ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νοσταλγικό αφιέρωμα στην Αίγινα του 1978 από τη βρετανική τουριστική εκπομπή του ITV "Wish you were here"

Ένα υπέροχο βίντεο από το μακρινό 1978, αναρτήθηκε στο κανάλι της Thames Television στο You Tube. Πρόκειται για ένα 9λεπτο αφιέρωμα στην Αίγινα που προβλήθηκε στην - για πολλά χρόνια - δημοφιλέστερη εκπομπή διακοπών "Wish you were here" στο βρετανικό κανάλι ITV. 


H θρυλική παρουσιάστρια της εκπομπής Judith Chalmers επισκέπτεται την Αίγινα και παρουσιάζει τα αξιοθέατα και τα κυριότερα σημεία αναφοράς της Αιγινήτικης κουλτούρας, σε μια εποχή αγνή και αθώα, ξυπνώντας νοσταλγικές μνήμες.


Η Judith Chalmers επισκέπτεται ξενοδοχεία της εποχής όπως το "Αύρα" και το "Moondy Bay Hotel" προτείνοντας πακέτα διακοπών από ταξιδιωτικά γραφεία, από την Μεγάλη Βρετανία. Η παρουσιάστρια επισκέπτεται τον ναό της Αφαίας, ενώ αναφέρεται στις τοπικές συνήθειες, την παραγωγή του φιστικιού, την κεραμοποιία κ.α.


Στη συνέχεια η Judith Chalmers ανακαλύπτει την Αίγινα με το λεωφορείο, από την Παλαιά Χώρα και τον οικισμό της Άγιας Μαρίνας, που είχε ξεκινήσει να αναπτύσσεται τουριστικά, προτείνοντας πακέτο διαμονής στο "Hotel Apollo".


Η παρουσιάστρια αναφέρεται και το "island hopping" με το ημερόπλοιο Saronic Star και τις ημερήσιες κρουαζιέρες στην Ύδρα και τον Πόρο.

Διαβάστε επίσης

Travel Inspiration: Η κινηματογραφική νησίδα του Σαρωνικού με τους εκατοντάδες ιδιοκτήτεςSM TUBE

Η νησίδα Μετώπη βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αίγινας και βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Άγιος Γεώργιος του Αγκιστρίου και γεωλογικά αποτελεί την κορυ...