ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Γλυκές Αλχημείες στην Αίγινα

Αφορμή για ταξίδι δίνει στον αγαπημένο μας ζαχαροπλάστη το αιγινίτικο φιστίκι. Ο Στέλιος και η ομάδα του παίρνουν το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά και συναντούν τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό το μικρό αλλά μαγικό καρπό. Μέσα στα κτήματα με τις φιστικιές που μόλις δένουν καρπό, μαθαίνει από πρώτο χέρι την διαδικασία από το χωράφι στην επεξεργασία. Στον Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών παρακολουθεί βήμα βήμα την μεταμόρφωση του καρπού. Το πώς έφτασε το φιστίκι της Αίγινας να γίνει το πιο δυνατό brand του νησιού το συζητάει ένα πρωινό με λιακάδα με μια από τις παλιότερες παραγωγούς. Σε μια καταγάλανη κουζίνα με δυο μαστόρισσες νοικοκυρές φτιάχνουν μια σπάνια εκδοχή του μπακλαβά. Ίσως ένας από τους πιο ιδιαίτερους που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ. Γεμάτος με τα κελυφωτά αιγινίτικα καταπράσινα φιστίκια επιστρέφει στο εργαστήριο της Αθήνας.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Μαγεμένος από την Αίγινα και από το υπέροχο προϊόν που παράγει, φτιάχνει μία τούρτα-κέικ γεμάτη με φιστίκια, πλημμυρισμένη με από το άρωμα τους. Μια τούρτα που έχει φιστίκι στη βάση και στο μπισκότο, αλλά και στην πεντανόστιμη πλούσια φιστικοβουτυρόκρεμα που περιέχει.

Και μια πανεύκολη πραλίνα φιστικιού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να φαγωθεί με χίλιους τρόπους. Και ο Στέλιος την κάνει ακόμα πιο ελκυστική, αφού την ενισχύει με λευκή σοκολάτα για ατελείωτη γευστική απόλαυση.

Ένα επεισόδιο γεμάτο φιστίκια θαυματουργά, μικρά και νόστιμα!

Διαβάστε επίσης

Συγκλονιστικό περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ με φόντο τον Πόρο στην Ισπανική τηλεόρασηSM TUBE

Ένα συγκλονιστικό περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ, διάρκειας 41' λεπτών, προβλήθηκε στο 2ο κανάλι της Ισπανικής τηλεόρασης TVE2 την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019. Η δημοσιογράφος Γιολάντα ...