ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Jay-Z είναι ο μοναδικός ράπερ στη λίστα δισεκατομμυριούχων του «Forbes» του 2023

«Ανεπιθύμητα» θα είναι από εδώ και στο εξής τα αυτοκίνητα σε μία από τις ομορφότερες παραλίες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Πρόκειται για το Ελαφονήσι, ένα μικρό νησάκι κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, το οποίο υπάγεται στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων και είναι προστατευτόμενο φυσικό καταφύγιο, χαρακτηρισμένο ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους και περιοχή Natura.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, θα τοποθετηθεί μπάρα σε αυτή την προτατευμένη και ευαίσθητη περιβαλλοντικά ζώνη, αποτρέποντας την είσοδο των ΙΧ αυτοκινήτων.

Με το νέο καθεστώς, οι πολίτες θα κατεβαίνουν στην παραλία με τα πόδια (απόσταση περίπου 350 μ.), ενώ θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση -μεταξύ άλλων- τα οχήματα της πυροσβεστικής, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικής γης, και τα ΑμΕΑ που θα μετακινούνται με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τα λεωφορεία, επίσης, θα σταματάνε στους χώρους στάθμευσης.

Σύμφωνα την τοπική ιστοσελίδα haniotika-nea.gr, η απόφαση για «μπλόκο» στα ΙΧ στο Ελαφονήσι πέρασε κατά πλειοψηφία με ψήφους της δημοτικής αρχής και του συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σύμφωνα με τον εισηγητή ειδικό συνεργάτη για θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας του Δήμου Κισάμου, κ. Κ.Κουκουράκη, θα προσληφθούν από τον δήμο και 6 άτομα «ξεναγοί περιβάλλοντος» που θα γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα. Αφού λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με την περιβαλλοντική σημασία του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura, το Ελαφονήσι έχει πέσει «θύμα» της ρυπαντικής δράσης ορισμένων ασυνείδητων πολιτών.

Κατά καιρούς έχουν βρεθεί σκουπίδια μέσα στο νερό, ενώ εκνευρισμό είχε προκαλέσει η πρωτοβουλία ενός οδηγού να… κόψει βόλτες με αυτοκίνητο τύπου τζιπ στην παραλία.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός: Κωνσταντινούπολη-Λονδίνο σε 56 ημέρες – Το «μεγαλύτερο ταξίδι στον κόσμο» με λεωφορείοΤΑΞΙΔΙ

Αν προτιμάς να ταξιδεύεις οδικώς τότε σίγουρα αυτό το ταξίδι πρέπει να το βάλεις στα άμεσα σχέδιά σου. Πρόκειται για το «μεγαλύτερο ταξίδι στον κόσμο» με λεωφορείο και θα σε ταξιδέ...

48 ώρες στο Μιλάνο με τη Sarah BaileyΤΑΞΙΔΙ

Ιστορικό μεγαλείο, σύγχρονο design, βιομηχανικό προφίλ και πολυτελές lifestyle γοητεύουν τη Sarah Bailey σε ένα απολαυστικό city break στο Μιλάνο. Κείμενο: Sarah Bailey, Απόδοση: Ν...

Άνω Δολιανά: Ένα αέτωμα με αληθινή Δημοκρατία! - Γράφει ο Γιώργος ΑρκουλήςΤΑΞΙΔΙ

  Γιώργος Αρκουλής/zougla.gr Το μοναδικό καφενείο αναφέρεται στις διαδικτυακές πληροφορίες ως «Το παραδοσιακό της κυρά Βούλης» και μάλιστα έχει ενταχθεί στα δέκα πιο ονομαστά παραδ...

Αλάσκα: Μια ολόκληρη πόλη ζει μέσα σ' ένα κτίριο! -Εχει σχολείο, εκκλησία και νοσοκομείο [εικόνες]ΤΑΞΙΔΙ

Το Γουίτιερ είναι μια μικρή, απομακρυσμένη πόλη, 60 μίλια νότια του Άνκορατζ στην Αλάσκα, που συνήθως αναφέρεται ως «η πόλη κάτω από μια στέγη». Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα σε εκπληκτ...