  Η άτυχη  δασκάλα  τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Η  Μύκονος  συζητάει τα όσα έγιναν στην παραλία. Η άτυχη εκπαιδευτικός εκσφενδονίστηκε στα  β...

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση μεταναστών ανοικτά της ΧάλκηςΑκτοπλοΐα

  Ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται  από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης.   Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέ...