Ξεκινάει σύντομα έργο επιτεταμένης συντήρησης και ασφάλειας αξίας 200.000 ευρώ στην επαρχιακή οδό Νο 11, που συνδέει την Επίδαυρο με τη Δρυόπη και τα Μέθανα. Το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), εστιάζει συγκεκριμένα στο τμήμα που διασχίζει τον Δήμο Επιδαύρου, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου τα 2/5 του συνολικού μήκους του οδικού άξονα.
Η παρέμβαση, υπό τον τίτλο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων και αποκατάσταση βλαβών στους φράκτες ανάσχεσης», στοχεύει στην αποκατάσταση φθορών και στην ενίσχυση των υποδομών αντιστήριξης κατά μήκος της οδού. Η συγκεκριμένη διαδρομή παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο καταπτώσεων βράχων και φερτών υλικών, ιδιαίτερα σε σημεία με απότομες κλίσεις και σαθρά πρανή, γεγονός που καθιστά την παρέμβαση καίριας σημασίας για την προστασία των οδηγών.
Η επαρχιακή οδός Νο 11 αποτελεί βασική αρτηρία σύνδεσης για την ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους, επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Επιδαύρου και επαγγελματίες. Η βελτίωση της ασφάλειας σε αυτό το κεντρικό οδικό δίκτυο αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία και την οικονομία.
Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, με στόχο την προστασία των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής.












