ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο Saronic on camera

Όλα ξεκίνησαν από μια παρτίδα τάβλι. Έτσι γνωρίστηκαν ο Φώντας και ο Κόλιας, οι δύο ήρωες  του κλασσικού μονόπρακτου του Δ. Κεχαΐδη στο  «Τάβλι». Όλα περιστρέφονται γύρω από το τάβλι. Η ζωή τους, τα σχέδια για το μέλλον, οι κομπίνες που σχεδιάζουν, η σχέση τους που από φιλική έγινε συγγενική.

Έτσι  τους παρακολουθούμε ένα καλοκαιρινό απόγευμα στην αυλή τους, πίνοντας καφέ να παίζουν άλλη μια παρτίδα σκάκι, να συνομιλούν και να καταστρώνουν άλλο ένα σχέδιο για να πιάσουν «την καλή». Δύο αναγνωρίσιμοι τύποι  της δεκαετίας  του ’70  από εκείνους που πάντα ήθελαν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. «Το τάβλι» θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί μια ακτινογραφία  των ανθρώπων της εποχής, και οι δύο ήρωες πατάνε γερά πάνω στους χαρακτήρες και τη ψυχοσύνθεση πολλών τύπων του ελληνικού κινηματογράφου του ’60.

Ο Φώντας και ο Κόλιας είναι δύο  ρόλοι που πάντα οι έλληνες  ηθοποιοί θέλουν να παίξουν και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το έργο αυτό επί 48 χρόνια παίζεται διαρκώς με αμείωτη επιτυχία.

Στην Αίγινα και στα πλαίσια  του 10ου Φεστιβάλ  Θεάτρου είχαμε τη χαρά να δούμε την παράσταση (29/7) με δύο σημαντικούς  και αγαπημένους από το κοινό ηθοποιούς, τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε σκηνοθεσία Λευτέρη  Γιοβανίδη.

Μετά  την παράσταση δέχθηκαν να μιλήσουν στην κάμερα  του Saronic magazine για  το έργο και τους ρόλους τους.

Διαβάστε επίσης

Travel Inspiration: Η κινηματογραφική νησίδα του Σαρωνικού με τους εκατοντάδες ιδιοκτήτεςSM TUBE

Η νησίδα Μετώπη βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αίγινας και βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Άγιος Γεώργιος του Αγκιστρίου και γεωλογικά αποτελεί την κορυ...

Νοσταλγικό αφιέρωμα στην Αίγινα του 1978 από τη βρετανική τουριστική εκπομπή του ITV "Wish you were here" SM TUBE

Ένα υπέροχο βίντεο από το μακρινό 1978, αναρτήθηκε στο κανάλι της Thames Television στο You Tube. Πρόκειται για ένα 9λεπτο αφιέρωμα στην Αίγινα που προβλήθηκε στην - για πολλά χρόν...